Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (717)

plakát

Výjimeční (2019) 

Je to vlastně úplně bez děje, je to vlastně dost syrové, ale přesto je to skvělé! Úplně bez patosu, bez příkras a zbytečných vedlejších dějových linek. Prostě nádhera. Navíc nutno podotknout, že by mě nikdy nenapadlo, že Vincek Kaslík je schopen takovéhohle výkonu!

plakát

Pašerák (2018) 

Nádhera, akorát vtipné, akorát smutné. Výborný Eastwood (o něm už ani nejde říct, že zraje jako víno, tohle je něco mnohem víc) výborný děj, prostě jeden z nejlepších filmů letošního roku!

plakát

V hlavě (2015) 

Jak moc jsem se bál co to zas bude za americkou sladkobolnost tak moc jsem byl z filmu nadšenej! Konečně jsem pochopil co se mi v hlavě děje a proč. Celá ta myšlenka zobrazení toho co je pro nás v hlavě důležitý a jak se tvoří vzpomínky a jak se ukládají je prostě skvělé. Jeden ze tří nejlepších animáků vůbec.

plakát

Kmotr (1972) 

Je to neuvěřitelné, ale i přes téměř tříhodinovou stopáž, filmu chybí zhruba ¼ děje románu. Ale to co Coppola zachoval přenesl z Puzza tak skvěle, že zbývá jenom zatleskat!

plakát

Leon (1994) 

Klasika nad klasiky, kult nad kulty. Příběh dvou životních outsiderů, které osud spojí dohromady poutem přátelství je neskutečně silný. Úžasné je, jak do dramatu perfektně pasují akční scény! Jeden z 5 nejlepších filmů vůbec!

plakát

Učitelka (2016) 

Vůbec jsem podle názvu nečekal, takhle hutný film s výbornou atmosférou. Jak vidno hranice mezi pomocí a úplatkem a mezi žádostí o pomoc a vydíráním je velice, velice tenká, obzvláště v tíživé atmosféře totalitní společnosti, kde se hodnoty lidství posouvají pouze k touze po přežití. Neodpustím si poznámku, že mi okamžik rozhodnutí zda stížnost podpořit nebo ne evokoval slavných Dvanáct rozhněvaných mužů.

plakát

Dunkerk (2017) 

Bomba, jinak tenhle film nazvat nejde. Je až neuvěřitelné, že film který vlastně nemá žádný děj dokáže člověka tak přitáhnout, že sedí hodinu a tři čtvrtě bez hnutí v kině a fascinovaně sleduje plátno. Úžasná kamera, úžasný soundtrack, skvěle udělané bojové scény, atmosféra strachu z neviděného, ale přítomného nepřítele je skoro jako v Petersonově Ponorce, no prostě a ještě jednou bomba!

plakát

Skála (1996) 

Bezdebatně nejlepší akční film. Sice se neubrání řádce volovin jako je třeba injekce do srdce, ale podobné hlouposti k akčním filmům patří. Super je to že vlastně nevíte komu fandit jestli těm hodným nebo těm zlým, protože Ti zlí jsou minimálně stejně kladní jako ti hodní. Velkým plusem je bezdebaty casting (Cage nevyjímaje) no a zapomenout nelze na Zimmerovu skvělou hudbu!

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Hluchej slyší víc! Je zvláštní že film nám ukáže že je to pravda. Film by byl asi poloviční nebýt perfektního Rodena, ale vlastně všichni herci se ukázali v nejlepším světle. Já mam tenhle film, prostě strašně rád, kvůli tomu, že nám ukazuje syrovej život přesně tak hnusnej jakej doopravdy je.