Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (1 968)

plakát

Přestupný rok (2010) 

Romantická komedie s Amy Adams vhodná v době, kdy chcete vypnout a trochu nenáročně se pobavit. - 60%.

plakát

Sázka na favorita (2012) 

Obsahuje spoilery: "Buď přinášíš smůlu nebo mě Bůh nemá rád." Bruce Willis jako ženatý profesionální sázkař a Rebecca Hall jako tanečnice, která se chce mít lépe. Originální námět o sázení a děj na komedii správně přitažený za vlasy. Za mě dobrý. - 70%.

plakát

Krotitelé duchů (1984) 

Obsahuje spoilery: "Když se tě někdo zeptá, jestli jsi bůh, řekni, že jo!" Tři parapsychologové vyzkoušejí své jaderné nástroje pro odchyt zeleného slizkého duchů. Poté se stávají profesionálními lovci duchů, kteří si za svou práci nechají platit. Sigourney Weaver pak ve své lednici objeví jakousi modrou pyramidu z jiného světa a Bill Murray se svým týmem mají o zábavu postaráno. ;) Skvělá duchařská komedie, která má zajímavé triky na svou dobu a vynikající hudbu. Song Ghostbusters, který nazpíval Ray Parker Jr., se nám vryl do paměti asi všem. - 70%.

plakát

Alvin a Chipmunkové 3 (2011) 

"Není místo, musí to do zavazadel." - "Budu muset platit pětadvacet babek za kufr?" - "Jistěže ne, pane. Dvacet pět dolarů je za první kufr, za každý další kufr čtyřicet." - 50%.

plakát

Alvin a Chipmunkové (2007) 

"Kluci, počkejte na mě. Počkejte, víte přece, že mám faldíky." - 70%.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Obsahuje spoilery: Provázaný svět DC Films! Kapitola 9: "Život je prima, ale může být lepší." S Wonder Woman se setkáváme v roce 1984, kde okouzlující Wonder Woman v podaní Gal Gadot žije v podstatě smutný, osamělý život, protože neustále truchlí nad smrtí svého milovaného pilota Steva Trevora. Odreagovává se otloukáním kriminálníků a prací. Pracuje jako kulturní antropoložka a archeoložka v jakémsi vědeckém institutu ve Washingtonu. Na scénu však přichází její nová kolegyně Barbara Minerva v podaní Kristen Wiig, která je specialistka na archaické nálezy. S touto postavou přichází i záhadný kámen s mystickou mocí, který plní přání. Díky tomuto předmětu se znovu vrací Steven Trevor a s nezajímavé Barbary Minervy se stává nejvíc ostrá holka na scéně, kerá se dovede měnit z člověka na něco jako gepradodlaka. Přezdívá si Cheetah a dle komiksů je to hlavní nemesis Wonder Woman! Ženský fight, kde do sebe holky pěkně šijí má skvělou choreografii. Konec však patří herci jménem Pedro Pascal, který bravurně zahrál démonického úspěšného obchodníka a televizní osobnost Maxe Lorda. Ten se doslova promění v záhadný kámen, což vygraduje v obrovské finále, kde bude v sázce samotná budoucnost lidstva. Jinak všechno je tady křiklavé, barevné, divoké, bláznivé, prostě Amerika v době, kdy lidé necivěli celé dny do mobilních telefonů. Natočené to je pochopitelně supermoderní kamerou a všechny scény, kde je Wonder Woman, Cheetah, nebo se v nich bojuje, jsou skvělé, akční a především zábavné. Režisérka Patty Jenkins to celé uchopila trochu Donnerovsky, protože snímek připomíná jeho filmy s Mužem z oceli. Scénář napsala taky kvalitní a velmi originální. Hansi Zimmerovi za soundtrack taky pochvala. Gal Gadotová v roli taky znovu zazářila. Já jsem upřímně zhnusen z některých komentářů. Jako dávat tomu 1 nebo 2 * bez pádného důvodu? Tenhle film zaznamenal nejúspěsnější uvedení filmu během pandemie a je po všech stránkách vynikajícím pokračováním. - 100%. P.S: Wonder Woman tady de facto někoho znásilnila. Abych to upřesnil. Wonder Woman si ve filmu přeje, aby se Steven Trevor vrátil. A to se splní. Jeho duše přeleze do tělo nic netušící muže a s tím má Wonderka potom opakovaně sex. Je to tak. :D Tohle prosím berte jako vtipný bonus, protože si myslím, že to dotyčnému nevadilo. Nechápejte mě špatně, ale dostat nabídku na sex od této izraelské krásky, tak neváhám ani minutku. Vy snad ano? ;)

plakát

Mulan (2020) 

Obsahuje spoilery: "Dívka se stala vojákem. Voják se stal vůdcem. A vůdce... Legendou." Nejstarší dceři respektovaného bojovníka Yifei Liu je vyčítáno, že není dosti ženská a nesnaží se zaujmout roli, kterou jí systém předurčil. Jednoho dne čínský císař ze strachu před nájezdníky ze severu rozhodne o tom, že každá rodina v zemi musí vyslat jednoho muže do služby v císařské armádě. Naše hlavní hrdinka, která se ještě nechce přípravovat na úlohu manželky, se rozhodne zastoupit otce a v přestrojení za muže se vydá do armády, a následně do boje s nájezdníky ze severu. Tak chybí mi tady propracovanější vedlejší charaktery a emoce. Film byl určitě velmi drahý a výprava nebo kostýmy stojí za vidění. Ani ty akční scény nejsou vyloženě špatné, ale všechno je natočeno vzácně nevelkolepě. Yifei Liu předvádí v hlavní roli adekvátní výkon, o něco zajímavější je však čínský císař Jet Li, ten je ale ve filmu zoufale málo. Výsledkem je koukatelný, leč zapomenutelný podprůměr, který moc neurazí. - 40%.

plakát

Starsky & Hutch (2004) 

"Tohle je Ford Gran Torino, žádnej podělanej Camping kříženej s garsonkou!" - 50%.