Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (423)

plakát

Lepší než my (2018) (seriál) 

Je celkem překvapení, že ruská verze robotí family-story těžce nakopala zadek jak švédskému zástrčkovému originálu Äkta människor, tak i pozdější bezkrevné americké verzi Humans. Libtardi z toho musí být pěkně vzteklí. Ostatně jeden už běsní i tady. :-D Během všech 16ti dílů seriál suverénně udržuje diváky v napětí a jednotlivé postavy působí velmi životně - každý je tak trochu sviňa, a tak to má byt. Český název je (jak je v kraji zvykem) poněkud debilní - nechápu, proč naši distributoři otrocky okopírovali název podle poměrně mizerného anglického překladu - doslovný překlad ruského originálu "Lepší, než lidi" je mnohem přesnější.

plakát

Ovečky Boží (2019) (seriál) 

Tak takhle by to nešlo, soudruzi!!! Jen jeden jediný černoch, a to ještě jen jako vedlejší postava, která během seriálu ani jednou nepromluví??? Ani jeden transgender, dokonce ani obyčejná lesba nebo gay??? Zato pořád samé kříže a křesťanství. Koho z dnešních pokrokových lidí to zajímá? Kde je nějaké varování před zkázou zemského klimatu? A kde jsou naši přátelé muslimové???? - - - - - - - Skvělé a pocitově velmi hluboké drama, pro mě letos nejlepší miniseriál, jaký jsem viděl. Opravdu boží.

plakát

Noční závod (2019) (seriál) 

Naprosto ultimátní nářez - mix road movie a zombie horroru s dokonalým 80kovým soundtrackem (Eurythmics - Sweet Dreams, Gary Numan - Cars, Visage - Fade To Grey, Communards - Don't Leave Me This Way, A-ha - The Sun Always Shines On TV, Killing Joke, Joy Division atd. atp.). Můžete hádat, jestli se Seanu Fazolkovi povede přežít aspoň až do konce série - jako ve Hře o trůny. Roli tu má moc pěknou - naprosto vymaštěnej agresivní pedofilní psychopat mu jde vyloženě "k pleti". Bacha na spojlér: Obsahuje taky nejlepší porodní hlášku za posledních 10 let: "Připadám si, jako když se snažím vysrat kopačák". :-D

plakát

Talk show Jiřího Ovčáčka (2019) (pořad) 

Milí havloidní Kund(er)ové! Jelikož jste z hodnocení TV pořadu opět udělali ideologickou exhibici chudých duchem, i já se přidávám se svým hodnocením, aniž bych viděl jedinou minutu. Jen tak - z principu. F*** EU, F*** Merkel a všechny sluníčkáře poslat do Afriky, ať konečně přestanou prudit tady a pomáhaj tam, kde je to opravdu potřeba. Amen.

plakát

Durrellovi (2016) (seriál) 

Pohoda, Řecko, super foxteriéry. Rodinka občas na pěst - všichni - ale to byl účel. Nakonec z nich opravdu nejlíp vyšel Lugareciin střílející oblíbenec Leslie - je takový nejuvěřitelnější. To neznamená, že by ostatní byli špatní - naopak. Spiros, Theo, pelikán i sova pálená super. Jisté výhrady mám k zmalované ovci, jednak byla strašně toporná a druhak mi ta její počmáraná vlna přišla už malinko za čárou. Seriál má ovšem jednu zásadní vadu: Má jen 26 dílů. Ach jo....

plakát

Dark (2017) (seriál) 

Dark je největší mystérium od dob zjevení Twin Peaks. Výtečný casting (všichni herci jsou přesně tak hnusní, jako jejich postavy), naléhavá, místy přímo kulervoucí hudba, dokonalá kamera, suverénní a až mikroskopicky přesná režie... Nejdůležitější je ovšem atmosféra, která by se dala krájet a v neposlední řadě schopnost autorů vodit si vás pěkně dokolečka až do dalšího a dalšího naprosto šíleného a nečekaného cliffhangeru. Po první řadě jsem byl opatrně nadšený, po druhé řadě mám husí kůži jako pralinky a přímo se třesu na řadu třetí. Bonus pro nepřátele neomarxistického nahrazování bělochů černochy při každé příležitosti (černý finský národní hrdina, černý Achilles, černá malá mořská víla atd. atp....): Ani jeden afroameričan ve Windenu nebydlí! Dneska už je to celkem úleva. Nějaké to LGBT by se samozřejmě našlo - ostatně jsou to Němci. že... Pro mě naprostá dokonalost, a navíc, druhá série je dokonce silnější, než první. Držím palce, aby vydržely nápady a vysoko nastavená laťka ve všech směrech!

plakát

Happy! (2017) (seriál) 

Nejlepší vánoční surovost všech dob a taky jedna z nejlepších adaptací komiksu. Už jen základní story je naprosto šílená (detektiva a otce unesené holčičky při pátrání po ní navádí její imaginární přítel, mrňavý modrý létající jednorožec :-D ) a neméně šílené jsou i některé scény. Ale přitom celý příběh včetně flashbacků drží krásně pohromadě a celý seriál (aspoň v první sérii) spolehlivě táhne a neskutečně baví. Ale pro děti tahle fááák hustá pohádková fantasy opravdu není, je totiž místy ještě drsnější a perverznější, než Santa úchyl. Ale hezky. :-D

plakát

Dunkerk (2017) 

Trestuhodně málo černochů a transsexuálů!! Takhle ne, soudruhu Nolane, s Oscarem rozhodně nepočítejte.

plakát

London Spy (2015) (seriál) 

Pozor, tohle není žádné tuctové LGBT. Verbruggen je mistr thrillerových miniseriálů, což už ostatně dokázal předchozím The Fall s Gillian Anderson. London Spy se valí v podobně pomalém tempu a z pekla vás přes pár okamžíků euforie zatáhne do toho úplně nejhlubšího pekla. Herecké výkony jsou naprosto dokonalé (neskutečné, kolik skvělých herců se v GB rodí) a finále zničující - paranoia toho nejhrubšího zrna. Tak skvělý seriál musí zbaštit i kovaný homofob, není-li opravdu IQ tyqe. Vůbec se neodvažuji odhadovat, s čím přijde Verbruggen příště, ale už teď vím, že se na to hodně těším. Přesto, že z téhle jeho televizní bomby mám depresi a ještě dlouho mi z ní bude běhat mráz po zádech.