Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (85)

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Bohužel Avengers v názvu filmu zneužili popularity Captaina a tedy místo filmu o Rogersovi tak dostáváme další Avengery, kteří se mydlí navzájem povykujíc rádobyvtipné hlášky... Bohužel.

plakát

Deadpool (2016) odpad!

Vulgární, sexistické vtipy z kanálu, totéž i slovník hlavního "hrdiny". Tak nějak jsem se těšila na Marvela, místo toho jsem dostala oplzlé vtípky třicátníka, který zamrzl ve věku teenagera. Možná dokonce lépe zhodnotím Babovřesky, tam ten humor alespoň tolik neurazí. Hodnotím po třiceti minutách, více jsem snést nemohla.

plakát

Den patriotů (2016) 

Ubrat posledních deset minut, obrat hlavní postavy o hloupé kecy a měli bychom tu film na pět hvězd. Škoda.

plakát

Legenda o Tarzanovi (2016) 

Naprosto úžasné obsazení, parádní příběh a skvělá knižní předloha. Jak se jen něco takového mohlo pokazit? Ale ono se to pokazilo. Tři hvězdy za prvního Tarzana, který se konečně aspoň trochu podobal tomu v knize a za nostalgii, se kterou jsem opět přečetla celou sérii (některé knihy už po dvacáte). Jinak na tom filmu bohužel nebylo nic...

plakát

Lovec: Zimní válka (2016) 

Komická vložka, aneb pošleme tam trpaslíky... Tak to je recept na to jak okamžitě zkazit film. Co na tom, že jednoho z nich hrál jindy výborný Nick Frost. Já nechápu, co je pro Američany na trpaslících tak vtipného? Nebo je to pro ně synonym pro užvaněné magory? Chris zase pro změnu nevypadá na toho pohádkového muže se zlomeným srdcem a chová se jen jako namyšlený frajírek a tedy nemůže fungovat jako ten pohádkový princ, do kterého se divačka zamiluje. Ubrala bych zbytečných komických prvků, nesmyslných výlevů šílené Charlize. Chybělo mi více zla napáchaného Emily, nebylo znázorněna akce dobývání, podmaňování dětí, uvítala bych i více Sama Claflina, který, přestože je uveden vysoko v titulkách, v čase na place se otravným trpajzlíkům rovnat nemůže. Bohužel, tyto rádoby vtipné kousky jsou nešvarem nedávných filmů na podobné téma a nikdy tedy nevím, komu je film určen. Pro dospělého určitě ne, protože mu humor leze na nervy. Teenager pro změnu nemá hrdinu, se kterým by se identifikoval... Škoda... :(

plakát

Mercy Street (2016) (seriál) 

Jedná se o úžasný seriál zasazený do městečka Alexandria, Virginia, okupovaného vojáky Unie (1863). Do místní nemocnice přichází mladá žena v pozici vrchní sestry a snaží se uvést věci do pořádku. Moc se mi líbí čerpání z knihy Adventures of an Army Nurse in Two Wars a v seriálu vidíte, že opravdu jede podle skutečných událostí. Charaktery mají hloubku, kostýmy jsou až neuvěřitelně realistické. Oceňuji i urychlení děje ve třetí epizodě a to, že v druhé epizodě dostaly ostatní postavy více prostoru na úkor Mary Phinney. A poslední věcí, která je fajn je ta, že Luke Macfarlane konečně nehraje namistrovaného týpka, ale kluka s duší :).

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Nádherný příběh... Hezky udělané, dojemné. Jen jsem nepochopila jednu věc, Proč Emilia tak kroutí obočím? Proč se proboha tak šklebí? Občas to bylo až obtěžující.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Eastwood a Hanks dostali z tématu maximum. Film naštěstí nebyl nijak dlouhý, téma nenabízí více. Možná bych ocenila méně skákání v čase.

plakát

Vinnetou (2016) (seriál) 

Toto je naprostá paráda... Přesto si dovolím jednu výtku - v dalších dílech hlasuji pro tričko pro Vinnetoua. Díl druhý - opět taková příjemná pohádka z divokého západu. Jen tu klaustrofobní atmosféru v jeskyních si mohli odpustit, zase budu mít noční můry... Díl třetí už lépe ukazuje neradostný boj indiánů o přežití a spojuje všechny ty Trail of tears, Washity, Sand Creeky, či Wounded Knee v jedné epizodě. Tento díl se už blíží klasickým indiánským filmům. A také vám přišel ten Komanč tak děsně vtipný? A v Praze máme nejlepší kovboje :).