Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (36)

plakát

Případ Auffenberg (1993) (TV film) 

Zdařilá inscenace ukazující, že protivit se vrchnosti se nikdy nevyplácí. To platilo dříve stejně jako dnes. Inscenaci bych doporučil všem, kdo si idealizují a nekriticky glorifikují období Rakousko-uherské monarchie. Každá doba má své stíny, hrdiny i poražené. Děj nemá hluchá místa, divák je udržován v napětí, které by slušelo mnohé detektivce, a je postupně odhalováno, co vlastně tak strašného generál Auffenberg vlastně spáchal, že musel být obviněn válečným soudem a podroben vykonstruovanému procesu. Také herecké výkony jsou povětšinou výborné, což platí především o hlavních postavách.

plakát

Mykoin PH 510 (1963) 

Film jsem viděl poprvé v sedmdesátých letech, a stále jsem čekal, kdy ho budou opakovat. Že to bude trvat skoro 40 let bych nečekal, už jsem ani nedoufal. Rád jsem si připomenul některá svěží místa, například prvotní sběr plísní - jak zřízenec házel do pytle kdeco co mu přišlo pod ruku, zatímco odborný asistent s péčí vědce pracoval přísně selektivně.

plakát

Volný pád (1993) 

Nemrzí vás teď že jste mě nechtěl pustit přes vaše hřiště? Ano, je to vaše hřiště. A teď tu umřete s touhle směšnou čepicí. Jaký je to pocit? Jeden z nejlepších amerických filmů. Když jsem ho viděl před mnoha lety, připadalo mi to přitažené za vlasy. Člověk musí nejdřív v kapitalismu chvíli žít, aby to plně pochopil.