Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (120)

plakát

V rytmu srdce (2021) 

Krásné, nezávislé drama. Naposledy jsem měl takovou radost z Oscara za nejlepší film, když jej dostalo novinářské drama Spotlight.

plakát

Síla psa (2021) 

Jo, Cumberbatch znovu výborný, i ta atmosféra podbarvená depresivní hudbou, která vám navodí chuť vystřelit si mozek z hlavy. Líbila se mi i hra s divákem, kde si musíte věci domyslet. Bohužel film byl tak utahaný až to bylo (téměř) nekoukatelný. Navíc jsem z toho cítil oskarový kalkul ...

plakát

Nikdo (2021) 

Jeden z filmů, který děla čest svému žánru. Bob Odenkirk naprosto dokonalý, čekal jsem akční nářez a dostal jsem akční nářez s neortodoxním, ale o to charismatičtějším hrdinou.

plakát

Reparát (2016) 

Pár dobrých fórků a krásná Paula Patton, jinak bohužel nuda až utrpení.

plakát

Uncharted (2022) 

Za sebe i své dva syny dávám plnou palbu. I přesto, že jsem se na film těšil a trochu se bál zklamání, tak jsme se všichni náramně bavili. Spousta akce, humor, krásné lokace, Indiana feeling, navíc Holland mi do toho sedl úplně náramně i přes to, že předlohu znám. Na něco takového jsem čekal od třetího Indiana Jonese a doufám, že natočí pokračování! Když člověk nečeká víc než popkornovou akční zábavu, tak nemůže být zklamaný!

plakát

Dokonalá loupež (2018) 

Butler potí 100% testosteron a daří se mu zachraňovat, místy, děravý scénář charismatem a druhým nejlepším výkonem své kariery. Trošku více akce a humoru a hlasoval bych za pokračování, na parchantského bad ass policajta v podání Batlera bych se klidně podíval znovu.

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Perfektně napsaný, zrežírovaný, a především zahraný italský malý velký film. Možná se toho odhalí až moc za jeden večer, ale film krásně zrcadlí společnost 21 století. Na posledy jsem tak povedenou konverzačku našel v Pozemšťanovi z roku 2007, víc takových filmů, prosím!

plakát

Oscar 2020 (2020) (pořad) 

Škoda, že poslední roky je přenos ostrouhaný o příchod po červeném koberci a rozhovory, vždyť proto se na přímí přenos díváme, abychom viděli naše oblíbené herce v spontánních situacích, a ne jenom v hledišti nebo při děkovačkách. Před simultánním překladem klobouk dolů, stejné tři upoutávky každých 5 minut na ČT2 už byli ale vyloženě čirou televizní šikanou na odrazení diváka. Samozřejmě zamrzí absence moderátora v Dolby Theatre, ale předávající a vystupující si s tím docela poradili, za mě dobrý, takže za 3.

plakát

Klaus (2019) 

Moc hezký, originální animák, který se zařadí do oblíbených Vánočních pohádek. Zajímavá animace navodí pocit staré Disneyovky s nádechem Burtona, ale tady jde především o příběh a ten se opravdu povedl.

plakát

Joker (2019) 

Čekal jsem temný komiks, ždímající zajímavou postavu a dostal jsem těžké, syrové drama o psychicky narušeném člověku. Drama, ale tak dokonale vygradované, zahrané, a skvěle podpořené hudbou, že jsem musel na konci stejně smeknout. Zapojení do komiksového příběhu je už jenom třešnička na dortu. Phoenix mrazivě dokonalý.