Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Pro mě jeden z nejkrásnějších filmů. Pokaždé mě zahřeje na duši, rozpláče i rozesměje. Velmi netradiční love story a skvělé herecké výkony. Nelze hodnotit jinak než ***** Viděl jsem to jednou a byl konec. Totálně mě to vzalo. A od té doby, kdykoliv si to pustím, vždycky se nemohu ubránit slzám... i když bych chtěl, stejně to nejde! Po několikátém shlédnutí můžu s čistým srdcem říci, že tohle je pro mě film Number One! Ještě jsem nezažil, aby film i po tolikáté produkci neztrácel nic na svém lesku a kráse! Herecké výkony jsou úchvatné! Jestli si myslíte, že Jim Carrey je jen šašek s mnoha grimasami, jste vedle...

Sedm

Sedm (1995)

V tomto žánru nejlepší film, ať si říká kdo chce, co chce. Většina filmů s tématikou sériového vraha se můžou jít vycpat, tohle je prostě nepřekonatelné. Atmosféra je z obrazovky cítit každým kouskem těla. Opravdu odporné vraždy, ale bez hektolitů krve, jak tomu bývá v teenagerovských vyvražďovačkách. Právě proto mají něco do sebe. Konec je snad největší nářez, jaký může z předchozího děje vzniknout. Brrrr, Kevin Spacey tam fakt sednul. Co dodat, kdo neviděl, ať utíká do videopůjčovny a počká s projekcí na tmu...

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Zcela po právu číslo 1 na csfd. Ono to sice dost dobře nejde říct, který film je nejlepší, tento by o první místo určitě bojoval. Nečekaný závěr Vám vyrazí dech... Opravdu výjimečně působivý film.

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Naprosto geniální, napínavé a depresivní. Hannibal Lecter s koženou maskou přes obličej je snad ten neděsivější vrah, který se objevil na filmovém plátně... brr, jde z něj husí kůže. Vypilovaný scénář, skvělá režie a herecké výkony dávají dohromady jeden z NEJ filmů v tomto žánru. Tohle je krimi thriller jak má být. Škoda, že už to nikdy neuvidím poprvé...

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Filmová klasika. Dialogy dovedené až k dokonalosti. Skvělí herci. Velmi vtipné. Tomuhle filmu se podobá snad jen Tarantinovo starší dílo Reservoir Dogs/Gauneři.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Tak tohle jeden z nejlepších akčních filmů, jaký jsem kdy viděl. Toto je třeba shlédnout a nejlépe v multikině! Byl jsem zařezaný do sedačky a napjatý od začátku dokonce. Honička na střechách završená bitkou je snad nejlepší scéna z celého filmu. Ale takových je víc. Celý film působí velmi autenticky, nenašel jsem v něm nic přehnaného, no a Mattu Damonovi jeho roli věříte na 100 procent.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Dvou a půl hodinová neuvěřitelná jízda, která neztrácí dech od začátku do konce a naplno Vás strhne dějem. BB byl super, ale tohle je o třídu výš, což znamená absolutní bombu letošního léta. Jak již mnozí napsali, nejlepší postava filmu je Joker, zastiňujíc všechny ostatní včetně samotného Batmana. Trik s tužkou je párada :-)

Věc

Věc (1982)

Není to úplně čistých pět, ale tak spíš čtyři a půl :-) Rozhodně teď, když jsem na to koukal sám a v noci...musím říct, že mě pěkně zamrazilo, a ne z toho arktického ledu. Atmosféra je opravdu silně pochmurná, zlá a nepříjemná. Zkuste si pustit nějaký dnešní mainstreamový horor s "decilitry" krve...šíleným zabijákem a já nevím s čím ještě. Možná vás dostane ta krev, ale kam se sakra hrabe ta atmosféra?? I ten jednoduchý příběh se schová za naprosto neuvěřitelnou eskapádou neutuchajících částeček hnusných momentů, napínavých situací a teda hlavně souboje všichni proti všem. Každý z účinkujících může být Věc, všichni navzájem podezřívají jeden druhého, a nakonec to dopadne, jak to dopadlo. Kruci, možná (teda spíše určitě) má vliv to, že jsem koukal sám a v noci, ale to mě neodradí od toho, abych dal plný počet. Pecka jak se patří!

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Teda to je film! Přesně podle mého gusta. Plný skvělých nápadů, jak scénáristickch, tak i vizuálních. Je to něco mezi rodinným filmem alá American beauty, tajemnem naplněnou Lynchovinou a některé rozhovory jsou jak z Pulp Fiction. Navíc se dějová linie točí okolo mého oblíbeného tématu cestováni v časoprostoru. Shrnuto a podtrženo, 5* zcela zaslouženě, a to i po několikátém shlédnutí. (druhé bylo ještě o něco lepší než první)