Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Dogville

Dogville (2003)

S přehledem naprostý vítěz mého soukr. filmového žebříčku. Má vše, co od filmu čekám: hloubku (co je vlastně pomocí - ostatním či sobě, proč se vůbec "snažit"?), čistotu (forma a elegance) a výborné herce (škoda jen, že se nepodařilo zachovat N.Kidman i do Manderlayi (celou dobu se mi tam vtírala) a Wasingtonu (imho tento film nebude nikdy natočen právě pro její absenci). Jinak opakuji: DOGVILLE je pro mne skutečným vrcholem (nejen Trierovy) filmařiny.

Veronika se rozhodla zemřít

Veronika se rozhodla zemřít (2009)

Knihy Paula Coelha skutečně mohu - a toto je jeden z filmů, který si dle mne udržel kvalitu předlohy (na úrovni třeba Pravidla moštárny (The Cider House Rules).

Cashback

Cashback (2006)

Velice zavádějící (a tudíž hloupý) plagát - nejde o žádnou honbu za nahotinkama ani nic podobného - "jen" o čistě atmoškovou romanci.

Adamova jablka

Adamova jablka (2005)

Docela všední příběh. Ovšem po chvíli začíná prosvítat, že "vše není úplně tak"... aby se posléze zjistilo, že to bylo "přeci jen tak"... anebo ne?! Neuvěřitelně emočně nabité.

Šílená / Krásný

Šílená / Krásný (2001)

Nechápu všechny ty zdejší komentující, co nejprve vynesou do nebe kvalitu a netradičnost - a poté dají pouhé 3*. Na třetí shlédnutí řadím k opravdu špičkovým (nejen!) teen filmům - neb na pozadí na první pohled tuctové "cool" romantice tu zamrazí. I přes lehkou kameru, hudbu i reálie tu zamrazí daleko častěji než by si jeden přál. (Zejména) pro postavu otce řadím k takovým skvostům jako je American Bauty, Dogvill, My life without me, Cashback atp. Hodnoceno na třetí shlédnutí.