Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (105)

plakát

Šingeki no Bahamut - Virgin Soul (2017) (série) 

Možná je 5 hvězd trochu hodně a neřadám tohle anime mezi svých TOP 10, ale víceméně nemám co vytknout. Předchozí série se mi občas zdála trochu zmatená a občas i nelogická. Tady je děj velice plynulý, postupně gradující. Celkově je to dobře vyladěný a každý díl stojí za to. Je zde více času na vykreslení jednotlivých postav, dostatek akce a ani romantická vložka mi nevadila. Určitě doporučuju! :)

plakát

Overlord (2015) (seriál) 

Pridavam se ke komentarum od Yoshitsuneho a Jeoffreyho. Tohle anime, i kdyz ma stejny motiv jako SAO nebo Log Horizon, je opravdu originalni a jedinecne. Vsechno je tu velice dobre promyslene a hlavni hrdina se chova dost realisticky a logicky. Opravdu jsem si Overlorda uzil! :)

plakát

Boku no Hero Academia - Season 2 (2017) (série) 

Prvni a druha serie nejsou vicemene rozdelene a kdyby nebylo opakovaciho dilu 13.5, tak by vetsina lidi ani neuvedomila, ze se uz koukaji na druhou serii. Kazdopadne druha serie pokracuje ve velkem stylu serie prvni a kupodivu se dari napeti jeste stupnovat. Sice k tomu autori zvolili klise v podobe hrdinskych her, ale funguje to dobre a clovek si uzije opravdu poradny shounen s napaditymi prvky a ja osobne tohle anime radim mezi ty nejlepsi za posledni roky. Momentalne dokoukany 26. (S2 E13) a nemuzu se dockat na dalsi!

plakát

Mob Psycho 100 (2016) (seriál) 

Sice to neni uplne slouzenych 5*, ale stejne se k tomuto hodnoceni priklanim, jelikoz jit na trh s takovouhle blbosti potrebuje opravdu koule - a treba zrovna na brade :D No, na zacatku mi to prislo jako totalne ulitle anime s velmi, velmi zvlastni animaci, ktera se mi zprvu moc nelibila. Jenze pak to zacalo mit i nejakej dej, vtip a akci, coz nakonec vyustilo ve velice originalni anime pocin, ktery si rozhodne zaslouzi vasi pozornost. Z meho hlediska hodnotim zejmena diky velke originalite 5*.

plakát

Akame ga kill! (2014) (seriál) 

No, tady se budu asi trochu lisit od nazoru nekterych otaku, ale mne se Akame ga Kill dost libilo. Je pravda, ze 5* je mozna prilis optimisticke hodnoceni, ale dost se do toho promita to, ze z novodobe tvorby (posledni 3 roky) me zaujalo jen par kousku a tohle je jeden z nich. Jak nekteri jiz zminili: Ano, je tan dost klise. Ale mi to nejak moc nevadilo. Naopak se mi hodne libilo, ze prakticky kazdy charakter dostane dostatek mista k tomu, abyste ho poznali. Obecne psychologicka stranka Akame ga Kill je na dost slusne urovni a hlavne... hlavne se tam umira! To bylo velice prijemne prekvapeni, kdyz i kladasove obcas padaj jak hrusky... coz je rozpor asi s nejcastejsim anime klise a velice prijemne zpestreni :)

plakát

Kundun (1997) 

Musím říct, že Scorsese natočil velice autentický snímek s úžasným srdceryvným koncem!

plakát

Obchod na korze (1965) 

Krasny film, ktery by si zadny Cechoslovak nemel nechat ujit!

plakát

Vyšší princip (1960) 

Myslim, ze tenhle pocin by mel videt kazdy clovek podporujici humanitni idealy a vsichni Cesi. Dokonale, srdcervouci predstaveni zivotnich idealu a myslenek, za ktere by se melo umirat - a take umiralo.

plakát

Leviatan (2014) 

Nadherny film ve stylu ruskeho realismu, jak ho zname treba od Dostojevskeho - avsak z dnesni doby. Po dlouhe dobe film, co me "posadil na zadek", a kde prosedite cely titulky zmrazen v kresle a s kina odchazite s mrazenim v zadech. Moc by me zajimalo, co na to rikaji Rusove, pokud to tam vubec Putin povolil :)

plakát

Divoké historky (2014) 

Tak tohle byla sila! Krasna kolekce historek s neskutecnym argentinckym cernym humorem!