Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (39)

plakát

Jak porodit a nezbláznit se (2012) 

Tatíkové pobavili:-) Různé situace na "konci" se mi líbili, herci ušli...prostě od romanťárny jsem dostala přesně to co jsem očekávala. Nenáročná zábava..

plakát

Lucerna aneb Boj o lípu (1994) (divadelní záznam) 

Ani nechci vědět, jaké sankce musel Dvořák dostat za vlastní vsuvky v představení:-) Krásná ukázka českého humoru, kdy i z hrozné politické doby si umíme udělat prču. těch narážek na minulý (pro ně tenkrát nedávný) režim a politiku:-) A ještě předělat klasiku jako je Lucerna. Krásný kousek, s nádherným obsazením a bravurním výkonem pana Dvořáka a jeho rolí. Památné scény jsou s rozhozenou kněžnou "A co vy tu, a co vy tu a co vy tu a Vy tu co??" Nesmí chybět ani Hanička a její ehm."A s tímhle vy běháte? No na to se jdu podívat. Ti poddaní si žijou" Ale nejlepší výkon podle mě podal Dvořák , když hrál vodníka:-) Pravá, levá, levá, pravá...provádíme staré obraty, podle nových rozkazů...a takhle bych mohla odvykládat celé představení. Hláška za hláškou..neznám žádný film, žádné jiné představení, které by se z hlášek dalo poskládat celé a kde si je lidi pamatují. "Mlynáři, já věším samé červené..no jo, to máme zažité." "A vy neznáte Potěmkina? úúúžasný architekt"

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Záběrové orgie s děsivým podkladem. nejsem žádný ekoterorista, jak aktivistům ekologům s oblibou říkají, ale víc pravdivý a varovný snímek neznám. Ti, co hodnotí snímek jako ekožvást ect., na to akorát kašlou a nepochopili podstatu, nebo je to nezajímá. Říká se tomu myslím selektivní slepota...

plakát

Kutil Tim (1991) (seriál) 

Myslím, že ne Time. Průměrný seriál s průměrným obsazením a otřepanost vtipů ani komentovat nebudu. Zásadní postavou je stejně záplotový Wilson. Seriál neurazí. Příjemná oddechovka k obědu či svačině, jako zvuková kulisa výborné.

plakát

Angelika (2013) odpad!

Proč? Pro Merlina proč? Proč předělali svou vlastní klasiku a degradovali to na...to nemá ani název, to co z toho udělali. Ano, původní Angelika je už starší snímek, ale žádná novota jí nevylepší, spíše naopak. Nemůžou lépe natočit to, co už skvěle natočeno bylo. Nejsem milovník červené knihovny, ale Angelika byl jediný film (série) na kterou jsem se i nedávno koukla znova v maratonu všech dílů za sebou. Takhle fraška měla být ubezdušena činelama Homerovi opičky v hlavě dotyčného "umělce s nápadem jež by zasluhoval pranýřovat". A pokud by opička umřela při pokusu o vymlácení tohoto zběsilého nápadu a přeci jen to bylo natočeno, mělo to být puštěno tak maximálně na Hallmarku a ve vysílacím čase kolem jedné ráno, kdy každý bezopičkový jedinec spí. Filmová sebevražda se strašným hereckým obsazením, výkony, hudbou, výpravou, střihem, předělávkama a Pomejem. A vy, kteří jste neviděli Angeliku s Mercierovou, tak se podívejte jak má ta sexy ženština vypadat, jaké charizma má mít Peyrac, jak má znít soundtrack a jakou film má mít atmosféru. Dokážete si někdo představit, že tak jak přetočením znásilnili výbornou sérii našich babiček, že by si někdo dovolil takto zprznit Kmotra a oblékl ho do nových latexových obleků? Ale no tak lidi fuj...

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Po přečtení knihy, kterou jsem v práci doporučovala každému a denně jich prodala hned několik, jsem se na film těšila jak babka na důchod. Když už jsem byla Praze kvůli Světu knih, zašla jsem si do kina, koupila za 200 CZK lístek, za 100 CZK sušené ovoce v čokoládě a samotinká usedla do skoro prázdného sálu a natěšeně proklínala zdlouhavé reklamy. Kdybych bývala věděla, že ty reklamy jsou to nejlepší z promítání, užívala bych si je více. U knihy jsem plakala smíchy, u filmu jsem plakala zoufalstvím. Pamatujete si hlášku z filmu, kdy malý Kim Čong-Il pláče a říká: "Strejda Stali umřel." Nepamatujete, a víte proč? Protože Kima a jeho zemi vynechali, stejně tak celý závěr knihy a mnoho dalšího. Kde je tak krásně popisovaný puťák přes Himaláje? Víte, že je přelezl dvakrát? Takhle zbytečně osekanou adaptaci jsem opravdu nečekala. Herecké výkony jsou rozporuplné. Nejlepší výkon podala slonice. Stoletý stařík je špatně namaskovaný osmdesátník, kameraman má abstinenční příznaky, protože se mu klepe ruka a já tajně doufám, že to bude tím a ne schválně. Příběhové skoky snad ani nemůžou dávat smysl divákovy, který předlohu nečetl. Myslela jsem si, že nejhorší zpracování knihy byl Eragon. A minulý čas je pravdivý. Už není. Dvě hvězdičky za hudbu, za původní příběh a to, že to netočil Holywood. A pokud budete natáčet Analfabetku, prosím, přečtěte si prvně tu knihu. Dík

plakát

Stmívání (2008) 

Když jsem viděla toto bohovské dílo, z hrúzou v očích jsem si říkala "Proboha, co to té knize udělali. Přece ta kniha nemohla být tak hrozná!" Pak jsem teprve četla knihu. A změnila jsem názor. "Proboha, oni tu knížku defakto vylepšili". Herecké výkony jsou ..divné? Patiinson neustále má výraz, jakoby trpěl už měsíc zácpou (Možná ještě déle, protože ten výraz si udržel už od natáčení Pottera a věřím, že jeho kamenný výraz se jednou zapíše mezi legenty jako Arnold) a Kristen musí mít za uchem už díru, jak si tam furt strká ty vlasy a rozkousané rty do krvava. Ale musím dát jednu hvězdičku za povedené dvě scény. Za prvé jsem málem umřela smíchy, když tam hopsal Pattinson po stromech a tvrdil že je lovec, bestie..ect..a posléze diskokoule na sluníčku. To jsem už smíchy umřela. Opravdu si ho pozvat na odpolední párty a tančit kolem něj ve třpytivém závoji. Chápu, že adolescentky u tohoto snímku budou slintat blahem sami sobě do výstřihu, možná i některé postbubertální maminky, vlastně pro tuto cílovou skupinu byla napsána i kniha..GL HF..

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Smích? Přejde..humor? taktéž..co to je za děsnou módu točit pohádky jako velkofilmy? A dílo od díla je čím dál tím horší. Kdyby do hlavních rolí obsadili Umu a Roberta Juniora, režíroval by to Tarantino, byla by to super podívaná a akční komedie roku. Ale tohle je koruna blbosti..sakra lidi, když novátorské pohádky, tak něco normálního nebo naprosto šíleného točte...ale tohle už prosím nedělejte..

plakát

Avengers (2012) 

Ale tak proč ne. Marvelovky mám ráda, tohle přesně odpovídá tomu, co jsem čekala. Pohodové dvě hodiny a kousek, kdy jsem se nenudila, děj pěkně utíkal a Iron Downey zase nezklamal:-)

plakát

Eragon (2006) 

Z knížky zbyl jen název. Po deseti minutách jsem chtěla TV prohodit oknem..a tak se ničí slibné předlohy...natočí se první díl prasácky a tudíž žádný další nebude..