Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Monster

Monster (2004)

Rozhodně jedno z nejlepších anime, co jsem viděl. Zprvu jsem si myslel, že 74 dílů na anime, kde hlavní hrdina nekosí jednoho nepřítele za druhým, bude nuda, ale opak byl pravdou. Po trošku pomalejším začátku se rychle dostanete do víru nevysvětlitelných událostí a celý zbytek seriálu si užíváte opravdu thriller-ponuré atmosféry, která vás nenechá odtrhnout se od obrazovky. Jeden z důvodů, proč jsem zvolil největší hodnocení 5*, je ten, že je zde minimum chyb, fillerů apod. Samozřejmě, že nic není dokonalé a nějaké chyby tu určitě nejdete, ale celkově vzato pro mě to byl kontinuální, dlouhý, intenzivní zážitek. Děj je sice občas velice rozvětven, ale jak jsem psal, prakticky tu není filler nebo-li prakticky každý díl přispěl svým kouskem do hlavního děje. Navíc se, díky celkově ponuré atmosféry, nedostáváme k minimu srdcervoucím a moralizujícím situacím, které mi v mnoha animech už lezou krkem. Nezbývá nic jiného něž doporučit! :)

Kenpú denki Berserk

Kenpú denki Berserk (1997)

Proste super bojové anime, ktery by si zadny anime-maniak nemel nechat ujit! Velice propracovany pribeh, kde si muzete zamilovat hned nekolik postav. Zadne fillery a dokonale boje. Pri prvnim dile se mi animace zdala dost zvlastni, ale pak si na to clovek zvykne a muze se tesit na opravdu nevsedni zazitek.

Claymore

Claymore (2007)

Vlastne ani nevim proc, ale tohle anime mi proste prirostlo k srdci. Mozna je to tim, ze jsou temer vsechny hlavni postavy hezky zensky a kazda z nich ma jiny styl boje, coz cini fighty opravdu originalni. Pribeh, ktery se cely toci o vyvoji hlavni postavy Clare, se rozviji opravdu velice hezky a vubec mi nevadilo (bacha, maly spoiler!) ze se prirozene deli po smrti jiste osoby na dve casti. Podobne rozdeleni bylo napriklad v Death Note, kde mi dost vadilo, ale v Claymore to naopak pridalo k zajimavosti. Myslim, ze tento pribeh ma obrovsky potencial a je jen skoda, ze neni druha serie, jelikoz - stejne jako v Berserkovi - toto anime konci o dost driv nez manga.

Baccano!

Baccano! (2007)

Velice zajímavý anime počin s filozofickým podkladem. Jednotlivý postavy si prostě zamilujete a navíc, když se konečně dostane k tomu, kdo je hlavní postava, tak tomu propadnete úplně. Na začátku mi to přišlo dost komplikovaný až dějově náhodný, u konce se to však všechno sleje do parádní zápletky. Rozhodně doporučuju sledovat bez velkých přestávek ať si udržíte děj v hlavě.

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006)

Pozn.: Osobne doporucuji videl obe serie, jelikoz na sebe dejove hodne navazuji a budu je tedy komentovat jako celek: Pro milovniky Death Note a mecha-anime, je tenhle pocin jako stvoreny. Dokonce v mem pripade, Code Geass sveho konkurenta Death Note dosti predbehl. Narozdil od dua Kira a eL se myslenkove pochody Leloucha daji pomerne dobre sledovat a navic tady mate casto pocit, ze se se jeste neco deje v zakulisi, coz pridava celkove na mysterioznosti. Ceka vas tedy velice promysleny, inteligentni, mysteriozni pribeh s bohatym pridelem agrese... a na to, jak to doopravdy s Lelouchem je, si pockejte na konec druhe serie ;)

Fate/Zero

Fate/Zero (2011)

Trošku jsem měl obavy, jak bude na mě působit anime, jehož konec již částečně znám (viz. předchůdce Fate/stay night, ktere je však dějově až po Fate/Zero), avšak na mě čekalo příjemné překvapení. Velice dobrá animace (hlavně Berserker), promýšlenost a vývoj postav, parádní thriller-atmosféra a super souboje, tak se mi jeví Fate/Zero!

Legenda Korry

Legenda Korry (2012)

Docilit kvality a zabavnosti predchoziho "Avatar: The Last Airbender" je sice dost tezke, ale evidentne to jde! Obecne se mi myslenka sveta se 4 elementy a jednim Avatarem velice zamlouva a dava nepreberne mnozstvi zapletek a velkou originalitu pro bojove sceny. Je jasne, ze se Korra musela od predchudce Aanga nekam posunout a myslim, ze to to byl posun k lepsimu... Zaprve jsou vsechny postavy o dost starsi, coz oceni zejmena ti, kteri jsou jiz unaveni patnactiletymi hrdinami/hrdinkami. Zadruhe se tu setkavame trochu s jinym socialne vyspelejsim svetem, kde si Avatar musi sve misto teprve najit. Jsou tu lide, kteri Korru maji ci nemaji radi, coz hodne pridava na psychologicke strance tohoto anime. Zatreti se, hlavne ve druhe serii, dozvime neco o historii Avataru, coz je doprovazeno zajimavym animacnim experimentem, ktery me u takoveho anime prijemne prekvapil. Zactvrte, nezbyva nez doporucit! :)

Hellsing

Hellsing (2001)

Klasika omilana stale dokola? NE! Setkavame se s novym pojetim upiru a to hlavne diky hlavni postave Alucard-a, jehoz historie, motiv a sila je stale zahalena tajemstvim. Vubec je toto anime postaveno hodne na charakterove velice vyraznych (mnohdy az archetypovych) postavach, do kterych se proste zamilujete. Boje predstavuji krvavou synfonii s Alucardem v roli ultimatniho dirigenta! Jako ve Smetanove Vltave se z prvotniho potucku dostavame pres nekolik stupnu az v grandiozni tok, ktery smete vse, co mu stoji v ceste, a kdyz se vylije, zanecha po sobe jen spoustu strachu a krve! Jestli se vam toto anime libi a v mozku vam stale hryze konec serie, tak vrele doporucuji dalsich 10 dilu OVA, ktere poskytnou nejen dalsi upiri onanii, ale vysvetli mnohe o jednom vyjmecnem mysterioznim upirovi jmenem Alucard!

Šingeki no kjodžin

Šingeki no kjodžin (2013)

Dlouho jsem hledal novejsi anime, ktere by me "posadilo na zadek" a Attack On Titan to dokazal!. Chvilku jsem si sice zvykal na temnou atmosferu a zvlastni vzhled titanu, ale prave tento hororovy, temny nadech dosti pridava na prozitku a pravem zaradil Attack On Titan do mojeho Top-anime.

Gakuen mokuširoku: High School of the Dead

Gakuen mokuširoku: High School of the Dead (2010)

Ja si myslim, ze tohle anime vubec neni o zombiich... je to typicky zastupce Ecchi (perverzniho) anime, ktere se v jednom mixeru setkalo s velkou davkou agrese, kreativni silenosti a nekolika zombiich koncetin. Kupodivu mi zmineny koktejl dost chutnal a to zejmena popojeny s kamarady. Rozhodne se nejedna o hluboky filmovy zazitek, nybrz o velice zabavnou uchylnost :)