Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Jednoznačně nejlepší díl série a přesně tak by to u filmových sérií mělo být! A že bylo sakra těžké překonat něco tak skvělého jako je Temný rytíř. Nolan ale opět vše vyšperkoval až do epických rozměrů samozřejmě s nemalou účastí Hanse Zimmera. Hned na úvod tu máme naservírovanou největší ační scénu filmu - pozornost diváka upoutána, splněno! Těžko uvěřit, že za tou maskou a hromadou svalů je skvělý Tom Hardy, který sice není za takového psychopata jako byl Joker, ale o to je pro mě zajímavější. Potom tu je znovuzrození našeho hrdiny, které je vzhledem k příběhu nezbytné narozdíl třeba od nestárnoucího Toma Cruise v MI. Film mě ale zcela pohltil až v jámě. Od tohoto momentu film nabývá na rychlosti a už se nedá zastavit.

Za zvuků hudby

Za zvuků hudby (1965)

Každý Brit film zná a troufám si říci, že ho i miluje, bohužel z mých věčných všetečných otázek na přátele a známé jsem poznala, že v české populaci ho znají jen opravdoví filmoví fanoušci, či přátelé těchto fanoušků.... dokonce ani lidé studující hudbu o filmu nikdy neslyšeli, což mě neuvěřitelně dopaluje, ale změnit se to asi nedá. Nicméně díky tomuto úžasnému a podle mě nejlepšímu muzikálu co byl kdy natočen, jsem si zamilovala Julie Andrews i Christophera Plummera. Poutavý příběh, který se dokonce opíral o skutečné události, neodmyslitelná hudba, která mi dodnes zní v hlavě, jen co si vzpomenu na Rakousko či herce, a výborné herecké výkony, které podle mě nebyly zcela doceněny, vdechly filmu mnohem více, než jak se s oblibou říká "život". Slovy mé nadšení nelze ani vyjádřit. Kdykoli si film pustím, vždy je to pro mne velký zážitek, a proto nezbývá, než tento film všem, bez rozdílu věku či pohlaví, doporučit a poprosit ty, kteří již muzikál zhlédli, o rozšíření do povědomí českých diváků, jelikož si to zaslouží!

Hodiny

Hodiny (2002)

A woman's whole life in a single day. Just one day. Četla jsem knižní předlohu od Michaela Cunninghama, četla jsem dokonce i knihu Mrs. Dalloway od Virginie Woolfové, kde je děj výrazně odlišný, na čemž ale ve výsledku vůbec nezáleží, jelikož jde spíše o atmosféru a nádech knihy. To jsem ovšem udělala až po dvojnásobném zhlédnutí filmu a dobře jsem udělala. Co mě na filmu uchvacuje je fakt, že pokaždé v něm najdu něco nového k zamyšlení a třeba i další spojitost. Tento mechanismus fungování jsem ještě podpořila zmíněnou četbou. Filmu se nedá vytknout absolutně nic. Skvěle se prolínají tři časové roviny, charakter postav je vyšperkovaný a to vše je podpořeno vrcholným dílem skladatele Philipa Glasse (no dobrá, možná ještě hudba k Iluzionistovi). Je to prostě herecký i hudební koncert.

Kaktusový květ

Kaktusový květ (1969)

Úžasná komedie! Nebýt Ingrid Bergman, která opět dokazuje, že to prostě umí, jednalo by se o lehce nadprůměrný snímek Waltera Matthaua. Ovšem s ní jde jakoby všechno nenásilně a s chytrostí. Miluji scény, kde naráží na pitomce: "Your teeth are more important than your hair" - "You really believe that, don´t you. Sad." - ten pohled potom nemá chybu, kde pohotově reaguje: "I did not know you were interested in reading.", nebo kde roztomile provokuje: "They told me it prevents malaria." No a takhle bych se tu mohla rozplývat ještě dlouho.....zejména o tom inovativním tanečku nebo o "rozvodové" hádce. Tenhle film prostě ani po letech nepřestane bavit! P.S. Rozhodně nepouštějte s dabingem! Nejenže jsou typově vybráni špatní herci, ale řada hlášek s překladem zanikne.

Neřízená střela

Neřízená střela (2010)

Tak tahle černá komedie mě opravdu baví! Už od první minuty jsem věděla, že se koukám na výjimečnou, neotřepanou, moderní komedii. "Half now, half later" si mě hned získalo. Líbí se mi na tom styl jakým je to natočeno se skvěle doplněnou hudbou. Emily Blunt je jako vždy okouzlující, Rupert Grint je trochu za hňupa, ale za dobře zahraného hňupa (po Ronovi ani stopy), no a Bill Nighy je prostě třída a tahle role mu perfektně sedne. Everett a Freeman už jsou jen třešničkou na dortu této bláznivé honičky. Smála jsem se od začátku do konce, humor spíše vyplýval ze scén, než že by vyloženě scénáristicky tlačil na pilu. Ráda si film pouštím opakovaně....taková výborná komedie se bohužel nevidí každý rok.