Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (170)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Zajímavý pokus o sci-fi krimi a la Blade Runner se světovým vizuálem a hudbou. Neokoukaná tvář v hlavní roli byla také přínosem. Samotný příběh nebyl špatný, ale bylo asi příliš brzy jasné, jak to vše je. Za odvahu tvůrců však jasné 4 hvězdy.

plakát

Babylon (2022) 

Filmové orgie, a to doslova. Když navíc v takovém filmu zazní z úst Brada Pitta slovo Praha, nemůžu dát jinak než plný počet.

plakát

Případy 1. oddělení - Podnájemníci (2022) (epizoda) 

Případ opět výborný, ale přesto na úvod mírné zklamání. Všechny ty "novinky" v podobě snahy o humor a politickou ne/korektnost, nemastné neslané nové postavy, přeháněné mazáctví Pražáka, Kozákova moudra atd. mi příliš neseděly, je v tom cítit trochu křeč. Chybí nadhled Plíška. Proto dám autorům trochu čočku a na rozjezd dávám za tři, byť objektivně to na čtyři hvězdy je. Věřím, že si to v dalších dílech sedne a atmosféra se vrátí to dřívější podoby. Dobrý komentář Mlle.

plakát

Devadesátky - Poprava bodyguarda (2022) (epizoda) 

Po prvním dílu velká spokojenost, partie je rozehraná dobře, potěšilo i cameo Josefa Mareše v úvodu, kdy přišel oznámit mladému Kozákovi, že má výjezd.  S celkovým hodnocením je však třeba ještě počkat, proto zatím jen čtyři "pracovní" hvězdy.

plakát

Karppi - Season 1 (2018) (série) 

Kriminálka to není úplně špatná, ale hlavní hrdinka mě totálně srala, hlavně svým nelogickým chováním. On celý scénář je trochu na pováženou. Vraha jsem navíc odhadl poměrně brzy, čili celkově spíše zklamání.

plakát

Mare z Easttownu (2021) (seriál) 

Výborná detektivka a skvělá sonda do života pensylvánského maloměsta, kde má každý svá tajemství a prožívá osobní tragédie. Středobodem je policistka Mare Sheehan, která vyšetřuje zmizení několika dívek a vraždu jedné z nich. A věřte, že napětí by se místy dalo krájet. Již dlouho jsem neviděl tak výborně napsanou detektivku. Samostatnou kapitolou je pak herecký výkon Kate Winslet v titulní roli, ten je naprosto famózní. Zraje jako víno. 100 %.

plakát

Co ste hasiči - Hořící pták (2021) (epizoda) 

Dal jsem šanci prvnímu dílu, co kdyby se to náhodou povedlo, práce dobrovolných hasičů a vesnický život může jistě přinést mnoho zajímavých a vtipných momentů. Alespoň jako komedie je tento seriál prezentován. Nepovedlo. Sice je občas poznat, že rozehrané situace by měly být vtipné, ale nejsou. Herci nemají co hrát, dialogy jsou trapné. Umělé vousy Petra Rychlého vůbec nechápu, bylo to opravdu nutné? Stručně řečeno, úplná žumpa to sice není, ale pokračování si jistě nechám ujít.

plakát

Dynastie - Rodiny, které změnily svět (2018) (seriál) 

Od dokumentárního filmu či série očekávám především zajímavé informace, a pokud jsou prezentované zajímavou formou, tím lépe. Tato série je však informačně dosti povrchní a forma zpracování také ničím neoslní.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Tvůrci se rozhodli z příběhu skupiny Queen vydolovat filmový doják a musím říci, že se jim to povedlo. Při sledování filmu jsem si každou chvíli říkal, že takto to nebylo, to si vymysleli, ten člověk neexistoval apod., všechna ta zjednodušení a úpravy směřujou k tomu, aby si mainstream chrochtal a nakonec si zabékal a pobrečel u závěrečného vystoupení na Live Aid. Prostě jsem odolával a odolával, ale nakonec mě to stejně sejmulo. Možná k tomu přispělo i to, že jsem měl to štěstí a 20 let po památném koncertu jsem v londýnském Hyde Parku viděl "pokračování" Live 8 opět organizované Bobem Geldofem. A toho jsem dokonce v Londýně ten rok náhodou na Portobello Road potkal. A tenhle film mě ony příjemné zážitky připomněl, byť se k němu vztahují jen nepřímo. Tak na branku film prostě má. Dokonce si myslím, že by mu neuškodilo, kdyby na závěr Queen odehráli celý dvacetiminutový setlist. V kině to musí být paráda, já viděl pouze na malé obrazovce, i proto "jen" čtyři a půl hvězdy.

plakát

Válka ve Vietnamu (2017) (seriál) 

Série chronologicky provádí historií válečného konfliktu ve Vietnamu, od konce druhé světové války až vlastně po návštěvu Billa Clintona v 90. letech, samozřejmě s primárním zaměřením na období přítomnosti amerických vojsk v 60. a 70. letech. Dokument je velmi objektivní, dává prostor americkým veteránům, vietnamským vojákům z jihu i severu země včetně Vietkongu. Mezi všemi panuje vzácná shoda zejména na zbytečnosti konfliktu. Pro milovníky historie a válečných dokumentů povinnost. Hudba Trenta Reznora a vybrané dobové songy vylaďují toto dílo k dokonalosti.