Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (423)

plakát

Městečko Pines (2015) (seriál) 

Má vůbec smysl zachraňovat lidskou rasu, byla-li by odsouzena k životu v totalitě? Po nehorázném průseru jménem Sense8 už jsem toho letos od nových mysteriozních seriálů moc nečekal a už vůbec ne to, že jiskřičku naděje mocně rozdmýchá skomírající hvězda kdysi nadějného M. Night Shyamalana - tolik už toho od legendárního http://www.csfd.cz/film/8363-znameni/ dokázal dokravit, že úplně ztratil mojí důvěru. Kvalitu filmů a seriálů podobného druhu měřím tím, jak často mám chuť se během nich dívat na hodinky. Při Wayward Pines jsem úplně ztratil pojem o čase, taková je to jízda. Naposled mě takhle lapil před už skoro 10ti lety v mnohém stále nepřekonaný http://www.csfd.cz/film/226185-pokoj-c-10/, který pro mě dodnes reprezentuje nástup "nových" TV seriálů po zlomu milénia. Tytam jsou uplkané epizodní telenovely 90. let, děj se ubírá netušenými zákrutami a napíná vás na skřipec tak, že se neodtrhnete od obrazovky až do strhujícího finále s šokující tečkou. Nejlepší nikdy nerealizované Frankensteinovo monstrum Matt Dillon jede svou životní roli a všichni ostatní (od jeho rodiny až po fašistického trpajzlíka) jsou minimálně uvěřitelní. Dokonalost.

plakát

Tut (2015) (seriál) 

Romantická dobrodružná pseudohistorická minisérie, která odpovídá historické skutečnosti starého Egypta zhruba stejně jako spaghetti-westerny reálnému "divokému západu" Ameriky 19. století. Za použití propriet a reálných postav z historie si scénáristé vycucali z prstu pompézní a celkem kostrbatý příběh lásky a zrady, ze kterého neodpovídá pravdě nejspíš vůbec nic. To ovšem neznamená, že by nebyl zábavný a výborně zahraný - Kingsley i Siddig jsou dokonalí a na mladém Tutovi mi vadil snad jen jeho lehce romský přízvuk. Jaj, more, slušné... Jen to chtělo trochu prostříhat a zkrátit o hodinu, pak by to bylo až chvalitebné. :-)

plakát

Mallory (2015) 

Jestli si Třeštíková za něco zaslouží ocenění, je to vytrvalost. 13 let randit se závislákem, otravnějším, než je pes mojí sousedky, rozhodně musí být krutý záhul. Věřím, že Helena je milá paní, ale otázka je PROČ podobné martyrium vůbec absolvovat a proč ho zaznamenávat. Snad pro nenapravitelné psychotické masochisty libující si v sebetrýznění nebo pro mimozemšťany - ti by při tom možná ryčeli smíchy a plácali se chapadlama do kolen. Je to jen zbytečné hrabání se ve s*ačkách. Leč oficiální kulturní fronta rozhodla, že přesně tohoto je nám třeba a takhle vypadá skutečná kvalita. Mallory v podstatě vůbec není dokument - ona prostě byla před 13ti lety VyVolená. Nevidím valného rozdílu mezi takovouhle návštěvami slavné filmařky nepochybně pokroucenou "realitou" a tím, co známe ze všelijakých těch takzvaných "reality show" typu "Výměna manželek" nebo tím, co do tupohlavého stáda dennodenně hrne bulvár.

plakát

Atlantis (2013) (seriál) 

Po 1. sérii: Atlantida podle Molotnikova byla BBC zamýšlená jako náhrada za ukončeného Merlina a navzdory místním komentářům taky tak funguje. Není až tak dobrá, ale rozhodně ani špatná (píšu po první sérii, jejíž konec je otevřený přímo mistrovsky). Stejně jako Merlin vychází z bájí a pověstí (tentokrát řeckých), ale jen velmi obrysově - zachovává jen útržky příběhů a dělá si s nimi co chce. Někdy nesedí ani základní charaktery (Medusa jako sympaťačka, Herkules jako tlustý užvaněný alkoholik atp.), ale to je právě jedna z věcí, které jsou na Atlantis zábavné a ve kterých zachází ještě dál, než Merlin. Dokonce na rozdíl od jejího předchůdce hnidopiši hned v prvním díle dostanou polopatické vysvětlení, že se jedná o "jiný svět", tedy alternativní realitu, ne o historický seriál. A přesto jsem se dnes díky strýčkovi googlovi na internetu dozvěděl, že "seriál Atlantis se zabývá starým Řeckem...". Muhehe. :o)))) Po 2. sérii: Už dlouho jsem nezažil takhle dokonalou sebevraždu a už dlouho jsem s takovou úlevou nekvitoval konec nějakého seriálu. Ve druhé sérii autoři udělali ze svěží epizodní fantasy jakýsi trapný pokus o sžíravé rodinné drama. A ten si, milá BBC, můžeš strčit do řiti. Rest In Piss. Atlantis.

plakát

Pomsta (2011) (seriál) 

Nemám rád vztahovky - nechápu popularitu přeceňovaných "Přátel" a nikdy mi nikdo nedonutil k tomu, abych viděl jeden jediný díl Beverly Hills nebo Melrose Place vcelku - vždycky mě stačila čtvrthodina na to, aby se mě z té s*ačky udělalo blivno. Ovšem tuhle nessskutečnou směsici 90210 a Monte Christa posunutou do současnosti jsem si vychutnal celé 4 sezóny - pěkně jednu po druhé vždycky až na konci série 20+ dílů v jednom zátahu. A musím zkonstatovat, že košatější, lepší a napínavější story o pomstě, než byla tahle, jsem v životě neviděl. Je to tak dobrá "pleasure", že snad ani není "guilty". :-D Ne že bych neměl celou dobu pocit, že sleduju dějově značně nadsazenou pohádku pro dospělé (nebo spíš konečně první opravdu dobrou telenovelu), ale výborně zahranou s povedeným castingem (samozřejmě jsou to samí Krasoňové a Krasavy, ale ono to u zazobané smetánky ani jinak nejde - co jim nenadělila příroda, to dodal drahý plastický chirurg) a dějovými zvraty nevídanými dokonce i v dnešním seriálovém světě překombinovaných zápletek. Ano, našly by se mouchy, ale nebudu hnidopich a pálím plnou. Kromě napínavé zábavy a obvyklých frází o tom, jak je pomsta špatná, zbytečná a kazí charakter, totiž "Revenge" nabízí taky mnohem hlubší pohled na věc: CO KDYŽ TO PROSTĚ S NĚKÝM JINAK NEJDE? Jj, jsem přesvědčen, že svině typu Victorie Grayson jsou mezi námi a kulka do hlavy je pro ně jediným řešením. Nebo radši tři. Mmch epické finále (ale to je vlastně celý seriál :-) ) pěkně otevírá šanci na spin-off, docela bych ho Nolanovi přál.

plakát

Flash (2014) (seriál) 

DC nebo Marvel, je to furt do kolečka. A tady lidová pověst přesně předchází realitu: Flash = Arrow pro děcka. Ostatně proč ne - na rozdíl od zeleného lučištníka neustále řešícího pekelná vztahová ho*na je rychlomr*ný Barry aspoň snesitelný. Pokud ho ovšem zrovna nepřijede navštívit tradičně sjetá Felicity... Víkendová odpoledne to jistí, jinak nic, nic a vosumkrát rychlejší meganic.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Po nadějném začátku se třetí sérií celá show zvrhla v totální sranec. Neustálé pinožení se v hloubavých diskusích typu "jsem vůbec dobrý, když někdy musím být zlý" totálně zdevastovalo solidní akční čumendu a obrátilo jí v naprosto nesnesitelný idiotský romantický blábol u kterého už nemůžete brát vážně ani minutu. Opravdu trapné.

plakát

Infini (2015) 

Téměř dokonalý nízkorozpočtový akční sci-fi thriller, zatraceně působivý a bez okoukaných superhvězdných xichtů. Klokani se vyznamenali! Na minimálním prostoru s několika málo figurami vytváří tak drsnou a dusnou atmosféru, jakou uvidíte v málokterém současném filmu. Přesto, že jeho tempo je místy až agonické a krví se opravdu nešetří, najde se v tomhle napínáku i špetka filozofie a zdravého pozitivismu. Pravda, ten Slipstream ani APEXy vám nikdo pořádně nevysvětlí, ale to je vlastně dobře, ostatně podobné nebo téměř stejné rekvizity fanda science fiction už dávno zná odjinud a jejich zapojení v ději působí naprosto koherentně a přirozeně. Infini je určitě jedno z nejpříjemnějších filmových překvapení roku 2015 - nečekáte nic a dostane se vám za málo peněz spousta super muziky. Palec nahoru a klobouk dolů!

plakát

Lovci zločinců (2011) (seriál) 

Konečně zase jeden výborný paranoidní seriál s prvky sci-fi! A když se ve druhé sérii přidá belgický ovčák, slyšící na jméno Medvěd a reagující jen na povely v holandštině, dokonáno jest. :o))) Po 4.sérii: Ať si masa běsní s draky, Tyrionem a krvavými hrami o trůny - pro mě je TOHLE nejlepší seriál desátých let. Snad jen škoda debilního českého překladu názvu. Jako obvykle. Zvedám na ****** B-)

plakát

Hacker (2015) 

V očekávání pitomoučkého sóla pro blonďatého Thora, které může ukojit maximálně nadržené samice, toužící po tom, aby mohly žvýkat poch*anou slámu, co má Hemsworth na ovaru, jsem tenhle film málem úplně vypustil. A byla by to celkem škoda, protože blonďák neblonďák je to poměrně výživný a zajímavý thriller - navíc i celkem fikaně natočený (místy rozostřený obraz, záběry "za sloupem" atp.). Nejslabším článkem je pochopitelně čumáčkoidní milášek žen v hlavní roli, ptže na hackera, vládou podmínečně vytaženého z lochu prostě nevypadá ani když zahodíte kontaktní čočky. Jinak za jedna. Mínus. :-) P.S.: Není už ta kombinace blonďák + asiatka trochu klišé? Jako by to nestačilo v reálu.....