Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (18)

plakát

Operace Rudé moře (2018) odpad!

Propagandistický film ČLOA. Tradiční "morální" hodnoty - voják rád položí život za svou vlast. Film je přehlídkou zbraňových systému ČLOR (kapitánský můstek září novotou, inspekční kamera, microlaser, dron,... ), ale i západních zbraní. Je "přátelsky" nakloněný Evropské unii. Je evidentní, že měl scénář vytyčené přesné cíle - ukázat, že ČLOA položí své životy za každého našeho občana, vážit si každého lidského života, i když to nejsou Číňani, ukázat světu, že jsme i jejich ochránci, že si vážíme Evropské unie, že máme nejlepší technické vybavení. Ještě že ti zajatci nebyli Ujgurové... Občas kameraman používá příliš mělkou hloubku ostrosti. 10% přestřelek je směšných, nepřátelé padají po desítkách aniž by je někdo zasáhl. Inspirace v BHD a pod. Odpad. 🤮

plakát

Underworld: Vzpoura Lycanů (2009) 

Pothos je touha... síla, která nás prý přivádí na tento svět. Síla, která nás učí milovat, i nenávidět, chtít. Alexandr Veliký míval prý záchvaty, při kterých se Pothos manifestovala a tyhle okamžiky mu ukazovaly cestu. Tenhle vnitřní hlas je my, každý z nás o něm ví ale jen někdo má dost odvahy si to připustit. Nejsilnější energií ve Vesmíru je láska. Pothos. 100%

plakát

Hluboko (2012) 

Neuvěřitelně mě dostal. Nechápu místní recenze(nty), píšící o plochém námětu nebo nedostatku akce. Jestli vůbec ví, co píšou a zda jsou příčetní? Tolik lidskosti, zoufalství, ale i naděje, všechno pěkně zabalené v jednom a kamera, která tě nepustí. Skvěle vykreslená prostředí, každodenní realita, reálie. Několik scén se stalo mými osobními memy, které si promítám v mém komorním vnitřním biografu v těžkých chvílích. Viděno tak 13x? 100%.

plakát

Pasažéři (2016) 

Je to uplně jinak, než jsem si představoval. Tak jakože vynuceně komorní, i když o prázdnotě, ale ne opuštěné. Na to, jak komplikovanou a složitou otázku film vyvolává, je škoda toho konce. Tohle by mohl být klidně seriál 10+ dílů, protože námět, ač jednoduchý, by mohl být velmi výživný. Jedná se o ten typ filmu, který se odvíjí v podmnožině předpokládatelných, obecných klišé, ale sem tam zaduní ostrý basový ton, až člověk celý zkoprní. Zajímavě volení představitelé obou hlavních rolí. Klidně bych tam nechal tyhle dva (oba jsou tam téměř stoprocentní a přiznám se, stýská se mi po nich), ale posledních 20 minut bych rozvedl do dalšího dílu. I tak za mě příjemné překvapení a hlavně.. .hlavně jsou tam city a emoce!! (100%)

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) odpad!

takhle.. tobě se to bude líbit. Zapadá to obecně do ságy (já nejsem 100% fanoušek tak jako tak, ale kouknu se rád). Jen poslední dobou nemám rád zradu. Vlastně to není uplně přesný - já zradu vyloženě nesnesu. Zákulisní dohody, podrazy. A uplně nejvíc nesnesu, když se láska překroutí v něco hnusnýho. Můžeš mě nazvat červeným knihovníkem, ale já ujíždím na lásce (až za hrob) a pravdě. Ale kolik takový je, v dnešním tvorbě? Spíš ta zrada k filmu patří, ale že bych se měl culit zradě jako hlavní hrdinové?? Jak ale píšu, film je to dobrej a ty si to užiješ. A proto dám nulu.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

nikdy se nesmířím s existencí zla----- Alito, dlouho už tě hledám. 99 (100%)

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Tak jasně viď... každej máme svýho Venoma. Když se zamyslíš, musíš to připustit. Ale radši nikoho nenutím k takovým podivným  věcem...  Jo a u jedničky jsem nechápal, proč to dali herci kterej neumí hrát. U dvojky už jsem to pochopil - právě proto. I tak se ale nemůžu zbavit dojmu (at ho ze sebe trhám jak násilně chci), že si sem jen odskočil od nějaké "opravdové" role. Tahle dvojka mě přilákala hlavně proto, že má slabé hodnocení a potvrdilo se mi to zas, slabší pokračování jsou ve skutečnosti lepší než ty první díly. Jen vy ostatní to nějak nevidíte...

plakát

Spider-Man 3 (2007) 

...viděl jsem to až ted. Ani nevím jak jsem se k tomu dostal, jo asi jsem si chtěl doplnit znalosti o série spider-men. Za poslední týden už asi 6.počin, tohle je ještě teplý... dvojku jsem dokoukal s obrovským sebezapřením. Včera. Fakt jsem skoro řval vzteky, jak někdo (kdo to byl vlastně?!) mohl natočit tak barbarský patlání se a přehrávání furt stejnýho traumatu... grrrr...Kdybych nebyl takhle vyrovnaný, jak jsem ted (zaklepu to),  napsal bych o tom fakt velkou prasárnu.  Někam. Naštěstí jsem nedal na místní recenze a pustil si tohle.  Konečně jsem hrdinům rozuměl. Konečně vyjadřují emoce. Konečně se emoce střídají tak, jak si představuju, že se tak děje a snad má dít??? Konečně se dokážu identifikovat s vnitřním, každodenním bojem s egem, s agresivitou schovanou hluboko v nás. A kdo řekne že nebojuje, nebo že neví vo čem je tady řeč, bojuje dvakrát. Znáte to ne s tím onanováním? Konečně jsem jim věřil lásku. Tohle je, kámo, první velkej biják Novýho věku. Spider-mane3, "Jsem tvůj přítel".

plakát

Muž z oceli (2013) 

...takhle nějak jsem si Naději představoval. Ale předchozí Naděje rozdělovala,  stydlivě, zamindrákovaně, uraženě i pomstychtivě... vyluzovala křečovitý úsměv, jak to, že císař neměl šaty? Tahle Naděje komunikuje jasně, monochromaticky. Přesně zaostřené hranice, s mělkou hloubkou ostrosti. Vše ostatní je odstíněné, ponořené do bokehu, aby ses mohl plně věnovat tomu, co Tebe naplní.  Ale jak to, že On věděl, po jaké cestě půjdeš, už když Naději tvořil... ?! Objevuješ a jásáš, ale o prvovýstup se nejedná, cestička není téměř vidět, ale i když se někdy snažíš z cesty sejít, zase jdeš jen po ní. Každý z pilířů Naděje je komplexní povahou. Celek Ti promlouvá přímo do nitra, pohlcuje Tě, stáváš se součástí nové rodiny, ale rychle si vzpomínáš, že jsi jí kdysi znal. Ty, ne Naděje, zase chodíš do školy, Tobě se vybaví, po jak dlouhé době? pocity a zážitky, na které jsi si přál zapomenout. Tentokrát ale i s nabídkou rozhřešení. Přijímáš podanou ruku, nebo místo ní vidíš hozenou rukavici? 100%; výborná hudba, skvělý český dabing a skvělá i druhá polovina.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Moc pěkný. Absolutně nejlepší díl z Avengers. Skvěle propracovaná postava, která má velmi lidský rozměr. Asi bych si říkal něco podobného, i kdybych tento film viděl ve 2011, ale viděl jsem ho až ted a o to víc mě baví. Je zajímavější a zajímavější, jak všechny postavy zapadají do časové osy a jsem zvědavý, kam se celá série vyvine dál.