Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (275)

plakát

Topení po číslech (1988) 

Film byl uveden ve Filmovém klubu Alfa Sokolov v sezoně 1990/91 , ale více jsem si jej vychutnala až na LFŠ v Uherském Hradišti. Už nevím kterého roku tam byla uvedena většina filmů tohoto režiséra. Greenawayovské náměty, výtvarné řešení, alegorie a obsese a posedlosti tvůrce, tak bylo možno shlédnout během jednoho týdne, což byl opravdu zážitek.

plakát

Rudé pole (1987) 

Film byl uveden ve Filmovém klubu Alfa Sokolov v sezoně 1990/91. Nějak nemám slov, abych popsala, jak na mne tento snímek zapůsobil. Bylo ta barevné a krvavé, epické a nepopisné, brutální i plné lásky. Byl naprosto skvělý debut. (Okamžitě jsem zatoužila vidět tento film na plátně ještě jednou, stejně jako Červené lucerny zavěšené a lehce se pohupující ve večerním vánku i na vlně chtíče majitele usedlosti).

plakát

Festival (1967) 

Film byl uveden ve Filmovém klubu Alfa Sokolov v sezoně 1990/91.

plakát

Deník pro mé děti (1984) 

Film byl uveden ve Filmovém klubu Alfa Sokolov v sezoně 1989/90.

plakát

Smrt obchodního cestujícího (1985) (TV film) 

Film byl uveden ve Filmovém klubu Alfa Sokolov v sezoně 1989/90. V době, kdy jsem film viděla poprvé mi byl typ hlavního hrdiny lehce neuchopitelný, neb o kapitalismu v naší soc republice nebylo vidu slechu. Až po letech, vidím podobné jedince i ve svém okolí. Žijí na dluh, nejen finanční, ale i životní a morální. Salesman je stále aktuální postava.

plakát

Ptáci (1963) 

Film byl uveden ve Filmovém klubu Alfa Sokolov v sezoně 1989/90.