Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Alien Vs Ninja! (2010) 

Super film, to musíte vidět! Ninja katany proti vetřeláckým vocasům (doslova). Taky to vypadá, že ufounům se líbí japonský holky. No alespoň to zkusil, dokud ho nepíchla do rozkroku… Bohužel jsem tento výtvor viděl jen v němčině, takže mi asi uniklo mnoho hlášek, ale i tak to stálo za to. Takže jestli máte náladu na crazy movie (a máte pokud možno něco upito, jako jsem měl já) tak do toho rozhodně jděte!

plakát

Babovřesky (2013) 

Mám komedie Zdeňka Trošky rád. Ne všechny a ne všechny stejně. Pokud bych je posuzoval podle měřítek na umělecké filmy tak samozřejmě musí propadnout, ale beru je jako oddychovku a jako takové je taky chci posuzovat. Humor je v nich nenáročný a jednoduchý a nevyžaduje nijaké soustředění k tomu, aby člověk zachytil pointu. Jsou fajn, když člověk žehlí prádlo nebo třeba když něco vaří a potřebuje často odskočit do kuchyně... I přesto, že jeho filmy posuzuji z tohoto nenáročného hlediska, tak se mi Babovřesky moc nelíbily. Dám příklad: když to porovnám báby a drbny z mojí nejoblíbenější komedie ze Zdeňkovy produkce (Slunce, seno, jahody) a zde, tak jsou rozdíly markantní. Báby a drbny ve Slunce, seno byly opravdové a uvěřitelné a vypadalo to, že ani tak moc nepředstavují nějakou roli, ale spíš sami sebe. V Babovřeskách jsou umělé a jen se pitvoří. Herečky strašně přehrávají a neherečky, i když se to zdá nemožné, tak taky. Dojem pak není legrační, ale spíše trapný. A takový pocit mám bohužel u většiny postav a situací. Přesto dávám dvě hvězdičky za sympatický výkon Lucky Vondráčkové, Jana Dolanského a Lukáše Langmajera a alespoň několik podařených gagů. Doporučuji jen v případě, že u filmu budete vyvíjet ještě nějakou jinou činnost. Třeba luštit křížovku.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Vezmi jednu šťavnatou bloncku, beznohýho černocha, praštěnýho vědátora a zajisti je zezadu 20ti letým metroušem s bandou gerontyckých ex-mariňáků a emzaci to maj spočítaný. Vůbec jim nebylo platný, že většinu armády světa, tedy USA, ukryli za mlhu hustou tak, že by se dala krájet. Výše zmíněná sestava je rozdrtí jak v boji face to face, respektive protéza versus predátor, střelbě na cíl přes kopec i v piškvorkách. Naštěstí ufouni, přiletivší příroda ví odkud v super-mega-giga-kůl vesmírných lodích, nemají zřejmě dostatečně vyvinutý zbrojní průmysl. Jejich lodě se na moři pohybují pouze jakýmsi přískoky a jejich střely, podobající se německým hand granátům z druhé světové (pamatujete – jezte kroupy?), mají menší účinnost než střely z americké válečné lodi z téhož období. A když na naší straně stojí ostrostřelec Rihanna, tak je boj předem rozhodnut. Dvě hvězdy za triky a ACDC…

plakát

Burial of the Rats (1995) (TV film) 

Jednu hvězdu dávám za pěkný holky, jinak to nestojí ani za to. Je to nuda a není to zajímavý ani jako parodie… Zachraňují to jen ty holky a jejich prdelky a par soubojových scén. Třeba katův pacholek pečený na žhavém uhlí :-)

plakát

Doktorská pohádka (1982) (TV film) 

Super pohádka. Doktoři jsou úžasní a je vidět, že si to všichni užívají. Jak mám rád Menšíka, tak v téhle pohádce je rozhodně nejlepší Nárožný. Je vidět, že „doktorství“ je jeho koníček.

plakát

Drahé tety a já (1974) 

Je hrozná škoda, že nás Jirka Hrzán opustil tak brzy. I v Drahé tety je úžasný a dohromady s Janžurovou, Gollovou a Svobodovou úžasně baví. Zbytek herecké sestavy a výkonů je slabší, ale naštěstí to tyhle čtyři v pohodě utáhnou. Texty krátkých mezipísní jsou úderné a některé hlášky jdou nesmrtelné (Hrzán: Půlka dortu stačí, ne? Říkalas, že jedna teta má cukrovku…). Super film, na který se vždycky rád znovu podívám…

plakát

Herkulova dobrodružství (1985) 

wow, takový zážitek jsem neměl od doby, kdy jsem viděl Piccaso Trigger. Úžasný Bčko nebo spíš Xko... Dokoukal jsem to s otevřenou hubou a ani teď si nejsem jistý, jestli to autoři mysleli vážně nebo si jen dělali prdel. Ale jsou tam pěkný holky!!

plakát

Hříchy pro pátera Knoxe (1992) (seriál) 

Zajímavý nápad natáčet živě, ale hrozně nevyrovnaná kvalita dílů i výkony herců. Celkově průměr. A ještě jedna věc mě vyloženě štvala – proč tam himl všichni museli pořád tak hulit!!! Jakoby herci nevěděli co dělat s rukama. Ještě to chápu v baru, tam to tak nějak patří, ale tam hulej všichni a všude. A pořád…

plakát

Když dinosauři vládli světu (1970) 

Akita mikro jokíta pata. Akita makan utala jokíta utala! Akíta jokíta kajla makala, mikro jokita utala matata. Unta makala akita! Výhoda tohoto díla je, že nepotřebuje ani titulky, ani dabing. "Jokíla makala" rozumí snad všichni. Takový pravěk bych si dal líbit. Fešný holky, chlapi se evidentně tenkrát nemuseli moc holit, sem tam ulovit nějakého toho triceratopse a večer o zábavu je postaráno. Jenom děvčata musela mít problém sehnat občas nějaký ten hřeben, aby si mohla nakupírovat vlasy... :-)

plakát

Kleopatra (1999) (TV film) 

Nic moc. Na TV film slušná výprava, ale to je tak všechno. Obsazení nic moc. Dalton nepostrádá jisté charisma, ale jako Ceasar mi moc nesedl. Kleopatra abych řekl pravdu taky nic moc, takovej studenej čumák, do postele aby si s ní člověk bral radši i ohřívací láhev. A nejvíc mě dostalo, když se Kleopatře představí Markus Antonius jako „Marc Anthony“. Fakt že jo, včetně krásného amerického přízvuku! Dohromady je to celkem nudný film, ale jestli nemáte co jiného na práci, tak se to dá s přestávkami na záchod a panáka dokoukat.

Ovládací panel