Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (1 646)

plakát

Rammstein: Zeit (2022) (hudební videoklip) 

Vizuálně opět naprosto podmanivé a v pár momentech hodně provokující (jsem zvědav, jak dlouho to na YT zůstane bez obrazové cenzury), textově opět trefné. Jedná se o baladu, takže žádný drsný nářez jako třeba u Puppe. Sice u mě nepřekoná Ohne Dich, každopádně i tak je to skvělý song a nejen fanoušci si přijdou na své.

plakát

Batman (2022) 

Když jsem na konci 2019 mrknul na teaser (který je bez debat jedním z nejlepších v historii filmu), vysloveně mě nadchnul přístup k látce. Bylo tedy těžké krotit natěšení, nicméně trpělivost byla odměněna platinou, protože tahle variace na temného nerytíře se dostane pod kůži takovým způsobem, že si divák přeje, aby to neskončilo. Batman je tu nováček v povolání, který dává průchodu svým negativním a brutálním emocím (citelně se ještě nevrovnal se svým traumatem) takovým způsobem, že je Moorův Sůva hodně slabým čajíčkem. Reeves vyčlenil dost času i na to, aby ukázal, co umí World's Greatest Detective (přesto ale chybuje a protivník má navrch), naopak omezil akci na jen tu nejnutnější, za to maximálně údernou, navíc doplněnou skvělou kamerou. Protivník v podobě Riddlera je velice zákeřný, dopředu ví všechny odpovědi a jen si se všemi hraje. Díky tomu, že je vždy o několik kroků napřed, snese srovnání s Ledgerovým Jokerem, i když stále dávám přednost šášulovi. Zobrazení Riddlera jako sériového vraha (nepopíraná inspirace Zodiacem - jak vrahem, tak filmem) mě hodně překvapilo, opět v kladném smyslu. Atmosféra okolo vražd opravdu připomene Se7en, samozřejmě ale takových kvalitativních výšin nedosahuje, což ostatně žádný jiný film. Co se týče castingu, nemám námitek, bingo! Pattinson je skvělý Batman, jako Bruce naopak moc příležitostí nedostal, takže z těch pár scén se hodnotit nedá. Dano, Farrell, Kravitz, Wright i Serkis jsou též výborní (Alfred je zde bývalý bodyguard, který Bruce vytrénoval - pro tuhle verzi bych rád někdy viděl samostatný film). Doufám, že nás čeká spousta stejně kvalitních sequelů. Celkově je tenhle přístup k B-manovi velká trefa a bojím se, že Affleck začne zase chlastat, protože tohle měl být původně jeho netopýří opus.

plakát

South Park: Post COVID (2021) (TV film) 

Začátek je výborný, hlavně díky posunu v čase a očekávání, kam se naši čtvrťáci v životě posunuli. Vtípky, narážky, satira, to vše následuje. Místy je to ale hluché a tempo opadá, takže tentokrát "pouze" za 4 hvězdy.

plakát

Seal Team 6 - Dua (2018) (epizoda) 

Špionážní linka tenhle seriál příjemně oživila, takže i když se nestřílí, je na co se koukat. Včetně Munnky.

plakát

Seal Team 6 - Critical (2018) (epizoda) 

Na rozjezd super, určitě jedna z nejlepších epizod. Je tu tah na bránu, akce je nasnímána lépe než v předchozí sérii a počáteční otrávení je alespoň částečně umazáno. Jen by mohli ještě víc omezit air time těch domácích slepic. Ty jsou už za hranicí otravnosti.

plakát

Seal Team 6 - Série 1 (2017) (série) 

Začátek by zajímavý - dostatek akce, seznamování s postavami, příběh sice nic extra, ale aspoň tam je punc kontroverznosti. V půlce se ale začne moc kecat a věnovat se soukromým a nepodstatným věcem (čti nuda). Co se týče akce, místy byly týmové postupy až směšné či neskutečně špatně natočené. Až poslední dva díly opět seriálu dodají šťávu a chuť podívat se na další sérii. Poslední scéna tomu nasadila korunu (myšleno v dobrém).

plakát

In & Of Itself (2020) 

V dnešní době totálního převisu entertainmentové nabídky nad poptávkou je těžké narazit na něco vysloveně originálního. Na doporučení Petera Jacksona jsem tedy hodil očkem po tomhle vystoupení a ejhle, zajímavost. Poutavá struktura, Derek má výborné vypravěčské i herecké schopnosti, a v neposlední řadě umí fajn tríčky s kartama. Naživo to musí být ještě o X tříd lepší.

plakát

Kiss Kiss Bang Bang (2005) 

Rukopisův Black je tu jasně patrný - spousta rozdílných postav, ústřední duo si sedne, spousta vtipů, černého humoru, zamotaný příběh. Sem tam zakolísá tempo, ale jinak supr.

plakát

Městečko South Park - Pajama Day (2022) (epizoda) 

Skvělá epizoda. Konečně se řeší kraviny a Matt Damon a nacistický Německo jsou všem pro prdel. Při zprávařských vstupech jsem brečel smíchy.

plakát

Zabijákova žena & bodyguard (2021) 

Jeden den jsem si nechal film rozležet v hlavě - co si tedy pamatuju? V první řadě naprosto otravného Reynoldse (hraje furt stejný kretény a mně už začal lézt krkem), skvělou Salmu, doplněnou o SLJ, se kterým tvoří výbornou dvojku. Trochu dobré akce, spoustu nudné akce, dlouhou stopáž a otravného Reynoldse. Že už jsem ho zmiňoval hned na začátku? To nestačí...