Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Anthropoid (2016) 

Krásné zpracování, historicky celkem přesné, vystihuje ducha doby, ale co mi drásá nervy a je důvodem snížení hodnocení je angličtina. Proč čeští a slovenští herci mluví v Praze anglicky?? Chápu, že ne všichni herci byli Češi nebo Slováci, ale to se dá řešit dabingem, který by tento film pro umocnění autentičnosti opravdu potřeboval.

plakát

Anastázie (1997) 

Jediné, co filmu chybí, je historická přesnost, ale když ho budu brát jako "pohádku", je to dokonalost. Krásné propracování postav, hlavně Rasputina. Největším klenotem filmu jsou však písně. Ty pro mě nemají konkurenci, i když píseň "Najednou" z Ledového království se jejich kvalitě může rovnat jako jedna z mála.

plakát

Je prostě báječná (2014) 

Nevím o co tvůrcům šlo, ale bylo to vážně hodně bez nápadu, naprosto předvídatelné a mělo to jen pár světlých momentů. Možná kdybych viděla originální znění s titulky, tak film vnímám pozitivněji, ale český dabing byl naprostá tragedie. Nejen že herce nedabovali ti, na jejichž hlasy jsme u daných herců zvyklí, ale hlasy se k postavám ani vůbec nehodily. Je mi to líto, protože účinkující herce mám ráda, ale tohle nezachrání ani Jennifer Aniston nebo Owen Wilson.

plakát

Grinch (2000) 

Alespoň jednou za rok by mohl být člověk trochu necynický a dát tomuhle filmu šanci. Neříkám, že to je kdovíjaký filmový zázrak, ale je to milá vtipná komedie s vánočním tématem. Líbí se mi projekce dnešního komerčního pohledu na Vánoce, kdy jde jen o dárky, v kontrastu se snažením malé dívky, která chce dokázat, že jde spíše o to, abychom dělali druhým radost a trávili čas s těmi, které máme rádi, tak proč ne zrovna u sledování Grinche.

plakát

Iluzionista (2006) 

Velmi poutavé a dobře zpracované, nechybí náhlé zvraty a možná, že kdybych dřív neviděla "Dokonalý trik", tak dám 5 hvězdiček.

plakát

Princezna ze mlejna (1994) 

Dost ukřičená pohádka (stejně jako všechny Troškovy pohádky), ale jednou za čas se na ni dá podívat.

plakát

Z pekla štěstí 2 (2001) 

Jediné, co je zajímavé a možná vtipné je Gott v roli boha a ďábla ..

plakát

The Carrie Diaries (2013) (seriál) 

Od seriálu jsem asi čekala trochu víc. Sex ve městě je pro mě jeden z top seriálů a doufala jsem, že v Carrie Diaries na něj bude víc odkazů, abych lépe pochopila starší Carrie. Sice vidíme, že se stává spisovatelkou a tráví co možná nejvíce času na milovaném Manhattnu, ale stejně mi chybí větší provázanost. Jásala jsem když se objevila postava Samanthy, ale nadšení brzy opadlo. Zatímco v Sexu ve městě má úspěšnou kariéru a ,i když je promiskuitní, nepůsobí sprostě, zkrátka má styl, zde je představena jako zoufalka a coura, která potřebuje "zachránit". Takových nesrovnalostí by bylo víc, mám pocit, že snad vše, co víme o minulosti Carrie ze Sexu ve městě je tady jinak. Alespoň charakter hlavní postavy nám zůstává, jde si za tím, co chce, ale pořád prostě moc řeší co, kdy a jak má být a nejvíce je to viditelné na jejím vztahu se Sebastienem, který už je ke konci ubíjející. Důvodů proč spolu nesmí a zároveň musí být už je vážně moc.

plakát

Sex Tape (2014) 

Čekala jsem od toho daleko víc, ale přesto nemůžu říct, že jsem se nezasmála. Je nutno nevnímat tento film jako umělecké dílo, které nese kulturní přínos, ale pouze jako prostředek zábavy, u kterého ani nelze přemýšlet, protože ničím jiným Sex tape není. Sem tam vtipná scéna, známí herci, Cameron Diaz šňupe kokain, výrobek Apple, happy end!

plakát

Godzilla (2014) 

Znovu zpracované stejné téma, myslím si, že dobře zvládnuté, poutavý příběh hlavního hrdiny. Co mi ale vážně vadilo byl Godzillin modrý plamen a MUTO vypadali jako roboti. Jo a jestli americké armádní baterky vážně vydrží pád z 200 m, nerozbijí se, a dokonce pořád svítí, tak jich chci pár domů!