Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (8)

Black Books

Black Books (2000)

Bernard Black mě naučil pít červené víno, to mu do nejdelší smrti nezapomenu.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Nemám to slovo ráda, ba to přímo nenávidím, ale tady je na místě - Červený trpaslík je kult. Vše důležité už tu bylo řečeno, takže se nebudu opakovat. Ovšem za ta léta, co tenhle britcom sleduji (opakovaně, neustále, do zblbnutí), jsem vypozorovala zvláštní jev: Všichni, kdož tenhle seriál zbožňují, ho viděli poprvé na střední škole. Uskutečnila jsem tedy takový experiment: Z populace jsem vybrala vzorek dospělých (jakože nad 30 let) lidí a promítla jim první díl. 50% lidí nechápavě zíralo, dalších 40% se rozběsnilo, cože to je za hovadinu a zbylých 10% usnulo. Z tohoto výsledku lze vyvodit mnoho závěrů, mě napadl jen jediný: Červený trpaslík je absurdní šílenost, jehož genialitu ocení jen emočně labilní adolescenti, kteří jsou tímto duševně poznamenáni a formováni a toto vychýlení z normy se s nimi táhne až do pozdního věku. Jediným lékem na tuto duševní úchylku je šetrná lobotomie či v lepším případě 2 hodiny BK. Pozn.: Výsledky výzkumu jsou neobjektivní, vykonstruované a v žádném případě neodpovídají realitě. Děkuji.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

ICH-BIN-EIN-NERD! Úžasná záležitost, po Black Books další Linehanův masterpiece. Asi ne pro každého, mě to ze začátku taky nesedělo, ale jakmile člověk překoná první sérii a zvykne si na chování postav, tak ho to zaručeně dostane. Kupodivu to vážně není moc o IT, jak tady už poznamenala řada uživatelů, ale to vůbec nevadí, konverzační a situační humor je brilantní.

Father Ted

Father Ted (1995)

A do třetice zase bomba! Britcomy Grahama Linehana jsem viděla pozpátku, začala jsem Black Books, pokračovala IT Crowd a skončila u Father Ted. A ač vím, že humorem Black Books už nikdy nic nepřekoná (pokud se spojení dvou géniů Morana a Linehana nebude v budoucnu opakovat), tak ale musím uznat, že Father Ted se svou kvalitou vyrovná IT Crowd a v mnohém předčí jiné "top" britcomy. Katolická církev je vděčné téma, charaktery hlavních postav jsou vybroušeny k dokonalosti - Dougal je ultimátní blbeček s rozumem desetiletého retardéra, otec Jack je zase senilní zahnívající prasák s notnou dávkou lstivosti (je-li jí zapotřebí, aby získal chlast) a otec Ted je prostě chudák, který se snaží zachovat si alespoň špetku zdravého rozumu (s větším či menším úspěchem). Pokud trpíte větší než malou mírou infantilnosti a netrápí vás nedostatek nadhledu, tak si tuhle nádhernou úchylnou blbinu užijete do sytosti. Jako já ;)

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (1995)

Asi nejvěrnější knižní adaptace, co jsem kdy viděla. Herci byli vybráni naprosto perfektně, nedovedu si představit nikoho lepšího. Dlouhá stopáž vůbec nevadí, pro nás "austenofily" je důležitá každá věta v knize, tudíž jakékoli krácení je na škodu. Dokážu pochopit, že je to pro někoho, kdo předlohu nečetl (nebo četl a nijak zvlášť ho nenadchla) možná trochu zdlouhavější, ale já si každou scénu dokonale vychutnala. A ač jsem postavu pana Darcyho v knize moc ráda neměla (arogantní a sebestředný snob), tak díky Colinu Firthovi jsem si jeho charakter nakonec oblíbila. Protože Colin Firth JE pan Darcy. :)