Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (84)

plakát

The Last of Us - Long Long Time (2023) (epizoda) 

Zatímco první dvě epizody udávaly celkový tón série a představily divákům dva hlavní protagonisty, Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey), třetí směle od této cesty odchází a místo toho zkoumá intimní a srdcervoucí milostný příběh. mezi Billem (Nick Offerman) a Frankem (Murray Bartlett). Obsazení dvou neodmyslitelně komických a praštěných hvězd z Parks and Recreation a  The White Lotus bylo od tvůrců seriálu překvapivým krokem, který se však velkolepě vyplatil. Jejich chemie na obrazovce je úžasná a své role hrají s obrovskou citlivostí a nuancí.  Tato epizoda se vrací v čase do raných fází propuknutí cordycepsu, kde se setkáváme s Billem, drsným survivalistou, kterému se podaří vyhnout se evakuaci svého města tím, že se skryje v bunkru pro dohled, který si před vypuknutím postavil pod svým domem. Když jsou všichni v oblasti pryč, Bill se vynoří ze svého úkrytu a kvůli nedostatku lepší fráze začne skutečně žít svůj nejlepší život. Přepadne jeho místní off-licenci, kácí stromy, ukradne sousedovu loď a připraví spoustu nevyzpytatelných nástražných pastí, aby vyhladil všechny nakažené poblíž. Kevin McCallister by byl hrdý.  Bill je plně spokojen se svým novým životem na svobodě – ale je jasné, že mu chybí smysl pro smysl. O čtyři roky později. Bill se setkává s Frankem, který padl do jedné z jeho pastí. Bill netuší, že se brzy zamiluje do Franka. Nemrzí mě, že jsi musel číst tu poslední větu.     Poté, co Bill neochotně pozve bezmocného Franka k sobě domů na skvěle připravený králičí oběd spojený s výborným Beaujolais , sdílí oba muži intimní chvíle u klavíru, když se střídají ve zpěvu písně Lindy Ronstadtové „Long Long Time“ (což je pravděpodobné. získat podobný moment Kate Bush / Stranger Things 'Running Up That Hill'). Bill pak prozradí Frankovi, že je gay, na což odpoví „Já vím“ a oba se políbí. Po tomto setkání Frank zůstane navždy. Dvojice spolu tvoří život v areálu. Vaří, dělají umění, zvou hosty na večeři (Joel a Tess), chichotají se slastí nad jahodami a začínají nacházet lásku a smysl v bezútěšném postapokalyptickém světě, ve kterém se ocitli.  Nikdy jsem se nebál, než jsi se objevil Ale podobně jako srdceryvná úvodní sekvence Pixar's Up , Frank nakonec onemocní a rozhodne se, že si vezme život.  Poté, co spolu strávili jeden poslední den - a to vše, zatímco celou sekvenci doprovází neuvěřitelně dojemný kousek Maxe Richtera 'On the Nature of Daylight' - Bill Frankovi prozradí, že i on si vezme život a že zemřou jeden druhému v náručí.   "Jsem spokojen a byl jsi mým cílem," říká Bills se slzami v očích Frankovi, který odpovídá slovy: "Tohle nepodporuji... Ale z objektivního hlediska je to neuvěřitelně romantické."

plakát

Ztraceno v překladu (2003) 

Souznění duší v ryzí podobě tak jak by ho chtěl prožít snad každý!

plakát

Marco Polo (2014) (seriál) 

Samozřejmě jde o akční seriál styl game of thrones ale je v něm i spousta historické pravdy a výprava je fakt kouzelná.

plakát

Expanze - Gaugamély (2020) (epizoda) 

Zatím asi nejlepší epizoda celé Expanse.Pro mně je to těžké četl jsem všech 8 knih takže vím co se bude dít ale stejně je zpracování skvělé.

plakát

Expanze - Série 4 (2019) (série) 

Tato série je trochu jiná než předešlé ale jelikož jsem četl i knihu tak je to tím,že předloha je prostě taková.Jinak seriál se celkem výrazně liší v obsazených postavách někdy k dobru a někdy bohužel ne.

plakát

Vikingové - Okamžiky vzpomínek (2018) (epizoda) 

Tenhle seriál byl tak cool ....bohužel se z toho stává sračka ala hollywood už jen to,že se vychází z historických předloh,kde bratři Ragnarsonni proti sobě nikdy nebojovali a navíc Ivar byl nejstarší ze synů Ragnara a nejchytřejší viking co kdy žil!!! Biskup Heathmuth je tam domyšlená postava a zcela bez logiky nechápu co tam dělá je tam jen aby paničky vlhly nad tím šulínem nic víc