Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 112)

plakát

Imperium (2016) 

Když člověk zkousne fakt, že Harry Potter by mezi neonacisty proklouzl asi stejně přirozeně, jako Zdeněk Troška do Oskarové nominace za nejlepší cizojazyčný film, jedná se o velice autentický a uvěřitelný film o tom, jak blízko může být lidská společnost od hrozby v podobě moderní rasové vojny, můžu Vám říct, že po skončení filmu mi bylo celkem špatně.............moje hodnocení = 7,5 z 10.

plakát

Jako nikdy (2013) 

Jedním slovem - hustý ! Drsný film, mapující konec života a umírání jednoho velkého umělce a taktéž unikátního zjevu v hodně uvěřitelném provedení Jiřího Schmitzera, kterému zdatně sekundují "ošetřující" herečky Špalková + Medvecká. Film si na nic nehraje a je filmovému diváku servírován bez pozlátka................moje hodnocení = 8 z 10.

plakát

Božská Florence (2016) 

Film, který si podobně jako mnozí ostatní hodnotitelé vůbec nemusím nechat uležet v hlavě - mě se to naprosto trefilo do mého šálku čaje. Meryl Streep už po několikáté zdatně dokazuje, že nemá absolutně žádný problém dělat si legraci sama ze sebe. Její falešný a přehrávaný zpěv byl skvostný, především při scénce sehrávání se s novým pianistou jsem registroval nekontrolované záchvaty smíchu - a pianista, který Florence dále doprovází, je vskutku obrovsky milé překvapení. Pan Helberg, všem jistě velice dobře známý ze série BBT, tu svým naivním a stydlivým projevem uťáplého umělce doslova šokuje a exceluje. No a Hjů, pro mě odjakživa pan herec s velkým H tu naplno dostává svému umu. Celé je to tak neskutečně příjemné, že to prostě musí chytnout za srdce, určitě si někdy v budoucnu udělám ještě čas a rád se na tento milý snímek podívám.................moje hodnocení = 9 z 10.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Příjemná tuzemská záležitost, jenom škoda, že od poloviny filmu, jako by s režií pomáhala jinak zručnému Bajgarovi snad Poledňáková, nebo ještě nějaká horší osoba. První polovina snímku má spád, originální humor, film příjemně plyne - potom se ale akce střídá s trapností ve stylu "musíme tam toho humoru a nereálných situací narvat co nejvíce". Každopádně trio Bartoška + Balzerová + Vilhelmová nezklamalo, příjemným překvapením se pro mě stal Kohák a především jihlavský rodák Pavelka, jenž tu svým třeskutým a nevybíravým slovníkem čeří jinak hodně stojaté vody druhé poloviny a závěru.................moje hodnocení = 6 z 10.

plakát

Vzpomínky na Manhattan (2014) 

Podobně jako ve filmu Magic of Belle Isle, kde Freeman taktéž exceloval, byl jsem svědkem zase a znovu naprosto hřejivého lidského filmu, kde se člověk jenom hodinu a půl blaženě usmívá a těší se nad hereckým nadstandardem tohoto pána, navíc skvěle doplněného výbornou Diane Keaton. Takové stárnutí bych chtěl jednou zažít...................moje hodnocení = 9 z 10.

plakát

Careful What You Wish For (2015) 

No prosím, ještě že mám v oblíbených uživatelích toho strejdu Verbala, jinak bych se k podobným filmům jenom těžko dostával - film, který se asi nikdy nestane příliš známým v široké filmové veřejnosti ale mile překvapuje svojí ryzí jednoduchostí a úderností - inteligentně vyprávěná kriminálka se sympatickými hrdiny a pěknou sviní (pěknou jako pěknou, ale zároveň i pěknou jako pěknou), která ve finále smlsá všechnu kaši. Exteriér filmu má zhruba 500 metrů čtverečních a tvůrci filmu dokazují, že i za málo pěněz se dá stvořit pekelná muzika...............moje hodnocení = 8 z 10.

plakát

Rudá Sonja (1985) 

Poměrně nepovedené historické zpracování ve stylu Conan series....sice jsem byl jako kluk z Brigitte totálně v prdeli, ale už tehdy mi docházelo,že je to jen mizerné béčko s nulovým scénářem..................moje hodnocení = 2 z 10.

plakát

Vlak do Pusanu (2016) 

Busanhaeng je rychlovlak, mířící na své obvyklé trase ze Soulu do Busanu. Poté, co do něj nastoupí dívka, jež se chová jako něco mezi epileptikem a člověkem trpícím touaretovým syndromem, je jasné, že věci naberou nečekaný spád...máme tady další ze zástupu zombie-filmů, jehož se zrovna nyní chopili s bravurou sobě vlastní Korejci. Předem říkám, že nejsem rasista, ale prostě si nemůžu pomoct - zombíci v podání asijských (jinak ale určitě velice šikovných) herců jsou prostě v 80 % situací k popukání - ještě štěstí, že nemluví, to by byl konec. Zombie tématiku nikterak nevyhledávám, tady mne pouze zaujal vysoký rating a některé zdejší komentáře, jinak bych ale film hodnotil jako naprostý průměr, který má sice poměrně silný lidský příběh (spoiler - dojemné loučení infikovaným otcem s jeho malou dcerou v závěru - konec spoileru), na druhou stranu ho ale pro mě sráží dolů fakt, že všichni účinkující jsou asiaté. Korejských filmů jsem viděl hodně a líbí se mi, zombie náměty ale prosím pro příště vynechat...................moje hodnocení = 6 z 10.

plakát

Charlieho farma (2014) 

Charlieho farma je prototypem filmu, když se řekne: "chci vidět brutální vyvražďovačku bez jakékoliv kaše okolo". Máme tu typický děj pro typicky béčkový masakr - partička mladých lidí ( i když o tom tlustoprdovi, co vypadá jak 40 letej strejc a Taře Reid, která díky své anorexii už nemůže skoro ani mluvit, by se měl termín "mladí lidé" používat hodně s rezervou) se vydá na farmu, kde kdysi došlo k neblahé události a retardovaný synek (mimochodem pěkný hovado) jaksi dokázal rodinný masakr přežít. Nyní si žije pěkně pod farmou (toho času nový turistický checkpoint), takže nemá nouzi a může se tak naplno věnovat svému koníčku (obzvlášť brutální zabíjení a následné znetvoření lidí všech věkových kategorií, věku a rasy). V závěru všichni umřou, takže konec dobrý, všechno dobré...................moje hodnocení = 7,5 z 10.

plakát

Letopisy rodu Shannara (2016) (seriál) 

Dokoukány tři díly a dál už nějak nebyla síla. Nikdy jsem neviděl delší než desetiminutovou pasáž ságy Stmívání, ale jsem pevně přesvědčen, že Letopisy rodu Shannara jsou určeny právě pro příznivce této série, jejichž ročníky narození se povážlivě blíží číslu 2000, nebo jej už dokonce přeskočily. Herecky nevýrazné, dějově umleté a jediná věc, která mě dokázala při jakés-takés pozornosti udržet do konce 3.dílu je přítomnost herce Manu Bennetta, jakožto druida, jež byl dávno považován za mrtvého, ale najednou se zjeví, aby pomohl hlavním hrdinům znovu uvěznit démony...................moje hodnocení = nehodnoceno.