Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (572)

plakát

Démon (1972) 

Sám o sobě dostatečně děsivý příběh navíc získává na atmosféře díky zajímavě stylizovanému pohybu loutek a drásavé hudbě. A závěrečná pointa je až nepříjemně ze života...

plakát

Ruka (1965) 

Vytvořit na tak malém prostoru tak působivou alegorii o zničujících praktikách totalitních režimů a navíc v době vlády komunismu si zaslouží obdiv.

plakát

Manželství po italsku (1964) 

Čekal jsem konverzační komedii, dostal sice výtečný, ovšem značně depresivní a temný příběh o lásce a nenávisti. Hlavní devizou snímku není ani tak precizní režie či skvělý scénář, ale zejména vynikající hlavní herecké duo. Mastroianni vystupuje jako uhlazený, na vzhled si potrpící svůdník, kterému divák uvěří veškeré emoce, od smutku a neštěstí přes obvyklou familiérnost až po závěrečný neklid a nejistotu, zatímco Sophie Loren hraje svojí Filumenu jako navenek zamilovanou a navní slečnu, ze které se postupně vyklube tvrdá a cílevědomá žena, která je mnohem větší osobnost než navenek suveréní Domenico a je to právě ona, jenž si postupně ukradla moje sympatie a po celou dobu filmu ji fandil. Ač se mi dostalo jiné podívané, než jsem čekal, tak nakonec jsem jen rád a po delší době mohu s klidným svědomím udělit zasloužený plný počet hvězdiček.

plakát

Always sančóme no júhi (2005) 

Po dlouhý době film, který se mi skutečně dostal pod kůži, film, kdy jsem se smál při humorných momentech a zadržoval slzy u smutných, kdy jsem postavám přál štastný konec a držel pevně palce až do odkrvení a když film skončil, tak jsem tleskal a přál si pokračovat ve sledování osudů sice na jednu stranu pitoreskních, ale na druhou ohromně sympatických a uvěřitelných postav a nejlépe ze všeho je už nikdy neopustit a žít vedle nich. Filmová krása...

plakát

Plynové lampy (1944) 

Plynové lampy bych povinně pouštěl všem těm, co si myslí, že staré filmy nemají co nabídnout. Brilantní a řádně mrazivý thriller, kterému kraluje úchvatný Charles Boyer, úžasná Ingrid Bergman a do šera osvětlovaného pouze mihotavým plaménkem plynových lamp zahalený dům. Filmová lahůdka.

plakát

FLCL - Season 1 (2000) (série) 

Tomu nerozumím. Vůbec jsem Furi Kuri nepochopil, většinu času jsem pouze zíral na obrazovku s otevřenou pusou a vykulenýma očima, a přesto jsem se neskutečně bavil a chtěl bych víc dílu. A ještě víc. A víc. A chci mopeda a Haruko a kytaru a... Prostě Furi Kuri!!! :-)

plakát

Tetsuo (1989) 

Tak asi takhle si představuju peklo... Tetsuo vypadá jako něco mezi šíleným hudebním klipem k nějakýmu industriálu, nefalšovaným hororem (scéna v metru, kdy úředníka začne pronásledovat chodbama žena s podivným pařátem je zatraceně děsivá) a zhuleným snem surrealistického umělce. Mimořádně působivý a rozhodně nezapomenutelný zážitek.

plakát

Pavoučí lilie (2007) 

Jeden moc chytrý člověk kdysi řekl, že nejtěžší ze všeho je osamělost, neboť zatímco vše ostatní je pouze provizorní, tak osamělost trvá a je den ode dne těžší a těžší. A právě o ní Ci qing vypráví tak působivě, že mě několikrát dojmula takřka k slzám. Už dlouho se mi nestalo, abych film tak prožíval a pomalu se modlil za šťastný konec. Krásný a mimořádně působivý film.

plakát

Revizoři (2003) 

Brilantně natočený snímek o boji člověka se svým strachem a o jeho postupném vnitřním přerodu. Antal hrdinu situuje do uzavřených prostor metra, kde ho ve vizuálním stylu, jenž mi připomínal Bekmambetovu Noční hlídku, nechá pracovat jako revizora po boku mnohdy neuvěřitelně vyšinutých jedinců ve stylu kolegy, který když se pořádně rozčílí, tak upadne do spánku a nic si z toho pak nevybavuje. Jedná se zde o otevřené dílo, které nechává divákovi naprostou svobodu pro rozšifrování filmu a jeho významu a tak si každý ve výsledku na film aplikuje své znalosti a životní zážitky a v jejich rámci si film vyloží.

plakát

Uzumaki (2000) 

Uzumaki vypadá jako kdyby ho natočil David Lynch na tripu. Šílená a bizardní psycho jízda, která mě naprosto převálcovala, změnila moji představu o tom, jak má vypadat skutečně podivný film a málem mě o půlnoci donutila vyluxovat si důkladně pokoj, abych předešel možnosti, že mi do ucha vleze pekelně dlouhá stonožka.