Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (301)

plakát

Kapitán Alatriste (2006) 

Chaos navzájem nesouvisejících scén a promluv. Tady už by nepomohlo ani zkrácení. Škoda. Přitom se na to mohlo tak krásně koukat.

plakát

Divotvorný hrnec (1968) 

Kouzelný muzikál s pohádkovými motivy a nádhernými písničkami, kterému v dosažení příčky nejvyšší překáží poněkud neúměrně dlouhá stopáž.

plakát

Lednový muž (1989) 

Tenhle film vyžaduje určité "vkoukání se". Pokud se člověk prokouše pomalejším rozjezdem s místy podivnými dialogy, získá ten správný nadhled a může si užít docela příjemnou zábavu se skvělým obsazením.

plakát

Brigitte Bardotová: Ikona Francie (2009) (TV film) 

Milé připomenutí největší francouzské hvězdy všech dob sráží silně odfláknutý komentář. Ověřit si jména osob a jejich výslovnost v tom fofru asi nešlo. Zjistit, že film Viva Maria se nepřekládá jako Ať žije Maria, už se ale mohlo. Úplně nejvíc mě ale odrovnala hned úvodní informace sdělující, že BB se stala hvězdou v 50. letech 19. století. Úctyhodný věk!!!

plakát

Zelený sršeň (2011) 

Zeleného sršně jsem si pustila proto, že moji milovaní bořiči mýtů věnovali testování věrohodnosti scén z tohoto filmu celý jeden díl a kousek dalšího. Čekání na odstřelený bagr a rozpůlené auto mi krátila velmi průměrná podívaná, kterou s přehledem válcuje námětově podobný Kick-Ass. Nejzábavnější jsou ty různé Katovy schopnosti, vynálezy a vychytávky a to jeho kafe vonělo až z obrazovky.

plakát

Zlatý pavouk (1956) 

Nálepka krimi je podle mě trochu zavádějící. Aspoň já pod pojmem krimi očekávám detektivku a napětí. Tady sice šlo o krádež a dobový těžký zločin - šmelinu - ale z mého hlediska jde spíš o psychologický snímek než o krimi. Mladinká Jana Brejchová je roztomilá a mně osobně překvapilo, že první filmová role Květy Fialové nebyl Limonádový Joe.

plakát

Děvčátko, které bydlí na konci ulice (1976) 

Film, z kterého mohlo mrazit, ale nemrazilo. Jako by cenzura nařídila upravit film pro promítání dětem. Ale malá Jodie Foster je kouzelná a to, jak má na všechno odpověď, prostě odzbrojující. Jen ty její vlasy, co je Martin Sheen tak chválil, mi připadaly jako ne moc povedená paruka.

plakát

Jurské komando (2008) 

Největší problém byl film tady na databázi vůbec najít, protože Prima Cool ho uváděla pod názvem 100 mil. let př.n.l. Další problém byl vůbec ho dokoukat. Námět by to byl docela zajímavý, ale zpracování neuvěřitelně nudné. Takže největší zábavou bylo sledovat, jaké nelogičnosti tvůrci ještě vymyslí. Třeba: příroda před miliónem let vypadala úplně stejně jako nyní, navíc tam sem tam rostly podivně barevné plastové rostliny. Nebo: ti vědci, kteří se v roce 1949 vydali na neúspěšnou výpravu do pravěku, si nejspíš předtím zalétli do 21. století nakoupit nějaké oblečení, protože to, co měli na sobě, v roce 1949 nikde sehnat nemohli. No a ty strašlivé triky - filmová technika od cesty do pravěku někam pokročila - nebo ne? Odpad přesto nedávám, protože ten nápad, co se stane, když se přesun úplně nezdaří, mi za tu hvězdičku stál.

plakát

Superpolicajti z Miami (1985) 

Neodolatelná komika Buda Spencera a Terence Hilla se tady někam vytratila a zůstal jen tuctový, ničím nezajímavý kriminální příběh.

plakát

Anglické jahody (2008) 

Divné postavy, divné situace, divné dialogy, prostě celkově divný film. Jen ty písničky Tomáše Kluse jsou pěkné.