Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (825)

plakát

Hrátky s čertem (1956) 

Na to, s jakým záměrem se tehdy točilo, obsahuje tenhle film daleko více umění než celá zemanovská sága a ostatní seriály sjížděné TV Barrandov dohromady.

plakát

Šíleně smutná princezna (1968) 

Jedna ze tří pohádek, na kterou s láskou vzpomenu, když vypínám novou štědrovečerní krávovinu na ČT. Proč nezapojit humor a pacifistické poselství do příběhu pro děti? Jim to nevadí a dospělí nemusí při sledování pohádky obracet oči v sloup. I tu Vondráčkovou člověk snad přežije.

plakát

České nebe: Cimrmanův dramatický kšaft (2010) (divadelní záznam) 

Nejsem úplně objektivní, ale pro mě je to stále nejlepší možná zábava. Kvalit Záskoku nedosahuje, ale nedá se vidět jen jednou! Kromě skvělého humoru opět pořádná porce neuvěřitelně příjemně servírovaného poučení o českém národním obrození.

plakát

Micimutr (2011) 

Kromě toho, že potěší každá příležitost pro někoho nového, Micimutr se ve vší tichosti vytratí. Je to hezky a nákladně natočená pohádka, která nepřináší naprosto nic nového, žádnou roztomilost ani vtip. Nehrát tam známé a docela příjemné české tváře, měl bych to za německou kravinu, která se vysílá proto, že práva k ní byla získána zadarmo v jednom balíčku s nějakým trhákem.

plakát

Morgiana (1972) 

Juraj Herz na tripu a bez zábran! Úžasná barevná podívaná, ve které dokázala Iva Janžurová své mistrovství: zahrála i pohlednou mladou dívku! Kdo si dá hudbu z tohoto filmu jako vyzvánění do mobilu, způsobí v MHD mnohé infarkty.

plakát

O slavnosti a hostech (1966) 

Nádherná podívaná, která dýchá tou nejoduševnělejší českou tvorbou 60. let. Není divu, že se jednalo o velmi oblíbený film Václava Havla...

plakát

Slavíci v kleci (2004) 

Tak je to trochu předvídatelný, ale hezký lidský příběh s výborně vybranými herci.

plakát

Až na krev (2007) 

Velmi zdlouhavá paráda! Shakespeare by měl z takové tragiky radost. Vynikající a nápaditá hudba, nádherné "bolestivé" prožité herectví.

plakát

Salomé (2002) 

Skvělá původní hudba, fascinující výkony tanečníků, originální scéna a kostýmy. Moc takových věcí už v životě asi neuvidím...

plakát

Takový žertík (2006) (divadelní záznam) 

Moc příjemné a zábavné komorní tlachání o vztazích a drbech. Z typicky úsporného prostředí Jezerky, kde se snaží udržet příjmy nad výdaji (maximálně 5 herců, téměř žádná "výprava"). Hezká hra, která nemoralizuje a herci si ji opravdu užívají.