Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (1 968)

plakát

Mezi náhrobními kameny (2014) 

Obsahuje spoilery: "Když jsem přestal pít, tak všechno začalo bejt míň a míň vtipný." Liam Neeson pátrá po únoscích mladých žen v retro kriminálce ze staré školy. Liam Neeson býval policejním detektivem, ale po jedné nešťastné přestřelce skončil a začal pít. Po letech začal abstinovat a přivydělávat si začal jako soukromé očko. Jeho nejnovější prácička je najít vrahy manželky drogového dealera. Tam únosci nebyli spokojeni s výší výkupného, tak doručili ženu v kilových balíčcích, stejně jako zboží, které dealer prodává. Příběh tedy stojí na dopadení padouchů a jejich potrestání. S výstřely se tady šetří a brutální praktiky únosců nejsou vyobrazení, přesto téměř dvouhodinka tohoto filmu uteče jako voda. Je tady temná a hutná atmosféra prostupující celým filmem. Tu a tam atmosféru přeruší epizoda s mladým černoušek, ke kterému si Liam postupně vytváří pouto. Ale to třeba nevadilo. Co se týče obsazení herců, tak to není vůbec špatné, ačkoliv se nejedná o nikterak zvučná jména. Únosci velmi přesvědčivý a Liam Neeson coby tvrdý a zasmušilý vlk taky. Pokud máte rádi filmy jako Sedm, tak do toho. - 80%.

plakát

Banditi (2001) 

Obsahuje spoilery: "Vy jste ti hoši z televize... Nocující banditi, ne? Tak to jsem asi rukojmí." Cate Blanchett a její kuchařský koncert na hudbu Bonnie Tyler " Holding out for a Hero " pobavil. Cate je zde vdaná panička, která se dobrovolně stane rukojmí bankovních lupičů Bruce Willise a hypochondra B.B.Thorntona. S lupiči začne šu*at a poté je to o tom, kdo si koho teda vybere aneb Cate se rozhoduje. Nakonec šu*á oba, protože začnou žít ve třech. Originální romantická krimi komedie, která má všechno, co má správný film mít. - 80%.

plakát

Westworld - The New World (2020) (série) 

Obsahuje spoilery: Zapomeňte na kovbojku! Westworld se nyní odehrává v reálným světě, kde blonďatá Evan Rachel Wood alias robotka Dolores plánuje zničit lidstvo a systém, ve kterém se žije. Ten koncept systému a chaosu byl fakt geniální. A díky Dolores pro mě jediný seriál, kde jsem doufal, že lidstvo skončí a ona tak vyhraje. Bohužel stal sa opak a ona na konci zemře, což jsem i oplakal. ;) Jinak úroveň jednotlivých epizod zde kolísavá, ale pořád není ani jedna z nich průměrná. Poslední dvě části jsou pak akcí nabitou podívanou, kde je perfektní duel dvou ženských umělých inteligencí. Souboj Dolores vs. Maeve snad každému trochu připomene film Kill Bill. Nejotravnější postava seriálu je za mě zmiňovaná Maeve, která řeší jen, jak být se svou dcerou. Dvě potitulkové scény pak pěkně navnadí na další sérii. - 80%.

plakát

Krotitelé duchů (2016) 

Obsahuje spoilery: "Holky pojďme zachránit New York!" Nápad vyměnit původní mužské protagonisty za ženský tým nebyl dobrý. V hlavní roli byla sympatická Kristen Wiig, kterou znáte z druhé Wonder Woman, obézní komička Melissa McCarthy, Thor hrající mužskou verzi blbé blondýny a zelený duch Slimerem, který krotitelkám ukradne auto a fanouškům je důvěrně známý. Dle mého problém filmu netkví v předsudku, že hlavní představitelky jsou ženy, ač to tak z mého úvodu mohlo vyznít. McCarthyová je za mě solidní komičeka a umí být vtipná, pokud chce a dovoluje ji to scénář. No a scénář nedovoluje humor ani původním hercům v cameích. Vizuální efekty taky nic moc oproti předchozím dílům. Ghostbusters 2016 je tak zapomenutelný, hloupý a naprosto zbytečný film. - 40%.

plakát

Co se vlastně stalo (2008) 

Obsahuje spoilery: "Tak si myslím, že si ty vousy neoholí." Robert De Niro jako producent přemlouvá Bruce Willise, aby se oholil a řeší problém s režisérem, který chce ve svém filmu nechat při přestřelce rozstřílet pejsánka. To prý nechce nikdo vidět a filmu by mrtvý pejsánek snížil hodnocení. No já teda fakt nevím, ale co John Wick? ;) De Niro se tu pak ještě snaží urovnat vztahy s exmanželkou a dětmi. Nic mi to nedalo a nepřišlo mi to ani nijak vtipné. Ten Bruce Willis s plnovousem byl tady asi nejlepší. - 40%.

plakát

Mrazivá pomsta (2019) 

Obsahuje spoilery: "Zůstane to mezi námi a sněhem." Liam Neeson jako řidič sněžného pluhu, kterému mafie zabije syna. Liam si tedy vezme na mušku celý drogový kartel, který vede Tom Bateman alias Viking. Tomu začnou podezřele mizet lidi a on místo rodinného kliďase Liama začne podezírat indiánský kartel, tak odstartuje válku mezi gangy. Scénář je skvělý a vtipný. Každá obět má tady navíc speciální náhrobek, přičemž se musí každy snad pousmát, ať už kvůli způsobu smrti daného jedince, či jeho vtipné přezdívce. Eskymo v kornoutu. :D Zasněžené prostředí taky fajn. Vyšinutý záporák, který nařizuje svému synovi přísnou dietu ala stejné jídlo třikrát denně taky bezvadnej. Tahounem celého filmu je však nečekaně Liam Neeson. Ten kdyby se objevil v Expendables, tak by zdvojnásobil charisma týmu a tržby filmu. Neesonovi tyto akční role zkrátka sedí a je znát, že ho i baví. Jinak velmi oceňuji, když se někomu podaří natočit něco, co vybočuje z normálu a tohle rozhodně vybočuje. - 80%.

plakát

Krotitelé duchů II (1989) 

Obsahuje spoilery: "Je to Francouzka, jak víme!" Je to v podstatě o tom stejném jako minulý díl, jen ne tak vtipný. Rozhodně se mi jednička líbila o hodně víc, byť je zde i spoustou dokonalejších triků. - 60%.

plakát

NON-STOP (2014) 

Obsahuje spoilery: "Zapomněla jsem ti říct, že mám v kabelce bombu!" Liam Neeson v akční podívané o vzdušném šerifovi, který na palubě letadla obdrží vzkaz od vraždícího vyděrače. Pokud mu nebude vyhověno, tak každých 20 minut někdo zemře. Dostane vyděrač stopadesátimilionové výkupné na účet, nebo ho Liam v letadle plném potenciálních podezřelých dřív najde? Pokud očekáváte akční jízdu, tak musím upozornit, že je to spíše thriller, kde se sem tam objeví nějaká rychlá efektní bitka. Pochopitelně finále je nabušená choreografie přestřelek a explozí, ale většinu filmu se hledá ten vyděrač. Je to snad letuška? Arab v zadní části? Nebo přátelská Julianne Moore, která sedí hned vedle Liama? Film si po celou dobu dokáže udržet nesmírně napínavou atmosféru. Pokud tedy rádi napětí, tak určitě mohu jen doporučit.. - 80%.

plakát

Cizinec ve vlaku (2018) 

Obsahuje spoilery: "Příště pojedu autobusem." Liam Neeson se kvůli své rodině vzdal práce policisty a začal dělat obyčejného pojišťováka. Do práce každý den dojíždí pravidelným meziměstským vlakem. Po 10 letech dostane v práci nečekaný vyhazov, takže se na cestu domů netěší. V přeplněném vlaku k němu po chvilce jízdy usedá výřečná a atraktivní Vera Farmiga. Ta mu dá nabídku: "Ve vlaku jede někdo, kdo sem nepatří. Dám sto tisíc dolarů, když tu osobu najdete." Liam se rázem vrhá do smrtící hry a zjišťuje přitom, co je vlastně za člověka. Protože když neuspěje, zabijí jeho rodinu. Uspěje-li, dostane slíbenou odměnu. Děj se odehrává prakticky v reálném čase během jediné cesty ve vlaku a z vagonů až do konce nikdo nevystoupí. Film se hrozně se podobá filmu Non-Stop od stejného režiséra a to nejen proto, že i tentokrát jsme v dopravním prostředku plném potenciálních podezřelých. Z uvedeného je všem snad patrné, že Cizinec ve vlaku je natočen zručně, napínavě a dobře. Za mě tedy dost dobrý akční thriller. - 80%.

plakát

Mercury (1998) 

Obsahuje spoilery: "Art je cizí!" Bruce Willis v roli agenta FBI, který se stará o malého chlapce autistu. Ten vyluštil jeden supertajný kód na ochranu svědků a je v ohrožení života. Alec Baldwin hraje pěknýho hajzla, který je ochoten nechat zlikvidovat několik nevinných lidí, aby ochránil své a státní zájmy. Jeho výkon supr! Bruce Willis je tady taky výbornej a sledovat, jak se vyvíjí vztah mezi ním a autistickým klukem, se mi líbilo taky. Prostě kvalitní akční thriller, který má spád. - 80%.