Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (876)

plakát

Trigun: Rachot v Badlands (2010) 

Všechny klady seriálu najdete i tady... plus samozřejmě o dost lepší animace and whatsoever ! Vash je pořád stejný a spolu s ním i ostatní postavy známé ze seriálu. Parádní odlehčené situace střídají ještě lepší akční scény, kde všechno vybuchuje a lovci hlav po sobě střílí z neuvěřitelně velkých kvérů ještě neuvěřitelnějšího designu ! Trigun se vším všudy !

plakát

Berserk: Ógon džidai hen I – Haó no tamago (2012) 

Pro fanoušky Berserka, tudíž i pro mě, je tenhle projekt více než vítaný. Rozepisovat se o ději tady nebudu... řeknu jen, co mi vadilo. Animace a kresba je opravdu na vysoké úrovni a je to pastva pro oči.... ovšem jen do té doby, než převezme veškeré otěže CGI. Nevadí mi, když se v anime objevují "full-cgi" prvky.... ale tady to vyloženě bije do očí. Upoutávka na druhý díl ovšem vypadá, že by mohla být, co se CGI týče, ochuzena. Nicméně i tak je první film vynikající a určitě nahlodá Berserk-panice k tomu, aby zkoukli i naprosto excelentní původní anime z roku 97, nebo se pustili do šíleně rozsáhlé (a těžce detailní) mangy.

plakát

Saxána a Lexikon kouzel (2011) odpad!

Čeští tvůrci by se od CGI měli držet dál.... to samé, co se postsynchronů týče... jo a scénáristi by se mohli rekrutovat i jinde, než na prvním stupni základní školy.

plakát

Hněv Titánů (2012) 

Od celkem dost zpackané jedničky je tady vidět hodně velký krok vpřed... hlavně co se vizuální stránky a cgi týče. Liebesman už v Battle LA dokázal, že akci točit umí, a tady vlastně předvádí to samé, akorát emzáky vystřídali titáni a spíše se tu seká... nicméně i na exploze dojde ! Děj si stále drží na stejné inteligenční rovině jako výše IQ Kalouska... takže v momentě, kdy postavy začnou mluvit máte pocit, že je v sále k nevydržení. Jo a velký argument pro je samozřejmě Bubo !

plakát

Puči Eva: Evangelion@School (2007) (seriál) 

Taková blbost na zahnání nudy.. člověk k tomu vlastně nepotřebuje ani znalost žádného jazyka, bo se tu vůbec nemluví. A je to střelené tím správně ujetym japonským způsobem. Ve druhé polovině už to ale trochu ztrácí na tempu a hlavně se naprosto vytratí nějaká "dějová" návaznost. Animace je CGI a je celkem jednoduchá, ale v tom roztomilém slova smyslu. Na cestu vlakem ideální vycpávka !

plakát

Gantz (2004) (seriál) 

O existenci tohodle anime jsem se dozvěděl až po zhlédnutí filmové adaptace (na Perfect Answer se teprve chystám), nutno říct, že v anime se to narozdíl od filmu vyvíjí o dost jinak... což je asi dobře. Navíc, co jsem koumal na různých forech, tak tahle anime adaptace je z velké části filler a tak samo se to má i s koncem :) Mi se konec zamlouval, díky mnoha hintům k "samo-prezentaci". Za všechno můžou skvělé postavy... teď je řeč o Kuronovi (hlavní hrdina), jenž je tak trochu hajzl, který si hledí svého a všichni a všechno kolem něj ho strašně sere. Jak už je u těch lepších anime zvykem, tak tu postavy projdou nějakym vývojem charakteru a v tomhle případě si to každý užije naplno, bo o tom to vlastně celé je, že-ano. Druhá nej postava je jednoznačně pes.... ok, kecám, ale je to sympaťák, kterej se nebojí jít "dolů" a ještě si to strašně užít ... stejně jako já xD Animace a kresba je hodně v pohodě, sice občas "laggy", ale mi to sedlo perfektně. Navíc si k tomu přičtěte střeva, krev a vybuchující části těla plus hentai vložky (ale zase tak moc jich tam není... tak akorát, mkay?) a jak se říká: SMĚLE DO TOHO !

plakát

Aréna (2011) 

V tomto případě kritiky rozhodně nelžou... člověk si řekne, srát na scénář (opravdu hloupý, mimochodem), alespoň se tam budou mezi sebou ti kokoti hodně mlátit a poteče tam krev. Omyl, bitky tu skoro vůbec nejsou... celkově asi 10 minut (a to nejspíš přeháním), navíc choreografie tu není žádná, takže borci se mezi sebou mlátí jak dva ožralové na vesnické diskotéce. Kellan Lutz se může směle postavit vedle Taylora Lautnera, co se (pokusu o) herectví týče... tihle dva musí pocházet ze stejného vrhu - strašně se snaží, ale kde nic tu nic. Jediné plus (a hvězda) za kozy a full frontaly všeobecně... a to si vemte, jak ubohý tenhle film musí být, když se dává za tohle jedna hvězdička..

plakát

Fate/Zero (2011) (seriál) 

Druhé sérky bývají, co se anime týče, ve většině případů větší (dražší) a o dost drsnéjší (temnější), a Fate/Zero není vyjímkou. Tedy zatím můžu hodnotit jen prvních 13 dílů.. a i přes to, že to nejzajímavější nás teprve čeká, tak doporučuju všema deseti. Naprosto skvěle zvládnutá animace a kresba spolu s geniálním soundtrackem dává dohromady ten nejtěžší audiovizuální nářez s více než propracovaným a poutavým scénářem! A ono vůbec nezáleží, jestli jste viděli Fate/Stay Night (pokud jo, tak je tohle automaticky povinnost) nebo ne... jedná se totiž o prequel, ale fandové původního Fate/Stay si tohle jednoznačně užijí víc. Pokud to s anime myslíte vážně, tak tohle na vašem seznamu rozhodně NESMÍ chybět !

plakát

Pravdivá romance (1993) 

Paráda.... snad jen.. Tarantinův konec je o dost lepší a lépe zapadá do celkového vyznění filmu.