Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (85)

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Bohužel Avengers v názvu filmu zneužili popularity Captaina a tedy místo filmu o Rogersovi tak dostáváme další Avengery, kteří se mydlí navzájem povykujíc rádobyvtipné hlášky... Bohužel.

plakát

Cena svobody (2014) 

Krásný, silný film... Jediné, co mě zarazilo, že si afričan pustil vodu a při tekoucí vodě si čistil zuby. U toho jsem fakt řvala - zuřivostí :).

plakát

Cizinka (2014) (seriál) 

Ze zpočátku velmi nesympatické hlavní hrdinky se vyklubala sebevědomá a chytrá žena. Herečce věříte doslova všechno, z každého pohledu dokážete poznat, jak se cítí. Také výběr ostatních herců byla šťastná volba. Jamie zpočátku nezaujme, postupem času si ho dámské osazenstvo jistě zamiluje pro ty jeho modré oči a nekonečné rytířství. Tobiase ztvárnil T. Menzies známý z jiného populárního seriálu Hra o trůny. Chválím pomalejší děj, protože díky tomu má člověk čas sledovat nádhernou přírodu a zaposlouchat se do skotské muziky. Je to prostě romantka jak se patří!

plakát

Dárce (2014) 

Plusové body za nádherně a nápaditě vytvořený svět a krásnou hru barev. Oceňuji také skvělého Bridgese, Holmes i Rush, záběry Thwaitese zblízka spíše polekaly. Mínus dávám za občasnou nelogičnost. Film mi (ne)nápadně připomíná Equilibrium v té základní myšlence, ovšem snahou o to být filmem pro teenagery se blíží Divergenci a Hostiteli.

plakát

Deadpool (2016) odpad!

Vulgární, sexistické vtipy z kanálu, totéž i slovník hlavního "hrdiny". Tak nějak jsem se těšila na Marvela, místo toho jsem dostala oplzlé vtípky třicátníka, který zamrzl ve věku teenagera. Možná dokonce lépe zhodnotím Babovřesky, tam ten humor alespoň tolik neurazí. Hodnotím po třiceti minutách, více jsem snést nemohla.

plakát

Den patriotů (2016) 

Ubrat posledních deset minut, obrat hlavní postavy o hloupé kecy a měli bychom tu film na pět hvězd. Škoda.

plakát

Divergence (2014) 

Srovnáváte s Hunger Games, ovšem přirovnat se spíš hodí k Enderově hře. Už kvůli těm vnitřním dialogům hlavního hrdiny, výcviku válečníka, volbám, které musí učinit a jehož motivy chápeme v knize, ale ne ve filmu. Film se zdá být pouze sestřihem těch nejlepších scén z knihy a proběhnou jak z rychlíku. Kdo knihu nečetl, nemá vůbec šanci si zapamatovat vedlejší postavy důležité pro další pokračování, natož je vůbec pochopit. Castingem mě také nepotěšili. Shailene měla od začátku vypadat jako outsider, o hlavu menší, než všichni ostatní. Dalo se na ni zvyknout, ale není pak zřejmé, proč jí Čtyřka vůbec pomáhal. Dojemné scény nejsou dojemné a vše se zdá být nedotažené. Za mě tedy lepší průměr.

plakát

Doktorka Quinnová (1993) (seriál) 

Pan Keach nám dal dva skvělé seriály - Mladé jezdce, odehrávající se před válkou a Doktorku Quinnovou, odehrávající se po válce. Tyto seriály ve mě podnítily zájem o divoký západ a historii indiánů. Co na tom, že všechny historické události té doby se staly v Colorado Springs, některé byly o pár let posunuty a všichni velikáni té doby se přátelili s paní doktorkou. Líbilo se mi obsazení Johnyho Cashe a jeho lásky June, objevilo se tam i pár jiných zpěváku country. Všechny historické události jsou líčeny s citem a z pohledu obyčejných lidí. Dozvíte se spoustu věcí o minulosti a osobách s ní spjatých - Bella Starr, Sherridan, Custer, Washita, Black Kettle, U. Grant, gen. Parker, Pine Ridge, Thompson, Darwin, Ku Klux Klan atd. Seriál mám ještě raději po studiu Severoamerické historie - teprve teď oceňuji tu promyšlenost a detaily, které mi dřive unikaly.

plakát

Enderova hra (2013) 

Při čtení knihy mě napadlo přirovnání k Pánovi much, kdy jsou děti okolnostmi nuceny chovat se jako dospělí. Ve filmu takový dojem nedostanete. Kniha je psychologickým pohledem do mysli šesti (až více)-letého zranitelného a nejistého dítěte, film je zase čistokrevným sci-fi o záchraně země sebevědomým mladým mužem. Z knihy mnoho nezůstalo, kupodivu to ale vůbec nevadilo, protože film má spád.

plakát

Equilibrium (2002) 

Bohužel, opět naprosto nedoceněné sci-fi. Depresivní a chladná atmosféra a svět bez citů vyvolával pocitů až až. A také otázka, zda jsme ochotni obětovat svobodu za svět bez konfliktů a válek. Úžasné bylo spojení vážné hudby s bojovými scénami. Bale jako vždy září a našla jsem si tam i další známé tváře (Fichtner, Purcel).