Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (172)

plakát

Klondike (2014) (seriál) 

Jaká škoda, že tak slibný začátek se propadne v tak teatrální patetickou slátaninu.

plakát

Antinea, l'amante della città sepolta (1961) 

Bída s nouzí. Už po úvodních minutách neslepý divák spozná, jakou kvalitu od této ne-podívané může očekávat... dá-li se tu vůbec mluvit o kvalitě. Herci mizerní, choreo jakbysmet, režie jakbysmet, scénář jakbysmet atd. Scénarista snad musel jet na nějakém psychedelickém tripu, na tolik ujetin v jediné dějové linii se každý den nenatrefí.

plakát

Bubovo děvče (1964) 

True love waits. Pravá láska počká, čeká, vyčká, přečká...a dočká se. Čeština umí zázraky. A láska teprve.

plakát

Ostermanův víkend (1983) 

Prapodivná podivnost. Ne že by se na Samův zřetelný (a zároveň labutí) rukopis nedalo dívat, děj vcelku odsýpá, avšak scénárista zřejmě přebral.

plakát

Harry Brown (2009) 

Hrozná a zároveň excelentní podívaná.

plakát

Once (2007) 

Takové podařené domácí hudební video.

plakát

Krev zvířat (1949) 

Tak to byly jatka! Avšak spíš by se z mého pohledu hodil více termín "perverzní krása". Dokument to byl nicméně la-hodný (pytlíku na zvracení pro slabší povahy). Začíná to romanticky v městě nad Seinou s mladým rozmilým párkem, aby se to vzápětí ocitlo u řezníků eks-bokserů, kteří si pod své ruce (a v nich podivné zbraně-usmrcovače) postupně berou koně, krávy, telata a ovce. Ne, tuhle práci bych nechtěl dělat. A to jsem dokument neviděl v barvě. Ačkoliv naživo v barvě a pěkně barvitě v prvním plánu vlastně ano, v Maroku v smradlavé tržnici, kde v jednom jejím zatuchlém koutě kluci berberští podobně popařížsku posílali do věčných lovišť tury a kury. Všude chodili nákupčí, zejména staré ženy, a živě nad mrtvolami diskutovaly, jak ta krev málo cáká... A ten puch všude, mouchy, bláto, krev. Franju to divákovi naservíroval alespoň pěkně esteticky.