Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (559)

plakát

Mortal Instruments: Město z kostí (2013) 

Adaptace prvního dílu série knih o "lovcích stínů", kde se seznámíme s tím, o co vlastně jde a... no pak už vlastně nic moc dalšího nedostaneme, protože tenhle film není zas tak dobrý, aby někdo natočil další díl? Ale přes spoustu blbostí, nepřesností a špatně obsazených rolí se mi vlastně docela líbil a když už nic jiného, tak mě přinutil si knihy přečíst. Jamie Campbell Bower a Robert Sheehan jsou navíc docela zajímaví, takže doufám, že snad natočí někdy něco lepšího.

plakát

Vampire Academy (2014) odpad!

Knihu jsem nečetla a tohle bych možná radši neviděla. Možná se vyrovná nejhoršímu dílu Stmívání, ale proč se na to chtít vlastně koukat?

plakát

Bezvadná dvojka (2007) (seriál) 

Koizumi Risa je holka, měří 170 cm a je největší ze třídy, zato Ootani je kluk a měří jen 156 cm. Ti dva se pořád hádají a nedobrovolně dohromady tvoří na celé škole známé komiediální duo. A nebyla by to správná středoškolská romantická komedie, kdyby se jeden náhodou nezamiloval do toho druhého... Nic nového pod sluncem, ale je to celkem příjemná věc. Každopádně jedno z mých prvních anime, ještě před dávnými a dávnými lety, které po druhém zhlédnutí neztratilo příliš ze svého kouzla. Dávám neobjektivních 5 hvězd, ale 4 by si to zřejmě zasloužilo.

plakát

Nisekoi: (2016) 

První díl byl chvílemi i vtipný, ale druhý a vlastně celý ten příběh o magických dívkách mě neskutečně nudí. Druhá série, včetně tohohle OVA, vážně nic moc.

plakát

Nisekoi - Season 2 (2015) (série) 

Druhá série anime Nisekoi z roku 2014 navazuje přesně tak, jak skončila série první a to kvalitativně sestupnou tendencí. Děj ani postavy se opět nehnou z místa, ale je tu dost odhalených krásných slečen, což pro mě jako ženu výsledný zážitek opravdu vylepšit nedokáže. Nejsem si jistá, že kvůli nedořešenému ději zvládnu zhlédnout ještě nějakou další sérii. Nuda, navíc Onodera je unylá. Opening ani ending opět nezaujal.

plakát

Nisekoi (2014) 

OVA k první sérii anime Nisekoi. Nic nového, děj ani postavy nikam neposouvá, další příběhy ze "života našich hrdinů". Sestupná kvalita navazuje na konec série. Nebavilo mě.

plakát

Nisekoi (2014) (seriál) 

Další z těch věcí, kde je hlavní hrdina (zde mafiánský synek Raku Ichijou) obklopen spoustou nádherných slečen, které ho samozřejmě všechny chtějí (ať dříve či později), protože je nejlepší ze všech mužů na světě. Hrdinky často vidíme alespoň částečně odhalené, takže se můžeme kochat jejich krásnými těly... Dobře, zase jsem se zapomněla důkladněji podívat, o jaký že se jedná žánr, takže je to vlastně moje vina (jako ženu mě tohle příliš uchvátit nedokáže). A tak nějak ze začátku to nějaký děj mělo a docela mě i zajímalo, která z dívek je vlastně ta, které byla slíbena nehynoucí láska. Má to pár vtipných momentů, navíc Raku není úplně tragik, ale čím více se blížíme konci série, tím horší jsou díly. Openingy a endingy taky nebyly nejhorší, ale žádný nezaujal a přeskakovala jsem. Ve výsledku hodně průměrné.

plakát

Kimi no na wa. (2016) 

Emocionální příběh dvou středoškoláků Micuhy a Takiho, kteří se "setkají" za zvláštních okolností a změní své životy. Nádherná kresba, úžasně natočené, všechno co vidíte je prostě krásné, stejně tak hudba (od Radwimps), která dokonale dotváří atmosféru. V příběhu jsou nějaké nelogičnosti, ale tak už to většinou při cestování časem a podobných radostech bývá a rozhodně mě to neodradilo a nezničilo skvělý zážitek ze zhlédnutí. Jedním slovem - doporučuji.

plakát

Klub společníků óranské střední (2006) (seriál) 

Už snad klasická bláznivá romantická komedie o klubu hostitelů, jehož poklidný chod je narušen ve chvíli, kdy do dveří třetí hudební učebny vstoupí talentovaný "žák" Haruhi Fujioka. Kresba je pěkná, barevně rozjásaná, postavy značně sympatické. Přestože je děj hodně epizodický, kvalitě to rozhodně neškodí a každý díl má něco do sebe. Jedno z mých nejoblíbenějších anime, které mě dokáže rozesmát i po několikátém zhlédnutí (Tamaki je prostě nejlepší). I přestože obsahuje reverse harem a crossdressing, určitě se dokáže zavděčit nejen dámskému obecenstvu. Líbí se mi rozblázněný opening Sakura Kiss od Kawabe Chieko i ending s dvojčecím vyzváněním pro Tamakiho neboli Shissou od Last Alliance. Pokud se vám anime líbí, doporučuji přečíst předlohu - stejnojmennou mangu, která se v některých částech děje sice liší, ale rozsahem dalece přesahuje 26 dílů anime a navíc je skvělá (a už je ukončená, takže nemusíte čekat, jak to nakonec dopadne).

plakát

Tamako Market (2013) (seriál) 

Rodina Tamako vyrábí už několik generací mochi, v obchodě naproti rodina jejího kamaráda Mochizou také prodává mochi. V jejich nákupní čtvrti Usagiyama je spousta malých obchůdků a všichni v nich Tamako od malička znají a mají ji rádi. Tamako chodí na střední školu a užívá si zábavu se svými spolužačkami Midori, Kannou. A do tohohle láskyplného prostředí se připlete výstřední mluvící papoušek Dera, který hledá manželku pro svého prince, ale zjistí, že jeho láska k mochi je taky značně silná. Tamako Market není žádná intelektuální zábava, ale je to neskutečně roztomilá věc, která dokáže zahřát u srdce a pobavit. Všechny postavy jsou příjemné a kresba je prostě nádherná. Papoušek Dera je poněkud otravný a bála jsem se, že mi to celé zkazí, ale nebylo tomu tak. Dá se říct, že celou tu zápletku s princem bych dokázala oželet - jak je vidět ve skvělém sequelu Tamako Love Story, vlastně vůbec není potřeba. Ten si mimochodem pusťte taky. Opening i ending je fajnový a písnička, kterou Tamako hledá, Koi no uta od Dynamite Beans je prostě úžasná a nejde pustit z hlavy.