Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (28)

Plavkyně

Plavkyně (2022)

Mořská nemoc i omdlévání na nafukovacím člunu nebyly hrané – scénu natáčeli skuteční uprchlíci, kteří si tak uprostřed oceánu opakovali část své cesty. Jen noční záběry jsou z bazénu.

Wildflower

Wildflower (2016)

Natáčelo se v Brockportu a Rochesteru (New York, USA).

Holka od koní

Holka od koní (2020)

Představitelka hlavní role Alison Brie je spolu s režisérem spoluautorkou scénáře a film v mnohém vychází z historie její rodiny (její vlastní babička umřela coby schizofrenií trpící bezdomovkyně).

Holka od koní

Holka od koní (2020)

Scénář filmu neobsahoval přesné repliky, jen podrobně popisoval, co je třeba vyjádřit, herečky zde tedy značně improvizovaly za účelem dosažení maximální autenticity.

Wentworth

Wentworth (2013) (seriál)

Wentworth Gaol je skutečné vězení v Austrálii (1881-1928), nyní je z něj muzeum.

Věk nevinnosti

Věk nevinnosti (1993)

Autorka knižní předlohy Edith Wharton tímto románem jako první žena získala v roce 1921 Pulitzerovu cenu, inspirací k názvu "Age of Innocent" je obraz Joshua Reynoldse z roku 1785.

Citlivá na dotek

Citlivá na dotek (2013)

Majitelé zubní ordinace si ve filmu zahráli pacienty.

Poslední píseň

Poslední píseň (2010)

Mnoho záběrů, zejména těch nočních, bylo točeno s dablerkou hlavní představitelky. Kvůli její nezletilosti byla totiž její pracovní doba značně omezena.

Hvězdy nám nepřály

Hvězdy nám nepřály (2014)

Titul je pozměněnou citací ze hry Williama Shakespeara "Julius Caesar", prvního dějství, druhé scény: "The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves..."

Hvězdy nám nepřály

Hvězdy nám nepřály (2014)

Film je natočen dle stejnojmenné knihy Johna Greena, který úzce spolupracoval na celé produkci. Jeho knihy se za první rok prodalo milion výtisků. Autorův slib podepsat výtisky všem předobjednatelům svého času vyústil ve vyprodání titulu ještě před jeho vydáním: hned na první náklad bylo tištěno 150 000 kusů (a Green všechny podepsal).

Spoušť

Spoušť (2005)

Tobyho (Mike Vogel) moč z jeho kalhot mezi jednotlivými záběry mizí.

Spoušť

Spoušť (2005)

Původním zakončením filmu měl být pohřeb Tobyho (Mike Vogel), ovšem záběr nikdy nebyl ani natočen.

Spoušť

Spoušť (2005)

Původní scénář z roku 1995 měl název "The Powers That Be", přejmenován ana "Havoc" pak byl na počátku roku 2003.

Spoušť

Spoušť (2005)

Otázka od policisty: "Co je k nám blíž - Měsíc nebo Evropa?" byla položena Stephenovi Gaghanovi, spoluautorovi scénáře, při jeho zatčení pro drogovou závislost.

Spoušť

Spoušť (2005)

Film je věnován Jessice Kaplan, která v spadla s malým letadlem pilotovaným jejím strýcem v LA ve věku 24, těsně před začátkem natáčení 6. června 2003.

Spoušť

Spoušť (2005)

Bijou Phillips a Anne Hathaway odmítly podílet se na jakékoliv reklamě či PR pro tento film poté, co produkce převzala vedení celého projektu a odstřihla režisérku Barbaru Kopple od konečného střihu. Toto vedlo nakonec k tomu, že film vůbec nebyl uveden v kinech.

Reklama