Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (34)

plakát

Psí poslání (2017) 

Velmi dojemný film, nejen pro "pejskaře". Několikrát mi rozesmutnil, ale vždy jen na chvilku. Po shlédnutí jsem měla zvláštní pocit klidu a naděje.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Úžasná dobovka způsobující závislost už od titulků prvního dílu (mimichodem perfektních titulků). Snad za to může atmosféra špinavé Anglie, kouřící továrny v pozadí, cigarety zapalující se jedna o druhou, whiskey jako nedílná součást pitného režimu. Možná jsou to ty Tommyho modré oči...... A možná je prostě hóóódně dobrý. Pokud by se mi někdo zeptal na nejoblíbenější seriál, tak odpovím "I am chosen".

plakát

My děti ze stanice Zoo (1981) 

Detlef to řekl Christiane dobře "nemusíš dělat všechno po mně". Nikdo nemusí dělat nic po nikom! Myslím že by to měli vidět hlavně mladí lidé, co mají taky takové ty tendence někam "zapadnout", ale možná i jejich rodiče, aby se pak nedivili jako maminka z filmu. Film odráží až surově tehdejší dobu a poměry v Berlíně. Bylo pro mě těžké nezaujatě hodnotit tento film, protože jsem byla doslova zhnusena.

plakát

Slídil (2014) 

Trochu děsivé ztvárnění amerického snu, alespoň si člověk uvědomí v jaké době žije a že některé věci je lepší nevědět. Také si možná rozmyslíme absolvovat svoji každodenní rutinu s novinami v ruce nebo civěním na z 90% zastrašující a negativní večerní zprávy. Jake je až k neuvěření dobrý.

plakát

Divočina (2014) 

Film mě naprosto uchvátil ve všech směrech. Zatáhnul mě nekompromisně do děje - ten strach při setkání s dvěma chlápky v lese byl všudy přítomný, když jí nešel zapálit hořák nejradši bych tu věc rozkopla za ní, zkrátka všechno jsem jí věřila té Reese, i tu mladou kurvičku, když pracovala jako servírka. A tak to má být. Právě ta uvěřitelnost společně s dobrým příběhem má u mě obrovskou váhu, z toho důvodu hodnotím nejvýše.

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

Pro nadšence folku asi dobrý, pro fanynky Justina docela ucházející (na těch cca 10 minut ve filmu) , ale pro diváka natěšeného na v celku zajímavě vyhlížející scénář - nuda, nuda, nuda. Nemusí být pořád sranda, nějaká ta nic neříkající scéna navíc proč ne, ale tady jich bylo na můj vkus trochu víc.

plakát

Chlapectví (2014) 

Film se jmenuje Chlapectví, má být primárně zaměřen na vylíčení dospívání jednoho kluka, ale mě přijde, že je tam víc!!Absolutně vtažená do děje jsem cítila strach dětí z opilého táty, smutek matky když odchází obě dvě děti,stydlivost sestry když se baví s tátou o klucích i povzbuzování otce při prvnícm rozchodu. Je to popsaná jedna životní etapa,kde nikdo není v pozadí se všemi emocem, bez jakékoliv přetvářky. Klobouček za výdrž všem co se na filmu podíleli.

plakát

Klauni (2013) 

Sešli se páni herci - je vidět, že duo Kaiser a Lábus je sehrané. Klauni mi vždy připadali navenek usměvaví, ale uvnitř zasnění a smutní - přesně jako tento film. Veselé i dojemné zároveň. Hudba naprosto perfektně zvolená.Závěrečná scéná s hřebenem mě odrovnala.Velmi podařený film.

plakát

Voda pro slony (2011) 

Film s jednoduchou dějovou linií o obyčejných věcech s neobyčejným Christopherem Waltzem v typické roli záporáka. Ke konci filmu mi trochu mrzelo rychlé přeskakování v ději, ale jinak celkem vydařený film.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Příjemně dojemný film o tom, že v lásce je hlavně dnes a zítra už může být pozdě. Kvalitu filmu umocňuje citlivě zvolená hudba a zajímaví mladí herci. Já tomuto filmu ale hvězdy přeju, za mě 5*.