Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (172)

plakát

Slunečná - Sázka (2020) (epizoda) 

Dívatelný to je, žádný vysoký kinematografický nároky nehledat, jsou tam herci a zdá se že i místy hrajou, scénář je primitívo asi jako tenhle koment.

plakát

Tatra kolem světa 2 - Epizoda 4 (2020) (epizoda) 

Nesnesitelně repetitivní, plné patetických komentářů a hluchých míst... opravdická nuda. Hezký vodopád a živější obrázky z venkovské rodiny to nemají šanci zachránit. Škoda.

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Ryzí biják, pro nějž je více než záhodno zajít do biografu. Chápu, že námětem není snímek pro každého, avšak ku paradoxnímu podivu jest, že i navzdory chybějící barvě a nemnoha krvavým scénám se v dnešní době, kdy v multiplexech není večera, kdy by z jeho pláten přímo nechlejstaly potoky krve, tolik diváků vyhraňuje proti "ptáčetovsky" zobrazenému násilí. Při sledování filmu jsem si vzpomněl na jakéhosi křesťanského vizionáře, kterýžto měl vizi, v níž spatřil, že zhruba 80 % účastníků 2. světové války jsou v pekle. Ano, tehdejší doba dala vybřednout těm nejohavnějším lidským nízkostem a také proto nelze Kosinského nařknout z přehnaného násilí, nenávisti, lidské odpornosti... Marhoulovi se po dekádě úsilí podařilo natočit výjimečný snímek a u mě se zařadit po bok takových mistrů jako je Malick či Troell.

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Méně je leckdy více, nic je v tomto případě nejvíce

plakát

Bůh s námi - od defenestrace k Bílé hoře (2018) (TV film) 

Dokudrama, které zaujme. Jistě, není strhující, solidní ovšem ano. Velmi mi sedl specifický způsob předání látky snad krom místy otravného hudebního podkladu. Díky intervenci historiků také vhodné jako zdroj do hodin dějepravy.

plakát

To (2017) 

Prvoplánová, laciná, hezky natočená pí....na. Zvládl jsem 80 minut.

plakát

David and Goliath (2015) 

Nepovedené. Herecké výkony tristní. Omezený rozpočet zřetelný. Stokrát omílaných Goliášových půltucet vět otravných. Tlachání přemíry i v táboře Izraelců. Absence filmové virtuozity asi jako sloves v tomto komentáři. Pouze Davidova víra pevná... a Boží příslib rovněž.