Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (573)

plakát

Džúbei ninpúčó: Rjúhógjoku hen (2003) (seriál) 

Prostá fantasy rubačka beze snahy o jakýkoli hlubší přesah nabízející kromě spousty řádně krvavých soubojů občas zajímavě použitou hudbu a velké spektrum nápaditě vymyšlených démonů, kteří mi mnohdy připomínali stvoření ze hry Final Fantasy VII. Lepší 2*.

plakát

Inujaša: Tenka hadó no ken (2003) 

Díky tomu, že jsem viděl pouze asi 10 dílů seriálu a žádný předchozí film, my občas unikaly souvislosti, ale jinak skvělá zábava s výborným hlavním hrdinou, kterým Inuyasha bezesporu je. Panovačný, tvrdohlavý a ješitný polodémon, který díky lidské matce cítí lidské emoce, což ho pochopitelně pěkně štve a tak se to nepříliš úspěšně snaží zastírat, je nesmírně zábavný a prostě jsem mu musel držet palce.

plakát

Kaleido Star (2003) (seriál) 

Sora a její kamarádky musejí tvrdě trénovat, aby se prosadili v akrobaticko-divadelních představeních slavného souboru Kaleido Stage. Příjemný seriál vkusně kombinující infantilní humor(např.překonávání strachu pomocí výcviku u praštěnýho kung-fu mistra) a dojemné scény(Leiliny narozeniny).

plakát

Lepší je žít (2003) 

Toho, že na světě žijou lidé s problémy, oproti kterým se ty mé zdají nicotné, jsem si dobře vědom. Ovšem vzhledem k tomu, že mi dokument o rodince, jež kdesi v zapadlém koutě Číny bojuje s nemocí AIDS, kterou mají až na jednu výjimku všichni členové, žádnou jinou informaci nepřinesl, tak ho kladně hodnotit prostě nemůžu. Až se zase budu kvůli nějaké malichernosti deptat, tak si na ně stejně ani nevzpomenu. Slabé 2*.

plakát

Mummo (2003) 

Notnou dávkou černého humoru okořeněný příběh o jedné staré paní, která kvůli své nové lásce uzavře dohodu se samotnou Smrtí.

plakát

Propad do temnot (2003) 

Nápad s vraždící zubní vílou je tak kouzelně pitomý, až z toho mohl být vážně zábavný film, nebýt toho, že jak scénáristé, tak režisér jsou neskutečný patlalové a nejradši bych na ně za trest poslal vílu. Někdo by jim měl vysvětlit, že dobrý horor potřebuje takový drobnosti jako napětí a atmosféru, u který se člověk bojí i zvednout ze židle, takže rytmus několik minut nudy / baf a tak dokola až do strašně trapnýho konce prostě nestačí. Filmům od Liebesmana se příště vyhnu, těch 85 minut jsem totiž měl raději strávit příjemným spánkem.

plakát

Przemiany (2003) 

Przemiany jsou prodchnuty zatrpklostí, nenávistí a zlobou. Nic jiného film divákovi nenabídne, každá jednotlivá scéna tím je prosáklá až na kůži. Ovšem pro patřičně silné zapůsobení by byla potřeba i kapka kladných emocí, v jejichž odrazu by všechna ta hořkost vynikla a správně zarezonovala. Možná by pak film zanechal na duši diváka výraznější šrám než pouhou vzpomínku na pěkná ňadra hlavní hrdinky.

plakát

Revizoři (2003) 

Brilantně natočený snímek o boji člověka se svým strachem a o jeho postupném vnitřním přerodu. Antal hrdinu situuje do uzavřených prostor metra, kde ho ve vizuálním stylu, jenž mi připomínal Bekmambetovu Noční hlídku, nechá pracovat jako revizora po boku mnohdy neuvěřitelně vyšinutých jedinců ve stylu kolegy, který když se pořádně rozčílí, tak upadne do spánku a nic si z toho pak nevybavuje. Jedná se zde o otevřené dílo, které nechává divákovi naprostou svobodu pro rozšifrování filmu a jeho významu a tak si každý ve výsledku na film aplikuje své znalosti a životní zážitky a v jejich rámci si film vyloží.

plakát

Underworld (2003) 

Za určitý filmy by měli tvůrci dostat nejlépe trest smrti, či alespoň minimálně zákaz činnosti, což by mi po tom utrpení způsobeném sledováním té hrůzy poskytlo malý pocit satisfakce. Ani vlastně nevím, co Underworldu vytknout první, jestli příšerný příběh, hemžící se nelogičtnostmi extrémního rázu a dialogama na úrovni žvatlání nemluvňat, herecké výkony, kdy víc charismatu než sado-maso latexová královna Kate Beckinsale má i uslintaná tlama hafana, co by na svůj smradlavý dech potřeboval zbrojní pas, a to nemluvím o Speedmanovi, o tom se slušně prostě vyjádřit nedá, a nebo třeba o režii, kterou by líp zvládl i lidoop po lobotomii. Děs, hrůza a jeden z aspirantů na titul nejhorší film, co jsem kdy viděl.

plakát

Výplata (2003) 

Klasický schéma drsňák společně s na patřičných místech velmi vyvinutou krásnou slečnou zničí zločinnou korporaci, co chtěla zničit svět mám docela rád, ovšem hlavní hrdina musí mít pořádný charisma, svaly a pověst ve stylu "kdyby potkal boha, zkopal by ho do kuličky" či nějak tak, prostě takovou, před kterou se záporáci klepou už od začátku. Rozhodně to nemůže být hrdina jakýho ve Výplatě představuje Ben Affleck, o kterým se vždycky prohlásí "je to pouhý inženýr, žádný superagent" a on vzápětí na motorce zlikviduje vražedný komando, aniž by se zapotil a zdatně mu v tom sekunduje nesympatická slečna v podání Umy Thurman, který to vůbec nesluší a která má sice být obyčejná bioložka, ale zlý hochy likviduje levou zadní. Navíc akční scény za nic nestojí, časy, kdy Woo točil geniální věci jako oba Lepší zítřky či Hard Boiled jsou bohužel nejspíš nenávratně pryč, takže vlastně není důvod, proč s Výplatou ztrácet čas.