Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (270)

plakát

Země a lidé (1970) 

řeka ideologického nánosu teče z plátna.. patrně objednávka pro cestovní kanceláře na západě (nebo východě,.soudě podle úvodního titulku v japonštině). hmatatelná normalizace bez zbytečného komentáře. připomíná mě to severokorejské nebo čínské filmy té doby, kdy strana znásilňuje malé pionýry převlékáním do historických obleků a ti zdárně dle stranických směrnic reinterpretují historii podle toho, jak se zrovna hodí..V celém tomto toku idylických obrazů se vyjímá asi minutu a půl dlouhý záznam koncertu Plastiků z prosince 69, kteří upadnou v nemilost ještě dříve, než Špáta s Maderem stihnou přijet s natočeným matrošem na Barrandov. // ano, zrovna na tenhle film jsem pomýšlel při sledování severokorejských sebereprezentativních filmů.

plakát

Rok psa (1993) 

romantický film o černobylské havárii. dost nepředstavitelný, ale je to tak.

plakát

Boogie (2008) 

"Co tyhle lidi drží na diskotékách?" nebo "to byly kurvy tam, nebo holky se svejma boyfriendama?" - "kurvy. s boyfriendama." Kdyby tyhle geniální hlášky nenapsal sám život, tak bych je řekl já.

plakát

Maratonci trče počasni krug (1982) 

A přemýšleli jste proč se to jmenuje tak jak se to jmenuje? Mě to musel vysvětlit až můj chorvatský spolužák, díky mé neznalosti všeho co se týká sportu by mně na tom názvu nic divného nepřišlo..

plakát

Pražákům, těm je hej (1990) 

Miluju tyhle konce osumdesátek / začátky devadesátek! spolu s filmem V žáru královské lásky a Zvláštními bytostmi to nejlepší co tu zbylo.

plakát

Zítra (2010) 

"Legea e legea." - to už jsem v nějakém rumunském filmu slyšel dřív.. Každopádně kdybych neviděl tenhle film, nepředstavil bych si, že fandění jakémukoli sportu může být něco užitečného, a ne jen volnočasová aktivita dutých hlav. respekt!

plakát

Mein kroj (2011) (TV film) 

Fascinující zrcadlo, i když zdejší komentáře asi ještě o něco víc.

plakát

Hry prachu (2001) 

Hry mi připadají mnohem komplexnější a s odstupem času bohatěji interpretovatelnější než leckterý Vachek. Velké panoptikum celého našeho způsobu přemýšlení (chvíli jsem fakt myslel že jsou sedmdesátá léta!), které bude zrát jak víno; vždyť už teď po jedenácti letech mi portrétovaná událost přijde jako něco prehistorického a tenhle film má šanci stát se generačním Woodstockem mezi dokumenty. Nechápu povzdechy jako "tenhle prodavač tam patřil, ale tenhle ne". A nejkrásnější prasátko je určitě Stejskal se svým těžce normalizačním slovníkem a mozkem(?). Každopádně velký doporučení. Na www.dafilms.com za niklák ke streamu. A neklidní levicoví...magoři (co neuznávají peníze) můžou zkusit uložto.

plakát

Odysseův pohled (1995) 

No teda. Nevím, jestli byl dobrý nápad to vidět dva dny před cestou na Balkán; aktualizováno 3 týdny poté: Vlastně to vůbec nebylo tak dokonalé - je to poměrně chladně vypočítaný kalkul, hrající na city. Já to vim, ale přesto na film stále myslím a stěhuje se mi do topky.