Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Dexter

Dexter (2006)

Zpočátku jsem byl velmi skeptický...nic, absolutně nic mě nelákalo, abych to začal sledovat. ALE... stačilo pár dílů a byl jsem polapen do Dexterovy pasti.. Toho týpka si fakt musíte oblíbit! Ikdyž skoro žádné emoce necítí, i přesto je tak civilní a já nevím, jak bych to ještě řekl...prostě je to pecka!!! Na závěr přidám jedu větu z komentáře Mattyho, která přesně vystihuje můj názor na úvodní titulky: Jedním jednoduchým slovem geniální úvodní titulky mě pokaždé, opravdu pokaždé dokázaly překvapit nějakým detailem.

Temný případ

Temný případ (2014)

Bezprostředně po dokoukání nejsem schopný nějakého rozumného komentáře, snad jen, že už tu dlouho nic takového nebylo. Za mě 100%. Takovou atmosféru jsem asi ještě nezažil, stejně tak herecké výkony hlavních představitelů. Ani jsem nečekal, že přijde seriál, který se směle zařadí vedle mých nejoblíbenějších (Dexter, The Wire, Twin Peaks, Riget). Matthew McConaugheu předvedl životní výkon, za který si zaslouží bezmezný obdiv a Woody Harrelson je na tom podobně. Už teď se těším, až to zkouknu znovu.

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Jeden z nejlepších seriálů vůbec, možná úplně nejlepší. Tajemno dostává zcela nový rozměr. Prvních cca 15 dílů je naprosto bez chyby. Zbytek jen o trošku za nimi. Teda až na pár posledních! No a ten konec, to stojí za to! Kdo neviděl, nepochopí... Vřele doporučuji všem příznivcům mysteriózní tématiky. A ten soundtrack ... ve spojení s vizuzální stránkou je to prostě něco jedinečného! Český dabing je skvělý a nezapomenutelný, stejně jako postava agenta Coopera. Toho si opravdu musí zamilovat každý. A k tomu ty sovy! Zdá se, že stále nejsou tím, čím se zdají být! Velmi se těším na dějově předcházející pokračováni, Ohni, se mnou pojď TEMNOTOU BUDOUCÍ MINULOSTI, KOUZELNÍK TOUŽÍ PROHLÉDNOUT. JE JEN JEDNA ŠANCE MEZI DVĚMA SVĚTY, OHNI, SE MNOU POJĎ!!!

The Wire - Špína Baltimoru

The Wire - Špína Baltimoru (2002)

Hodnocení po všech 5 sériích se nemění. Pořád je to pro mě jeden ze tří nejlepších krimi/detektivních seriálů. (Pak ještě Twin peaks a Dexter, každý z nich je ale trochu někde jinde). Jo a taky k těm pro mě nejlepším přibyl True detective a Breaking Bad :-)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Zpočátku nejistota (myslím tak úplně první 3-4 díly), ale pak nadšení a opětovné sledování všech dílů pořád dokola...

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Některé díly jsou na 6*, některé, ale není jich mnoho, jen na 4*, dohromady to dává silných 5*. Jsem fanda tohoto seriálu, miluji tuto až sci-fi tématiku, smíchanou s dobrodružným a napínavým dějem. Každý si najde svého hrdinu (hrdiny), protože zde máme hodně postav, ke všemu ještě různých povah a charakterů. Teď, po skončení 4. sezóny, mi na seriálu vadí jen jedína věc, proč ksakru budu muset čekat tak dlouho na další díly! To je jediná výhrada, jakou mám. Jinak se musím přiznat, že u některých dílů jsem seděl přikován do křesla se zatajeným dechem a očekával, co přijde.

Akta X

Akta X (1993)

Parádní seriál!!! Teda hlavně první dvě série. Snímky s touto tématikou mám totiž moc rád a na světě jich mnoho kvalitních není. Škoda, že pak seriál začal upadat spíše do bezradnosti. Ale za první minimálně dvě série dávám plný počet. Když to dávali v televizi, pokaždé jsem seděl se zatajeným dechem už při výborných úvodních titulkách. Jo a ty decentní fórky lišáka Muldera si musí oblíbit skoro každý ;-)

Království

Království (1994)

Tento serial me totalne odrovnal a to takovym zpusobem, ze jsem mel jeste nekolik dni ty obrazy ze serialu pred ocima a porad jsem na to musel myslet. Dokonce jsem mel i par desivych snu.. Neznam lepsi mysteriozni horrorovy dramaticky komedialni serial nez je tento, teda az na jednu vyjimku (Twin peaks - je zhruba na stejne urovni, ale trochu jiny). Mluvim o danskem serialu mistra Larse von Triera - RIGET (Kralovstvi). Staci jeden dil a dalsich sedm budete chtit videt co mozna nejdrive... Jen jsem sedel, koukal, nechapal, bal se, smal se a rikal si, sakra, tak tohle je asi nejvetsi pecka, co jsem zatim videl.. Znate ten pocit u nekterych scen, kdy fakt nevite co si o tom myslet, ale je to tak dobre, ze vas to nepusti ze zidle? TO je presne ten pripad. Nenechte se odradit podivnymi barevnymi filtry, nemocnicnim prostredim nebo zvlastnim danskym jazykem. Tohle je naprosta bomba! Jak trefne rikal kamarad, kdyz jsem se ptal co to vlastne je, je to "neco mezi Twin peaks a Nemocnici na kraji mesta".

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

U tohoto seriálu si opravdu musíte zvyknout na pořádnou palbu sprostých slov. Když se vám to podaří, toto dílko si zcela určitě oblíbíte. Takovou sérku parodie, ironie a absurdity snad nikde jinde neuvidíte. Skoro všechny díly ze všech 12. sérií jsou super. Update: Po 16. sériích seriál neztrací na originalitě a vtipnosti.

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

1.série: 90% Heroes smíchaní s Californication na britský způsob. Soundtrack 95% Oprava: Soundtrack 100% Videl jsem vsechny dily, ktere momentalne vysly, jako posledni S02e04 a ikdyz kvalitativne to trochu kleslo, nechavam pet hvezd. Nejlepsi dil pro me porad zustava s01e02