Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (1 968)

plakát

Stopa do minulosti (2018) 

Obsahuje spoilery: "To bylo velkorysé." - "To bylo." Sylvester Stallone pátrá po starším přeživším bankovním zlodějíčkovi, který vlivem daných okolností ztratil paměť. Sám tedy neví, kde je ukryta ukradená peněžní suma z poslední akce. Během akčních scén to občas přijde k životu, leč akčních scén moc není. Film je ukecaná nuda, která je i nezáživně natočená. - 20%.

plakát

Legenda o Zorrovi (2005) 

Obsahuje spoilery: "Spása a zatracení Mají jedno společné... Poznáte je až po smrti!" Antonio Banderas nasazuje podruhé život pro blaho kalifornského lidu jako Zorro! Chemie mezi Zetou a Banderasem funguje na jedničku. Jsou to podobné typy a také herecky, se výborně doplňují. Předvedou škálu kreací od zamilovaného párku po hysterické žárlivce. Film pojednává o jejich komplikovaném vztahu a jejich synovi, který svými skopičinami Zorra nezapře. ten kluk připadal jako rušivý element. Atmosféru také moc nevychválím, neboť neodolatelný feeling prvního dílu je trochu pryč. Tak snad jen technickému zpracování nemůžu nic vytknout. Hodně se mi líbíla třeba ta scéna, jak Zorro bojoval na rozestavěném mostě s lumpem a nakonec ho shodil do kaktusů. To nemělo chybu. ;) Ve výsledku na ale film působí jako průměrný. - 60%.

plakát

Pacific Rim: Povstání (2018) odpad!

Obsahuje spoilery: Velký roboti, velký příšery, souboje, další souboje, ještě další souboje záchrana světa a BUM, PRÁSK, RATATATA a žili spolu šťastně až do smrti. :D Tohle se vážně nepovedlo a nedává to smysl. Naskládané scény bez špetky logiky. Pro děti asi dobrý, ale film nebavil, nestrhnul a vlastně ani nezaujal. - odpad! Mnohem horší než podprůměrná a hloupá jednička.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Obsahuje spoilery: "Vy to ještě nevíte, Beckette? Přichází konec světa! Kde chcete raději zemřít? Tady a nebo v Jaegeru?" Roboti! - A co příběh? - Copak jsi mě neslyšel? Roboti! Asi takhle to pravděpodobně vypadalo na srazu scénáristů Pacific Rim - Útok na Zemi. Roboti se tady perou s velkýma příšerama a přitom zničí normálně fungující město. Stylizací to připomíná filmy jako Transformers, Godzila či Strážci vesmíru. Chemie mezi hlavními hrdiny žádná, děj ohranej a prostě podprůměrný a hloupý film plný předpokládaného patosu to je. Pro děti asi dobrý, ale film nebavil, nestrhnul a vlastně ani nezaujal. - 20%.

plakát

Manžel na zkoušku (2018) 

"Nevím, co je za den. Nevím, kde jsem se narodil. Nevím ani svoje jméno! Pamatuju si jen, jak jsem se probudil na pláži se zadkem plným písku!" - 70%.

plakát

Úsvit mrtvých (1978) 

"Už je pozdě. Tento svět už se nevyplatí zachránit. Prežili jen blbci." - 70%.

plakát

Úsvit mrtvých (2004) 

Obsahuje spoilery: "Musíme mu poslat nějaké jídlo." - "Mám nápad, budeme tahat sirky a kdo si vytáhne nejkratší, poběží tam se sendvičem!" Úsvit mrtvých je áčková předělávka dvacet šest let starého zombie hororu od klasika tohoto žánru George A. Romera. Zack Snyder dodal mohutné davové scény, nákladní auto, které sráží pochodující těla bez jediného střihu, zombie miminko a cool zpomalené záběry na výstřely z pistole a hromadu vydatné akce. Budování stísněné atmosféry ohrožení se mu taky povedlo a vše vypadá čerstvě a živě. Z herců nejvíce zaujal polda Ving Rhames. - 80%.

plakát

Zorro: Tajemná tvář (1998) 

Obsahuje spoilery: "Umíš zacházet s mečem?" - "Ano, tohle se vráží do nepřítele!" - "Hmmm... to bude na dlouho." Dá se to považovat jako pokračování Zorra z roku 1975. Starý Zorro Anthony Hopkins cvičí svého nástupce Antonia Banderase, aby společně zachránili pracovitý lid Kalifornie před nástrahami proradného Montera alias Stuarta Wilsona. Kladně hodnotím závěrečný dlouhý a skoro až epický souboj klaďasů a záporáků. Myslím, že přesně takový souboj celý film divák čeká. Je to vlastně skvělé vyvrcholení mezi hrdinama a padouchama. Máme tady namícháno dobrodružství, romantiku a hlavně humor. Vtípky sice převážně na adresu nového Zorra, ale nevadí film to odlehčí. Catherine Zeta-Jones je pak taková příjemná ozdoba filmu a ukáže nám tady části svého odhaleného těla. - 80%.

plakát

Zorro (1975) 

Obsahuje spoilery: "Obávám se, že ti právě zvoní hrana, Huerto!" Alain Delon jako don Diego de la Vega, který slíbí svému umírajícímu příteli, že se místo něj stane guvernérem. Když k tomu dojde, tak účinní anonymní cestu krajem, přiníž zjistí, že mezi lidmi panuje bída a nespokojenost a poté co zaslechne legendu o Zorrovi se rozhodne jim stát a pomoci utlačovanému lidu. V černém obleku, klobouku, masce a v černém plášti ochraňuje chudé a utlačované a mstí se za bezpráví a nespravedlnost. Alain Delon je sympaťák, který nenechá jedinou ženu chladnou a s ústřední melodie bratří Angelisů ( Která je nakažlivá, že mi v hlavě zůstala i po skončení filmu! ) a zajímavým záporákem ztvárněným Stanley Bakerem je film příjemná pohodovka. Dospělýma očima je to dost naivní a co voják, to nemehlo, leč za čas se podívám zas. - 100%.