Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (79)

plakát

Pavučina (2023) 

Nedomrlé hororové cvičení s několika fajn scénami a nedomyšleným koncem.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Z kina jsem odcházel s mírnou depkou. Je smutné sledovat čtveřici kamarádů, kteří se díky klukovským úkolům, snaží dokázat, že nepatří do starého železa. Chápu ty výtky vuči plochosti ženských postav. Ony nejsou ploché, jen netuší, co se "jejim chlapům" honí hlavou. Jejich bezradnost se odráží v jejich pokusech porozumět, případně je navést na "správnou cestu". To neznamená, že jsou to figurky. Chlapi budou vždycky uvnitř malými kluky, co touží se utrhnout z řetězu. Holky touží po stabilitě a klidu. Řeší chod rodiny a krize středního věku se jich netýká. Film bych označil spíš za drama s komediálními prvky. Rozhodně palec nahoru. Režisér se sice snažil ke konci o jakýsi "happy" end, ale hořkost na jazyku zůstala.

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Film má slušné tempo, hýří nápady a hlavní hrdina je správný týpek. Kdyby nebylo toho nechutně amerického happy konce, dal bych 4 hvězdy. A song "Mariah Carey - Fantasy" nemůžu dostat z hlavy. Bavil jsem se víc, než u Ready Player One.

plakát

Cruella (2021) 

Příjemná a zábavná podívaná. Skvěle zahrané. Z Disney-předělávek asi nejpovedenější film.

plakát

Sezn@mka (2016) 

Škoda slov. Schizofrenní paskvil. První polovina se ještě snaží tvářit jako "komediální" vztahovka, ale s přesunem na Kanárské ostrovy, začíná scénáristiké peklo, kde nedává nic smysl.

plakát

Co jsme viděli, co jsme slyšeli (2021) 

Budu si muset přečíst knižní předlohu, abych pochopil, kde se stala chyba. Buď je to příšerný škvár, nebo tu někdo neumí adaptovat. Takhle nudné "mysteriózní" manželské drama, jsem už dlouho neviděl. Nevadí, že to není klasický horor, ale i podobně laděný, starší kousek "Pod prvrchem", dokázal víc zaujmout. Duchové totálně nevyužití, manželská krize nevěrohodná, budování napětí nulové, většina vedlejších postav je pouze do počtu. Žádný okamžik, za který bych režiséra pochválil. Pointa celého příběhu WTF!

plakát

Jupiter's Legacy (2021) (seriál) 

Po seriálových Watchmenech, jsem čekal další netradiční chytrou komiksovku. Bohužel jsem dostal jen hezky vypadající NIC. Hlavní postavy mají směšné kostýmy, jsou unylé a totálně bez šťávy. Vysvětlovací linka z 30. let je zbytečně roztahaná a spíše nudí. Vyprávění ze součastnosti není na tom lépe, protože ji chybí výraznější dějový oblouk. Nerozumím důvodu, proč nám autoři představují tolik superhrdinů, když je vzápětí bezdůvodně zlikvidují. Divákovi je pak jedno, co se komu stane. Jedinou zajímavou postavou je asi "super-feťačka", která svou revoltou a sobectvím, působí nejvíc lidsky a uvěřitelně. Ostatní jsou pouhé loutky po lobotomii, včetně hlavního záporáka, jehož úmysly, jsou mi úplně ukradené.

plakát

Měsíc Jupitera (2017) 

Závěrečná levitační "meditace" nad Budapeštěm, se mi hluboce vryla do paměti. Bez ohledu na lacinost zápletky a zbytečné linky s uprchlíky, se jedná o vizuálně fascinující zážitek. Ten film nemá jasné poselství, ale určitě má styl.

plakát

Malá Velká Británie (2003) (seriál) 

Je to vulgární, šokující a nebere si to s ničím servítky, ale úžasně se při tom člověk pobaví (pokud ovšem není sucharský snob)

plakát

Jeřábi táhnou (1957) 

Nečekaně svěží film v rámci poválečné ruské kinematografie. Civilní a bez propagandy. Obraz zániku mladé lásky na pozadí válečného běsnění. Upoutá pohyblivá kamera a výkon "ruské Audrey Hapburnové" alias Taťány Samojlové.