Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (60)

plakát

Do hloubky: Případ vraždy v ponorce (2020) 

Čerstvě dokoukáno a smíšené pocity.. Dokument, který měl původně sloužit jako obrázek dobráka, co si tak nějak na koleni plní svoje sny a veřejnost mu děsně fandí a ve finále posloužil jako jeden z důkazních materiálů proti tomu dobytkovi... Osobně mi bylo z tohohle strejdy od prvního záběru blivno a je dle mého názoru dost evidentní, že má všechny ty spolupracovníky silně u řiti a jediný o co mu jde, je vlastní prospěch, včetně vlastního obrázku typu ,,To jsem ale dobrej a úžasnej co?,,  Je až zarážející, kolik indicií nechával a v klidu na kameru povídal, co povídal.. To, co řekl v posledních dvou větách je mrazivý. Co musela prožít ta novinářka v ponorce si neumí nikdo ani představit..

plakát

Rudá volavka (2018) 

Za mě perfektní překvapení. Nic jsem od filmu nečekal a odcházel jsem nad očekávání spokojen. Film má velmi brutální sklony, násilí, ovšem zase to s nimi nepřehání takže do filmu se to hodí skvěle. Ruský akcent J. Lawrance mě příjemně překvapil a vůbec scény odehrávající se v Rusku působí velmi autenticky. O 4. škole, kam hlavní hrdinka nastoupí ani nemluvím.... Film má velmi dobré tempo a není tam snad žádné, hluché místo. Vše do sebe na konci zapadne, včetně odplaty pro strýčka Katariny Dominiky Jegorovové. Navíc J. Lawrance je ve filmu zhruba 4x úplně nahá, co víc si přát.. Pro mě jeden z nejlepších filmů roku. Kdo má rad thrilery, napětí a nevadí mu pár brutálních scén, bude velmi spokojen.

plakát

Mariňák (2005) 

Neskutečná, ale opravdu neskutčená nuda.... Přijde mi že 80% hodnocení u tohoto filmu dělali ,,vojáci,, z tohoto filmu.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Za mě teda šílená nuda.. Takovej mišmaš žánrů.. Strašně těžko uchopitelný film. Nevyřeší se v něm vlastně absolutně nic.. A neustálý urážení a sprostý slova působilo místo spíš humorně a vlezle.. víckrát film vidět nepotřebuju ani nechci.

plakát

Sněhulák (2017) 

No co k tomu říct.. Knihu jsem četl a byl jsem nadšen. Film jsem právě dokoukal a jsem znechucen. Naprostá nuda. Rádoby krutá atmosféra ovšem výsledek naprostá nuda. Rádoby brutální vraždy s ještě brutálnějšími záběry ovšem naprostá nuda. Rádoby cynický a krutý hlavní padouch ovšem naprostá nuda. Rádoby napínavý příběh ovšem naprostá nuda. Rádoby..................... ano.... naprostá nuda. Bída, bída a ještě jednou bída.

plakát

Po strništi bos (2017) 

S obrovskou úctou a pokorou hodnotím film, který je laskavým, milým, pravdivým a nádherným zážitkem pro každého s tím, že jde pravděpodobně o poslední počin na kterém se podílel Zdeněk Svěrák. Můj zážitek byl umocněn i tím že se předpremiéry v HK zúčastnil i pan Jan Tříska, Jan Svěrák a Tereza Voříšková. Film na mě působil jako,kdyby se chtěl Svěrak starší definitivně rozloučit se světem kinematografie.. pakliže ano povedlo se mu to s přehledem , láskou, s humorem i grácií... pakliže ano.. díky za vše !

plakát

Dunkerk (2017) 

Tématem tohoto filmu vlastně není válka jako taková, ale docela jiná věc. Přežít. Jakkoliv, čímkoliv.. prostě PŘEŽÍT ! Vůbec jsem nečekal že Ch. Nolan bude chtít překonat Vojína Ryana atak podobněa taky to tak není. On prostě udělal válečný film po svém a vznikl z toho opět úžasný originál, který se odehrává kdesi ve Francii a ukazuje co všechno ovlivňuje přežití ve válce. Nádherné záběry z leteckých soubojů a následných pádů sestřelených letounů do moře. O tom že soundtrack k filmu a hudební dokreslení scén vyšperkovalo atmosféru na maximum asi ani nemusím mluvit,když se o to postaral Hans Zimmer. Perfektní film, plný kino, mastná huba od popcornu.... 90%.

plakát

Válka o planetu opic (2017) 

Upřímně jsem čekal větší maso a více bojových scén. Na druhou stranu mi to tak překvapivě nevadilo, protože se pořád něco dělo. Některé scény jsou klasickým ,,dojákem,, a film se tak tváří až romanticky, což ale může pro dost diváků působit až překvapivě mile. Opice jsou vytvořeny krásně, působí maximálně reálně a celkově jsem si film užil. Ještě doporučuji shlédnout film v originálním znění, protože Césarův hlas v dabingu bude sotva tak autentický jako originál a ihned to filmu pár procent odebere. 75%

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Noo proč ne ! Po řekl bych třech až čtyřech dílech Pirátů, kde se tak nějak vařilo z vody, je Salazarova pomsta pro mě velmi příjemným překvapením. Johny Depp předvedl tak nějak svůj standard, protože podle mě mu charakter jeho postavy ani nedovoluje se nějak herecky ukázat ještě jinak než jako klasický Jack Sparrow. Důležité však je že v tomto díle to netáhne sám ba naopak. Kapítán Barbosa a jeho dcera, mladý Turner a kapitola sama pro sebe je Javier Barmem,který mě neskutečně bavil=)) Ikdyž je to samozřejmě negativní postava (vlastně až zas tak moc ne, prostě likvidoval piráty) tak jsem mu hrozně fandil a film byl z velké části jeho zásluha (alespoň pro mě). Snímek jsem viděl v originálním znění a Bardemův španělský akcent je prostě TOP !!! :-D Navíc občasná prohozená slovíčka jako OMBRE, OLA, VAMOS byly brilantním detailem v jinak klasickém, anglickém filmu.. Jak říkám Salazarova pomsta je pro mě milé překvapení.. Vždy si ho rád pustím z jedné třetiny kvůli Deppovi a ze dvou třetin kvůli Bardemovi. Dík však patří oboum.. ADIOS OMBRE !

plakát

Smrt ve tmě (2016) 

Řekl bych velmi povedený nápad a námět. Na můj vkus byl moc uspěchaný úvod filmu a defacto po 5 minutách bylo jasný o co ve filmu půjde. Na druhou stranu, když se zloději dostanou do domu začíná film nabírat na obrátkách téměř okamžitě. Veterán se s tím opravdu moc nesere a nelze se mu divit. Zloději ho přišli okrást tak to hold nějak řeší. Jako rovnováhu vidím proto ten konec filmu. Vlk se nažral a koza zůstala (skoro) celá. Byl jsem dost skeptický, ale nakonec za mě velmi slušných 80%.