Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (559)

plakát

Lovci stínů: Nástroje smrti (2016) (seriál) 

Seriál na motivy knižní série Mortal Instruments od Cassandry Clare. Pro ty, kteří se kvůli tomu chtějí podívat, pak ano, základní premisy stínového světa jsou zachovány, ale děj se zásadně mění a různě míchá a největší tragédie přichází v případě, kdy scénáristé absolutně improvizují. První série je vážně hrozná, herci jsou v převážně příšerní, a to co vypouštějí z úst to opravdu nevylepšuje Hlavní hrdinka je totálně nesympatická a pomyslný hřebíček do rakve zatloukají nepovedené efekty (nejspíš malý rozpočet). Předpokládám, že první sérii většina lidí nezvládne, je to vážně síla, přestože na každém dílu je vidět nepatrné zlepšení. Druhá a třetí série se ale posouvá někam trochu jinam a to kvalitativně vzhůru zhruba na tři hvězdy - herci se rozehráli, už jste si zvykli na ty scénáristické kiksy a tak to najednou všechno vypadá rozumněji (v rámci možností, pořád ještě jsme ve fantasy). Což pro mě víceméně nakonec rozbil až poslední díl (děj je ukončen ve 3. sérii), kde těch nelogičností a dalších blbostí bylo na mě zase trochu moc. Přesto jsem hodná a dávám seriálu jako celku 3 hvězdy. Nejoblíbenější postava Magnus Bane.

plakát

Mirai, dívka z budoucnosti (2018) 

Vizuální stránka moc pěkná, ale přijde mi, že tohle je spíš film pro děti. Jinak vhodné jako antikoncepce. Mě to úplně nesedlo.

plakát

Návštěvníci (1983) (seriál) 

Seriál, na který jsem se koukala jako malá. Seriál, který jsem po mnoha letech zhlédla celý znovu a musím říct, že mě velmi příjemně překvapil. Vůbec není hloupý, vlastně je originální a zábavný (navíc má vážně vtipný konec). Sci-fi, u kterého můžete přemýšlet a nebude to bolet. Dnes snad už klasika, ze které některé hlášky a pojmy zlidověly.

plakát

Svatební cesta do Jiljí (1983) (TV film) 

Jak poznáte, jestli se k sobě s mužem/ženou hodíte a měli byste tak spolu strávit zbytek života v manželství? Je to jasné, vyražte spolu na dovolenou, ale ne jen tak ledajakou... Šafránková a Abrhám jsou zárukou kvality, ale tenhle film je i přes řadu povedených vtípků spíše průměrný.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Scorsese a DiCaprio je v podstatě záruka kvality. Jako obvykle se jedná o film vizuálně dokonalý, s dobrými až výbornými hereckými výkony, skvělým DiCapriem v roli titulního Jordana Belforta. Film o jeho životě je zajímavý, má spád, má všechen ten sex a nahotinky, všechny ty drogy, hromadu peněz... Ale není to úplně můj šálek kávy.

plakát

Casablanca (1942) 

Určitě ne nejlepší film všech dob, ale určitě klasika, která si zaslouží být viděna. Avšak v době svého vzniku musel být film o moc působivější.

plakát

Život je krásný (1946) 

Konečně jsem viděla Listerův nejoblíbenější film. Tak nějak jsem očekávala, že to bude hodně pozitivní, ale opak je pravdou, je to dost depresivní film. James Stewart v hlavní roli je skvělý.

plakát

The Rutles (1978) (TV film) 

Vtipná Beatle parodie od Erica Idla. Nezaškodilo by, kdyby byla trošku kratší, ale to je jediná výtka. Spokojenost..

plakát

Don's Plum Bar (2001) 

Bez DiCapria a Maguira by to bylo totálně o ničem, nudný a otravný film.