Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (5)

Bio Ráj

Bio Ráj (1988)

Film byl uveden ve Filmovém klubu Alfa Sokolov v sezoně 1991/92. Můj zamilovaný biják se scénou v kině, kde diváci prožívají, dohrávají a komentují to co sledují na plátně. Nádherné, citlivé herectví Mistra Noireta.

Marketa Lazarová

Marketa Lazarová (1967)

Film byl uveden ve Filmovém klubu Alfa Sokolov poprvé v sezoně 1981/82. Já jsem ho viděla v kině v roce 1967. Bylo mi 16. Pochopila jsem, co je biják. Pamatuji si natřískané kino Svět. Film se promítal s přestávkou. Po první části více jak polovina diváků odešla, k mé převeliké radosti, neb Pavla Polášková již předvedla své nahé tělo. Film se hrál 3 dny - bohužel jsem šla až druhý den a tak jsem Markétu tehdy shlédla jen 2x. Od té doby mnohokráte. V Bánské Bystrici na festivalu filmových klubů jsem měla to štěstí, že jsem porozprávěla s Mistrem Vláčilem, lehce zrumovaným, ale stále moudrým a Palúchem decentně zestárlým. Markéta je moje milované bio.

Rudé pole

Rudé pole (1987)

Film byl uveden ve Filmovém klubu Alfa Sokolov v sezoně 1990/91. Nějak nemám slov, abych popsala, jak na mne tento snímek zapůsobil. Bylo ta barevné a krvavé, epické a nepopisné, brutální i plné lásky. Byl naprosto skvělý debut. (Okamžitě jsem zatoužila vidět tento film na plátně ještě jednou, stejně jako Červené lucerny zavěšené a lehce se pohupující ve večerním vánku i na vlně chtíče majitele usedlosti).

Pelle Dobyvatel

Pelle Dobyvatel (1987)

Film byl uveden ve Filmovém klubu Alfa Sokolov v sezoně 1991/92. O tom se nedá napsat jedna věta, to je opravdu biják, který kladu hned vedle Balady o Narajamě, takže se k tomuto komentáři musím ještě vrátit.