Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (26)

plakát

Tomb Raider (2018) 

Kdo hrál hru, bude možná zklamán. Jelikož příběh filmu oproti hře nedává skoro vůbec smysl. A navíc jej samozřejmě museli upravit, aby nebyl příliš Fantasy. Ale nasoukat několik hodin příběhu do jednoho filmu je vždy těžké. Alicii Vikander mám rád. Zalíbila se mi, když jsem ji poprvé viděl ve filmu Ex machina. V této roli mi ale moc neseděla. I když se opravdu moc snažila a v rámci herectví byla skutečně dobrá. Dokáži si představit jiné herečky, které by k Laře seděly více. Rozhodně ne Angelinu, protože tvůrci novou Laru již zpodobněli jinak. Konec filmu celý příběh, herečkui i film zabil. Opravdu. První dvě třetiny filmu jsem si říkal, že to ujde. Že z toho vymáčkli skutečně, co mohli, ale konec opravdu zkazili. Tam jsem se zklamal. A dlouho jsem přemýšlel, jestli kvůli němu nedám nižší hodnocení, ale tři hvězdy si Alicia zaslouží.

plakát

jOBS (2013) 

Výborný scénář i režie. Hned o d začátku mi bylo jasné, že tento příběh bude mít něco do sebe. Ale co vážně nechápu, je, proč Steva Jobse hrál Ashton Kutcher. Neříkám, že je to špatný herec nebo tak něco, právě naopak, ale i když se snažil, nemyslím si, že by dokázal vystihnout samotného Jobse. Nějak jsem si pod ním nedokázal Steva představit. Pořád to pro mě byl Kutcher. Rozhodně bych si v té roli dokázal představit více pasující herce. Jinak výborná podívaná, dost jsem toho o jeho firmě nevěděl a stejně si myslím, že to probíhalo i trochu jinak, ale za shlédnutí to rozhodně stojí.

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Rozhodně zvláštní podívaná. Johnny Depp ve filmu zase jakousi podivnou bláznivou roli, která by mu svým způsobem měla svědčit, ale tentokrát mi to připadalo až moc uhozené. Až jsem si někdy říkal "Cože?!". Takže nevím jestli mi to tak trochu nepokazilo celkový náhled na tento snímek, ale u ostatních herců si na nic stěžovat nemohu a rozhodně tu byla dobrá akce a efekty. Takže možná, že bych bez přespříliš uhozeného Johnyho dal i čtyři hvězdy. Ale nedám.

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Tak jsem se bál, že druhý díl bude jen odnoš prvního, až mi trvalo dlouho, než jsem se odhodlal to zkouknout. Naštěstí se nic takového nestalo a dvojka je stejně dobrá jako jednička. Víc mimoňů, víc smíchu. Prostě pohoda a rozhodně mi nevadilo se na to podívat vícekrát.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Starej dobrej Tarantino s proudy krve, bouchaček a smyslem pro humor. Přesně tohle mu sedí, tohle je jeho hřiště a tentokrát velice slušný scénář dotýkající se choulostivého tématu. Příběh podle mě výborný. Nejlepší western, za posledních pár let.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Tohle je tak úchylná komedie, až mě bavilo, jak moc si z toho dokázali utahovat. Je to strašný nesmysl, ale v některých částech jsem se nemohl té absurditě přestat smát. Vážně, tohle je pro jen tak pro srandu. Nic světoborného a nemusím to ani vidět po druhé, ale stálo to za to.

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

Tak jsem se těšil na pokračování až jsem skoro brečel, jak můžou něco tak suprového jako "Die hard" zkazit. Totální zklamání ze všech stran jak akcí, tak i opotřebovaným vtipem. Ze soucitu dvě hvězdy.

plakát

Red 2 (2013) 

Ještě více reálně nesplnitelné akce a kousky a více absurdního vtipu. Od tohoto filmu už jsem nečekal nic jiného a Hoeberovi to zvládli perfektně. Kdybych neviděl jedničku, nemohl bych dát nic víc než dvě hvězdy. Ale po splnění očekávání musím dát čtyři. Na pobavení a odreagování při deštivém počasí perfektní tip.

plakát

Pot a krev (2013) 

Tři hvězdičky tomu dávám jen proto, že to bylo podle skutečné události. Většinou filmy které jsou bizarní a cynické toleruju, ale tentokrát to bylo až moc. Nic tam není bráno vážně. Ale takové zvěrstvo a taková stupidita se buď dá brát úplně vážně nebo totálně nevážně, takže se ani nedivím, že to Michael Bay pojal takto. Ale já bych asi spíš zrovna bral tu vážnou verzi. Má to dobrej vtip a účinkují tam dobří herci, ale jinak spíš zklamání.

plakát

Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna (2013) 

Podle mě docela silný příběh toho, jak se za oponou může vše odehrávat jinak. Nemá to sice žádné super herecké výkony, ale Amanda Seyfried to zahrála dobře. Vězení vytvořené vlastní slávou a mužem je dost skličující a i mnohem víc. Vůbec jsem o tomto příběhu nikdy dřív neslyšel, tak mě docela překvapilo, jak to celé probíhalo. Možná díky tomu to mohu ocenit čtyřmi hvězdičkami.