Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (9)

Zelený princ

Zelený princ (2014)

Neskutečně skutečná cesta Zeleného Prince směrem dovnitř (sebe sama), přes řeku mezi dvěma břehy, kde mosty jen hoří a vytrhávání kořenů z toho, co mu bývalo blízkovýchodním doma.

Universe

Universe (1960)

Inspirační klíč ke Kubrickově 2001: A Space Odyssey a líbezné okno do historie vesmírné fascinace a naší cestě za jeho poznáváním.

Spider-Man: Paralelní světy

Spider-Man: Paralelní světy (2018)

Nejlepší Spiderman stříbrnýho plátna ke dnešnímu dni! Dobrý v každý svojí rovině—animace(!), humor, lehkonohost sociálně kulturního komentáře a fantasticky současnej origin, kdy je Peter Parker reliktem doby minulý a Miles Morales je Spiderman hodnej 21. století. PS—A je to i první důvod k radosti, že filmová licence Spidermana zůstává pod křídly SONY, která ze zoufalství experimentuje a inovuje. Pod Disneyho Marvelem by tohle vzniklo jen těžko.

Bitter Lake

Bitter Lake (2015)

Je na čase začít psát nový příběh historie. Opisováním od negramotné minulosti nás jen motá v kruhu. Směrem dolů. Setrvačnou tíhou slepců.

Jodorowsky's Dune

Jodorowsky's Dune (2013)

Kde se zacaly rodit filmovy klasiky a klenoty, po kterych se zub casu jen bezmocne sklouzne? Z velkyho tresku Jodorowsky.