Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (20)

plakát

Kubo a kouzelný meč (2016) 

Z prostého příběhu vyždímali tvůrci úžasný potenciál. Prostá grafika pookénkové animace přenesená do DI-GI podoby je naprosto úchvatná, až na konec, který byl takový zvláštní, skoro až předvídatelný. Co dodat, pěkná rodinná pohádka se spousty papírových kouzel.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Příběh je zasazen do krásného prostředí a úžasných lokací Anglie. Nečekaný útok kostlivců na příšeru vypadal skutečně reálně. Avšak na tvorbu Tima Burtona to vyzařovalo až moc podivně. Člověku to připadalo takové nedotažené, skoro až odfláknuté. Aspoň už víme co bylo před X- meny - sirotčinec.

plakát

Jason Bourne (2016) 

Když byla akce, tak pořádná, místy i nelítostná. Klasický thriller s klasickým vzorem : od celosvětové hrozby při odhalení něčeho hrozného nebo tajného, přes náhodnou spojitost všemožných vládních korporací až po ztroskotání původního promyšleného plánu brutálním a krvavým vymlácením všech nepřátel se zradou takřka všech spojenců. To jsme tu už měli tisíckrát.

plakát

Tajný život mazlíčků (2016) 

Název tohoto filmu se měl jmenovat Maxova cesta domů, nebo něco na ten způsob, protože vzor pro děj příběhu je skoro stejný jak pro většinu animáků. Velmi málo řádění mazlíčků, když poblíž nejsou páničci. Alespoň zastoupení zvířátek všech ras a druhů je opravdu velké.

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Opravdu napínavý film. zajímavá kombinace snad všech možných verzí pobytu v podzemním bunkru od záchrany z lítosti, přes únos maniakálního úchyla až po skutečnou hrozbu zvenčí. Odhalení pravdy na konci filmu bylo jak předvídatelné, tak překvapující a poněkud zoufalé. Jo a podzemní úkryt byl perfektně zařízený, opravdu tomu nic nechybělo, stačí se jen nastěhovat.

plakát

Sedm statečných (2016) 

Nemilosrdně nelítostné v překrásné krajině amerického západu. Výborná výprava, výborné přestřely, výborná akce, výborný western. Místy nudné s tendencí uhýbat od tématu a souboj indiánských válečníku mohl být delší, jsou to přece jediní praví válečníci.

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Skvělé zpracování vosího roje při vesmírných útocích nepřítele. Nic nového to nepřineslo. Stejná akce, stejné vyvrcholení příběhu a skoro stejný záporák, tak to už jsme viděli mnohokrát. Prostě a jednoduše klasické ztvárnění klasického sci-fi.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Příjemné seznámení hrdinů s diváky. Skvělá hudba od Ozzyho Osbournea přes Rolling Stone až po Jacka Whitea. Zcela nové ztvárnění Jockera je ohromující, samozřejmě Harley Quinn je prostě kus, co v podstatě táhne celý film. Jenomže s poněkud nemastně, neslaně smutným koncem, kdy druhý záporák připomíná nějakého vzdáleného bratrance ničitele z Thora a radši o záporačce ani nemluvit. Co dodat, syn Clinta Eastwooda( Scott Eastwood), El Diablo a Harley jsou prostě boží.

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Američtější než samotná Amerika s příjemným překvapením účastí většiny starých herců, kteří stíhají dynamiku efektů pro dnešního náročného diváka. Až na příliš rychlý děj, kdy útok, protiútok a finální battle skončí stejně rychle jak začne. Společně s královnou v čele připomínající vetřelčí královnu po přechodu.

plakát

Legenda o Tarzanovi (2016) 

Úžasně rozvětvená krajina Afriky s udýchaným, nechápajícím a věčně v závěsu Samuelem L. Jacksonem je prostě boží. Stejně jako přepadení vlaku na nekonečně dlouhých liánách spojené s rvačkou kdy Tarzan sám rychle a tvrdě zlikviduje skoro celou posádku. Dlouhé pobíhání věčně smutného tarzana přes džungli zakončené závěrečným útokem na přístav ve stylu volání divočiny všechny zvířata spojme se a nesežerme se. Aha tak proto byl celý film tarzan tak smutný.