Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 163)

plakát

Tři moulové (2012) 

Bláznivé komedie vysloveně můžu, no tohle je dětinský natolik, že kazí i to dobrý.

plakát

Sose fagyunk meg (1971) (TV film) 

Šikovný, řekl bych nezaslouženě zapomenutý filmeček.

plakát

Vévoda z Wellingtonu (2020) 

Skromný, milý, nenápadný rodinný příběh jako základ, využíván pro pr akci o svobodě, rasizmu a tak. Prostě znásilněn.

plakát

Két nő közt (1966) (divadelní záznam) 

Vynikající komedie (něco na způsob Sluhy dvou pánů - minimalistický, a tak hodně záleží na hercích). Tady Sinkovits a Agárdi dali hodně vysokou latku.

plakát

Oči jeho rodičů (2015) 

His Parent's eyes. Autorka jako neviditelný člen rodiny natáčí jejich obvyklý dennodenní život, bez otázek, bez něčeho umělého pro vyšší sledovanost.

plakát

Poloviční šance (1998) 

Tak todle je jako Loď snů. Jako nějaký německý seriál. Mizerná kvalita.

plakát

Elk*rtuk (2021) 

Na můj vkus až příliš jemná krimi drama (brutalita těch dní extrémně potlačen), no rozumím záměru tvůrců, že se soustředili na machinaci v pozadí. Natáčení v extrémním protivětru (stále aktivní politici opoziční), herci pod tlakem (v Maďarsku dodnes vlivná socialistická garnitúra herců, divadel, kritiků nemá ráda, když herec si zahraje něco kde na prvním místě je národ a ne jejich ideologie), je to také první film na způsob americký, kde není problém natáčet také o něčem stále živém. Drama povedená, hudba geniální (škoda jen, že stále ten samý motiv), no celkově mě okrem hudby až tak extra nepřekvapil: pro pořádek třeba také říct, že pro někoho kdo tento příběh nezná, může jít o slušnou ,,zábavu,,. Na imdb dnes 1,5hv z 38tis hodnocení, z čeho drvivá väčšina hodnocení opozičných trollů hned v dnech uvádění. Co k tomu říct. Politický boj nezná meze, a nemá rád ani pravdu. Pro mě 75%

plakát

Trn pod nehtem (1988) 

Vynikající zrcadlo režimu, drama, Cserhalmi par excellence jako vždy a rozhodně 1 z nejlepších představení Anne Ráckevei. Vyžaduje přesný překlad.

plakát

A legényanya (1989) 

Absurdity na entou. Nadprůměrně dobrá komedie, celkem slušný příběh, až neskutečné některé hlášky a jako bonus herecky par excellence, protože hádam tu je minimálne deset hereckých es. Pět hvězdiček nedávám jen proto, protože filmařsky průměr, nepřekvapí kamerou ani střihem..., no jde o zábavu a to se povedlo.