Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Western
  • Rodinný

Recenze (13)

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Pro mě nejlepší film nominovaný na Oscara 2016, pokud někdo není ekonom, tak se asi ztrácí, včetně mě, ale není problém si to přesunout o pár minut zpět a něčemu se přiučit, ty vsuvky mě nerušily, naopak mě poučily. Je to skvělý nápad se mrknout na světovou krizi z druhé strany. Christian Bale mě baví, od Mechanika ho zbožňuju, matematik, metalista, bubeník v tomto filmu. P.S. Lidi typu POMO by něměli mýt právo hodnotit, mají malé IQ, děkuji.

plakát

Přízrak (1987) (TV film) 

25.1.2016. Možná jsem ovlivněn neskutečnou nudou a nekvalitou Hollywoodu, ale po zhlédnutí filmů které letos aspirují na filmového Oscara, jsem byl touto detektivkou mile pohlazen. Viděl jsem jí poprvé, a strašně mě to bavilo, Proškovou jsem kdysi četl, má toho hodně v zásobě na dobré filmy, ale ne ty 2013-2015 , to byl debakl.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

No možná nebudu zcela objektivní, nedostal jsem se přes čtvrtý díl, třeba se něco změní, ale podle mě toto pojetí příběhu o Escobarovi je zralé spíš na dvouhodinový film, než desetidílný seriál, čekal bych to víc do hloubky, rozpitvat jeho myšlenky atd. Takhle je to po dvou celkem slušnejch dílech nějak pořád stejný, nudný, rozhodně nemám sílu na dalších 5h stříleček v Bogotě, bez valných myšlenek.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Nejdřív jsem viděl film, a nebyl jsem z něj moc moudrý, pak jsem si půjčil knihu a nebe a dudy, kniha má pouze 10 časových střihů a jde pyramidálně časově nahoru a pak dolů. Film je sice profinatočen, ale nepostihl ideu knihy, asi 150 střihů sem a tam v čase je mimo mísu. Díky sprznění knihy dávám jenom 30% Navíc v knize není skoro žádná akce, je antiutopistický román, to bratři Wachowští si z něj udělali akční hloupost, mrzí mě Tom Tykwer , po roku čekání na další skvělý film od něj přijde tato hrůza..

plakát

Gynekologie 2 (2007) (seriál) 

Projížděl jsem tvorbu Čtvrtvníčka, a tahle akce je rozhodně vtipnější než Soda, dávám 85 procent, skoro v každým dílu jsem se hodně zasmál, škoda tý metráže (cca 6min ), pořád u compu. Navíc mě těší pohled katolíků nemající smysl pro humor, ti asi hodně vytrpěli, tak dám 5 hvězd, jako jediný.

plakát

Den poté (1983) (TV film) 

Srovnání dvou klíčových filmů o atomové válce v době studené války jasně bodujou " Vlákna" jako totálně děsivě natočený televizní film, Den po té je slabý skoro až trapný odvar, no Hallywoood, spíš film do kina než pro inteligentně smýšlejícího televizního diváka, překlepnul jsem se, dal jsem tři hvězdy, ale myslel jsem 30%. Ten kdo neviděl " Vlákna " a tuto hloupost dobře ohodnotil, tak má velký deficit ve filmovém vzdělání.

plakát

Mluv s ní (2002) 

Nejlepší film od pana génia Almodovara, jeden z mála filmů co vám zůstane v hlavě několik let, asi nejlepší podnět jak věřit a nevzávat se naděje. Trochu mě mrzí ta sebevražda na konci filmu, to musím brát jako režizérskou onanii, nezdálo se mi to logický, ale možná jsem to nepochopil. Každopádně musím napsat jenom 90%.

plakát

Prodané životy (1957) 

No na tu dobu hodně podařenej film, kdysi jsem ho viděl a pak se po něm slehla zem, nepamatoval jsem si název a nemohl ho nikde sehnat, ale shodou okolností jsem na něj kápnul, a dost kámošů bylo nadšenej. Nezapomínejte, že jde o film z roku 1957, v té době jezdily auta ve studiu, teda spíš stála, a na zadní skolo se promítal děj, Každej hlupák typu "dobytka" se bude smát, nepochopí, že technicky je to jiná doba, podobný mi přijde třeba film " mzda smrti ", kde hraje skvěle Montand, taky rok 1957, mě tahle doba Hollywoodu přišla asi nejlepší, navíc Horrory mistra Hitschcoka, já osobně jako poslední silnej film ameriké provenience beru Magnoliu, rok 2000, pak se zasekli, hnus a nuda.m.

plakát

Vražedná stěna (2008) 

Neskutečně podařený dílko, kdysi jsem u filmu pracoval, ale to bych nevěřil, že je možné toto natočit, ti horolezci jsou asi fakt horolezci, to by herec nedal, a ta scéna jak Andy prosí o život je srdcervoucí, rozhodně nejlepší horolecký film všech dob, zásadně nesouhlasím z názorem verbala, dost by mě zajímalo co je to za člověka, na pivko bych s ním teda určitě nešel, dost primitiv.

plakát

Čistá duše (2001) 

Tuhle lahůdku jsem si dal asi tak patnáckrát. Schizofrenie či paranoia je velký téma, tady je zpracováno věru luxusně, navíc Nash je genius, teorie her mě jako matematika dost oslovuje. Dávám čistých 100 procent, nemám problém, momentálně je Hollywood v krizi, oscary 2014 jsou naprosto tragický, nevím kdy v budoucnosti tu stovku splaším.