Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (172)

plakát

Absolvent (1967) 

Film s velkým F jakože se Fáňa jmenuju. Fakt!

plakát

Amadeus (1984) 

Zázrak vržený na plátno...to filmové :)

plakát

Americká noc (1973) 

Film o filmu ve filmu. Nic (moc) pro mě.

plakát

Americká tragédie (1931) 

Některé lidské výtvory prostě nejde zprznit. Třeba song "Knockin´ On Heaven´s Door". Anebo "Perfect Day". V literatuře je to Dreiserova Americká tragédie. Co dodat? Možná bych vytknul zkratkovitost Sternbergovo verzi. Ale jinak filmové pochutnání.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Pohlazení po duši, pro oči i pro uši... (když navíc po boku se slečnou vonící po Vánocích...), to máte smyslně smyslový nářez jako ze škatulky. Funf, bitte!

plakát

Antinea, l'amante della città sepolta (1961) 

Bída s nouzí. Už po úvodních minutách neslepý divák spozná, jakou kvalitu od této ne-podívané může očekávat... dá-li se tu vůbec mluvit o kvalitě. Herci mizerní, choreo jakbysmet, režie jakbysmet, scénář jakbysmet atd. Scénarista snad musel jet na nějakém psychedelickém tripu, na tolik ujetin v jediné dějové linii se každý den nenatrefí.

plakát

A Patch of Blue (1965) 

doJEMNÉ, doPoručeníHodné, brilantně natočené s brilantním příběhem; věčná škoda, že se nepokračuje druhým dílem...

plakát

Barva ráje (1999) 

Na plakátku stojí Masterpiece a ono ano! Poetický velezdařilý počin se strhujícím závěrem. Dědek by zasloužil facku, kluk pohlazení a Bůh odpuštění.

plakát

Běda tomu, skrze něhož přichází pohoršení (1950) odpad!

"Naše je právo, naše je pravda. A proto vítězíme!" Vida, rudí, sami jste se usvědčili. Vpravdě ukázková totalitní propaganda... "čistý" odpad...bohužel i ten lidský.

plakát

Bestie musí zemřít (1969) 

Eeeeeeeeeexelentní scénář......... eeeeeeeeexelentně zauzlený příběh, celé je to excelentní a to tak, až jsem si z toho všeho excelentně spokojeně chrochtal :)