Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 111)

plakát

Wind River (2017) 

Wo-hoooo! Pro mě zatím nejlepší počin za rok 2017. Film, který si pomalu plyne, ničím se zvlášť neliší od ostatních a najednou Vás ochromí brutální zápletkou a ukázkou toho nejhoršího, čeho je lidský jedinec schopen. Renner se mi tímhle vystoupením "odškatulkoval" a od této chvíle ho považuji za kvalitního herce...Hlavní zápletka filmu, sama o sobě brutální a nepochopitelná je ještě hnána smutnou minulostí hlavního protagonisty a celé dohromady to dává neskutečně reálně vykreslené drama, zasazené do nehostinné krajiny, která člověku na optimismu taky příliš nepřidá. Takový film se musí vidět, není nástroj, kterým by se daly popsat pocity, které se v hlavě honí při závěrečných titulkách.................moje hodnocení = 9,5 z 10.

plakát

S nasazením života (1993) 

Jednou z filmových povinností pro filmového fajnšmekra je bezesporu i tenhle kousek, který jsem shlédl poprvé teprve včera, téměř 25 od jeho natočení. A film je to dobrý. Typické drsné a svérázné herectví Clinta Eastwooda je tu doplněno parádně úchylným až slizkým Johnem Malkovichem a jako vždy okouzlující Rene Russo. Pokaždé, když sleduju film, ve kterém Clint hraje, nebo který natočil, se daleko lépe dokážu ztotožnit s dějem a s pocity, které jednotliví herci prožívají, všechno je to takové přirozené a nestrojené..................moje hodnocení = 8 z 10.

plakát

Život po životě (2010) 

Ani ryba, ani rak - film který se těžko popisuje, těžko vysvětluje, ale stylem svého vyprávění a mysteriózním nádechem upoutá, navíc s příjemnými hereckými charaktery a pod taktovkou pana režiséra...............moje hodnocení = 7,5 z 10.

plakát

Jesse Stone: Ztracená nevinnost (2011) (TV film) 

Tak jsem konečně díky televizi taky čuchnul k tomuhle chmurnému detektivovi, který krom zločinu bojuje taktéž (a především) se svými kostlivci ve skříni. Jak tu tvrdí mnozí, je něco kouzelného na Tomu Selleckovi, co filmového diváka upoutá (byť přesně nedokážu říct, co přesně to je). Jeho počínání od ničeho k ničemu, doplněné společností čtyřnohého kamaráda a hezkou surovou přírodou je koukatelné a neurazí. Je to takový ten typický příklad lidského, společností vyděděného člověka, který ve svém počínání nemůže ustat, aby konečně našel svůj vnitřní klid, který ale nepřichází........................moje hodnocení = 6,5 z 10.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

všechny moje pocity shrnuje slovo Úchylárna............ moje hodnocení = 4 z 10.

plakát

To (2017) 

tak se "TO" konečně povedlo !! Musím tleskat ve stoje, protože jsem do poslední chvíle byl přesvědčen o tom, že tahle knížka prostě nelze kvalitně zfilmovat. Velkým štěstím je, že to tvůrci pojali jako chapter 1, tudíž mají alespoň prostor nic nezanedbat. Zlo, které se skrývá pod Derry a je metaforicky znázorněno v podobě klauna (mimochodem děkuji panu Skarsgardovi za bezesnou noc), číhá a čeká na svou příležitost. Hlavní část hereckého ansámblu, tzn. děti, byly vybrány na 100 % a celé to dává dohromady výborný psychologický ne zcela tradiční horor, a po pravdě nechápu, co dělalo v kině asi 50 teenagerů, jež po skončení mohutně rozebírali, co to bylo za píčovinu ten zmalovanej klaun. Kdo nikdy nečetl mistra Kinga, nemá na tomhle filmu podle mě co dělat. Minimálně nebude schopen udělit plné hodnocení. Já jsem nadmíru spokojen, bylo to mrazivě výborné a mrzí mne, že chapter 2 má být až v září 2019..ale kdo si počká..............moje hodnocení = 10 z 10.

plakát

7 životů (2017) 

Excelující Noomi Rapace v jedinečné sedmiroli v z poměrně reálně vykreslené, ne zcela pozitivní vize budoucnosti..................moje hodnocení = 7,5 z 10.

plakát

Psí poslání (2017) 

Dojička lidských emocí v pozitivním slova smyslu. Stejně jako u Hačika zase Lasse (rým haha) potvrdil, že si s tímhle pro někoho kýčovitým tématem dokáže poradit s grácií a pakliže má cílový divák správnou náladu, nemůže být zklamán. Závěrečné psí kusy s Dennisem Quaidem podle mě rozpláčou i největší tvrďáky.................moje hodnocení = 8 z 10.

plakát

Jak přicházejí sny (1998) 

Nutno podotknout, že náběh filmu sliboval kvalitně-depresívní emotivní podívanou a taky si slušně s diváckými pocity ze začátku hraje. Pak se ale všechno zlomí, a jakmile se Williams dostane do nebe, jež je znázorněno jako oživlé obrazy jeho truchlící manželky, jde bohužel všechno z kopce. Úvodní pocit z pestrobarevného pojetí, kde kýč je na místě a divák ho ocení, záhy vystřídají smíšené obavy a posléze celý ten psycho-barevný vzor začne i nudit (a možná chvílemi i srát). Williams je borec a jenom díky němu je tenhle film nakonec možná průměrnou podívanou, která měla rozhodně daleko větší potenciál a vyhrát si více a citlivěji se stylizací nebe a pekla byl podle mě základní kámen filmu, který se podle mě nepodařilo položit..................moje hodnocení = 6 z 10.

plakát

Vzpomeň si (2015) 

Já jsem si to myslel hned, že to takhle dopadne !!! I přes fakt, že hlavní protagonista není ten, za kterého ho všichni považují, mu neubírá sympatií a lidského soucitu, co si musel na své cestě absolvovat, aby došel na konec své mise a zjistil hrozivou pravdu - ať tak či onak, závěr by byl pokaždé stejně emotivní a frustrující. Vyzdvihnout je třeba především herecké výkony hlavního představitele, kdy v pokročilém věku postoupil takové složité a vyčerpávající téma, pocit soucitu mě neopustil po celou stopáž.....................moje hodnocení = 9 z 10.