Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (559)

plakát

Oranžáda (2016) (seriál) 

Naho dostane dopis od svého o 10 let staršího já, které se jí snaží přesvědčit, aby změnila svůj vztah k novému spolužáku Kakeru a zbavila se výčitek, které ji i po tak dlouhé době trápí. Po "ověření pravosti" dopisu se do pomoci Kakeru ať už úmyslně nebo neúmyslně pouští celá pětice středoškolských kamarádů. Příběh má dost nepřesností, Naho čte dopis po jednotlivých dnech a nepřečte si ho až do konce, což je totální blbost (ale vzhledem k tomu, že se má něco dít ve všech 13 dílech se to dá pochopit), jakže se vlastně ona korespondence dostala do minulosti vlastně vůbec netuším, atp., atp., ale vlastně mi to ani nevadí, protože mě válcuje takové to příjemné "milo" tohohle příběhu. Kresba mi přišla zvláštní, ale postupně jsem si zvykla a vlastně se mi dost líbila (až na ty pánské nahé hrudníky při sportu, to mi fakt hlava nebere - nebo jsem jednoduše zmlsaná z Free!). Další z těch příběhů, kde jsem se nezamilovala do (sice sympatického) hlavního hrdiny, ale do toho chudáka, který si kvůli své lidskosti pošlape štěstí. Každý anime zrzoun v posledních pár dnech je pro mě jednoduše Suwa. Líbil se mi ending Mirai od Kobukuro.

plakát

Toradora! Bentō no gokui (2011) 

Ryuuji pořádá imaginární soutěž, kdo bude mít nejlepší bento, s Kitamurovou babičkou a nakonec pochopí význam dobrého benta. Takový trošku nudnější regulérní díl.

plakát

Toradora SOS! (2009) 

Proč vlastně muselo něco takového vzniknout? I pro fanoušky Toradory! je zbytečné se na to koukat.

plakát

Toradora! (2008) (seriál) 

"Na světě existuje něco, co ještě nikdo nikdy neviděl. Je to něco dobrého a milého. Možná, že pokud by to lidé mohli vidět, všichni by to chtěli. Právě proto to nikdo dodnes neviděl. Svět to ukryl, aby to nebylo snadné získat. Ale jednoho dne to někdo najde. Člověk, který si to nejvíc zaslouží to určitě najde. A co se má stát se stane." Ryuji nastupuje do druhého ročníku na vyšší střední, je to hodný chlapec, ale po otci vypadá jako mafián, který vás pravděpodobně zabije a proto nemá moc kamarádů. Do třídy s ním bude chodit i malá a roztomilá slečna Taiga, která má přezdívku Kapesní tygr a chová se jako delikvent. Jak se tihle dva spřátelí a společně se snaží podporovat v proměně své platonické lásky ke svým spolužákům v něco víc, vypráví tohle anime, které se nedá úplně zařadit do žánru komedie. Kresba je skvělá, stejně tak postavy, které prvoplánově nezůstávají ve své původní škatulce, ale vyvíjejí se. Poslední epizoda navíc obsahuje úžasnou romantickou scénu, i když trošku divné rozuzlení problémů. Moc se mi líbil i první opening a ending a ani ty druhé nebyly špatné. Tenhle příběh tygra a draka, kteří si na věčné časy stojí bok po boku, se mi líbil od první vteřiny až do té poslední a to nepřeháním, takže určitě doporučuji.

plakát

Kaičó wa Maid-sama! Omake da jo (2011) 

Krátký bonus k anime Kaichou wa Maid-sama! který děj neposouvá nikam dál, ale vypráví o jednom ze všedních dní Misaki. Příjemné.

plakát

Kaičó wa Maid-sama! (2010) (seriál) 

Rodinu Misaki opustil otec a tak se topí ve dluzích a při nástupu na střední školu zvažuje ceny školného, vybere si tak bývalou školu pro chlapce se špatnou pověstí, ale to by nebyla Misaki, aby složila ruce do klína a jen se snažila přežít. Stane se první předsedkyní školní rady a je známá jako ďábelská prezidentka, protože se ve snaze zlepšit školu nezastaví před ničím a před nikým. Ale nedostatek peněz je neúprosný a tak vezme dobře placenou brigádu a pracuje jako obsluha v maid kavárně, což se snaží před všemi tajit...ale je naprosto jasné, že se jí to nepovede. Ne, že by šlo o nějakou vysoce inteligentní zábavu, ale to už podle názvu asi nikdo neočekává, avšak zdaleka to není špatné, vlastně je to celkem vtipné a zábavné. Misaki není typická unylá hrdinka, což je skvěle osvěžující, a hlavní hrdina Usui Takumi mě prostě bere :D Škoda jen, že to nejzajímavější (subjektivně) se nevešlo a do prázdna vyzněla i zápletka s Hinatou. Anime zhruba mapuje prvních 9 volumů stejnojmenné mangy, pokud vás příběh (či cokoliv jiného) zaujal a chcete vědět jak dopadne, dočtěte si dalších 9 volumů, které jsou opravdu fajnové (přestože pro mě jeden z těch závěrů na pěst).

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Její život byl smutný a nemá co ztratit, a tak když je třeba se rozhodnout, je rozhodnutí jasné, v tu chvíli je ale už vysoce pravděpodobné, jak celý příběh dopadne. Víme, že plány Hvězdy smrti povstalci získali, neznáme jména těch, kteří ho získali. Po dlouhé době opět setkání s Diegem Lunou - a příjemné. První SW spin-off vlastně nakonec dopadl velmi dobře.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Ne, že bych si už moc pamatovala všechny ty minulé díly, ne, že bych se na film hrnula do kina... Ale bylo to vlastně dost dobré, ne totálné výborné, ale určitě lepší než ep 1. Trochu mě mrzí ten málo charismatický synek, ale teď, když bude mít správnou jizvu jako odznak zlého boye, tak to určitě bude lepší. Na příští díl se pravděpodobně zase podívám.

plakát

Hotarubi no mori e (2011) 

Nádherný příběh o přátelství děvčátka Hotaru a jejího zachránce Gina. Příběh o těšení se na léto, který má sice celkem odhadnutelné finále, ale přesto vás dostane (nakonec i ta slza byla). Navíc obsahuje dalšího z mých milovaných šedovlasých hrdinů. 9/10 za příjemně strávených 45 minut.