Recenze (2 760)

Hra smrti (1978)
Čekání na Bruce Leeho. Totální bizár, ale kupodivu slušně zábavný. Plus samozřejmě prima finální tři scény se skutečným Brucem. A hudba Johna Barryho sice opakuje jeden motiv pořád dokola, ale atmosféru má.

Zabiják (1993)
Překvapivě solidně zábavný remake Nikity sbírá body díky zručné Badhamově režii a skvělé a krásné Bridget Fonda. 30 let jsem se bál zjevně zbytečně. 70%

Klíčem je strach (1972)
Atmosférický, stylový, napínavý a hlavně PŘEKVAPIVÝ thriller, u kterého si nechcete číst obsah.

Mluv se mnou (2022)
Stylový, nápaditý, atmosférický a dostatečně creepy malý horor se zajímavými postavami. Spokojenost velká.

Letiště 1975 (1974)
Ano, expozice zbytečně dlouhá, protože charaktery pasažérů nejsou na rozdíl od prvního Letiště důležité pro děj, ale záchranná akce funguje velice dobře. Obsazení malých roliček neskutečné - Myrna Loy, Nancy Olson, Dana Andrews, Linda Blair (zdroj vtipů v Připoutejte se, prosím) a především Gloria Swanson hrající sebe samu! 70%

Mission: Impossible Odplata - První část (2023)
6 = 5 > 1 > 7 > 4 > 3 > 2

Indiana Jones a nástroj osudu (2023)
Poslední třicetiminutovka včetně rozloučení s Indym super, ale předcházejícím dvěma hodinám hodně chybí nápaditost a lehkost Spielbergovy režie a lepší scénář.

Černý přízrak (1986)
Je to tak bezelstně a přímočaře blbý, že to člověk musí mít rád. Jedno velké WTF od začátku do konce, kde nedává smysl vůbec nic. A Sherilyn Fenn je kouzelná.

Vyproštění 2 (2023)
Už žádné Red Noticy, Grey Many ani další předražené nudné akční netflixovky, ale víc menších, dotažených, nadšením tvůrců kypícich a veskrze sympatičtějších pecek typu Extraction prosím.

Hypnotik (2023)
WTF Vidět to v kině, tak chci zpátky vstupné. Low budgetová a notně blbá kopírka Nolana.